Az allampapir az eves 7% kamattal nekem biztonsagos,jo befektetes, de ha bevezetik 4-6 ev mulva nalunk az eurot, akkor az euro magyar alampapir csak evi 2-3%-ot fog adni, es ez lehangol.Ha ingatlanba fektetek akkor meg lelakjak,nem fizetnek...Szoval?

Figyelt kérdés

ápr. 18. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem muszáj kiadni az ingatlant, nyilván ez esetben a közös költséget és egyéb járulékos költségeket neked kell fizetni. Ezen szerintem kár előre agyalni, hogy mi lesz 4-6 év múlva. Addig bőven jó az állampapír is. Ki tudja egyáltalán lesz-e valami az euró bevezetésből.
ápr. 18. 12:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Az allampapirt azért szeretem mert előre meghatározott időpontokban készpénzt ad a kezembe,az ingatlant mindenképpen ki akarnám adni ugyanezen okból,csak ott meg mi van ha nem fizet a bérlő, mire nagy nehezen kirakós tartozás halmoz fel...
ápr. 18. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
14%
Nincs tul nagy esély, hogy euro lesz, ez is csak egy üres ígéret volt a sok közül.
ápr. 18. 13:58
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

"ha bevezetik 4-6 ev mulva nalunk az eurot, akkor az euro magyar alampapir csak evi 2-3%-ot fog adni"

EZT HONNAN VETTED????

ápr. 18. 15:15
 5/9 anonim ***** válasza:
15%
Számolj az inflacioval és rögtön látod, hogy a 7% valójában csak 1-2% tényleges haszon...
ápr. 18. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ezzel majd akkor számolj, amikor belátható közelségbe kerül az euro bevezetése tényleg. Egyébként meg nem tudom miért lett lepontozve #5, inflálódik rendesen a pénzünk
ápr. 18. 20:00
 7/9 A kérdező kommentje:
4-es az eu ban evi 2-3 % ot ad az euro allampapir pl Németországban, nálunk miért adna majd többet ennél?
ápr. 18. 22:29
 8/9 anonim ***** válasza:
64%
Azért, mert az ÁLLAMPAPÍR (meg a pénzügyek) minden ország BELÜGYE, annyi és olyan kamatot ad, ami az országnak (illetve a vezetöségének) megfelelö.
ápr. 19. 08:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Szerintem tevedsz, ha rakeresel azt talalod hogy az euro bevezetesevel az allampapir kamata az europai kozponti bank alapkamatahoz fog igazodni, ami tartosan 2-3%
ápr. 19. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Ha lenne 10-20k euród, mit kezdenél vele?

Beraknád magyar bankba? Vagy valahogy befektetnéd?

Az új kormány ( = Magyar 'öltönyös' Péter) miért nem használja ki a forint pillanatnyi erősödését?

Gondolok arra, hogy ez ugye nyilvánvalóan, 99.9% csak pár napos eufória. De akkor miért nem csinálják azt, hogy a vagyonnak legalább kis részén — amit úgyis maguknak privatizálnának, hogy új selyemöltönyöket vegyenek — dollárt, eurót, vagy valami erősebb világvalutát...

A banki Nyesz R számla átvihető a Magyar Államkincstárba?

Szeretném áttranszponálni a bankban lévő NYESZ R számlámon lévő megtakarításomat az ÁLLAMKINCSTÁRHOZ! A Nyesz számlámat 20 éve kezdtem el ,18 éve nyugdíjas vagyok, tehát már nem éri meg ott tartani!A bankban azt az információt kaptam,hogy nem tudom eladni, mivel van il...

Nagyobb összeg utalása Revolutról biztonságos forintban?

Ha magyar cégnek utalok forintban, az ingyenes? Mennyi idő, amire megérkezik?

Külföldi magyar állampolgárnak mire van szüksége Magyarországi bankszámla nyitáshoz?

Eladom a háztulajdonom, és csak Magyarországi bankszámlára utalják ki a pénzt. Mit mondjak a bankba, mire kell a számla?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!