Kis/nagy cimletu euro bankjegyeket be lehet valtani?

válasza:500 euró a legnagyobb azt is beváltják a váltók ugyanannyiért.
Aprót is beváltják 50 centig de azt jóval ár alatt.
Rosszul tettem fel a kerdest!
Kis cimletekre vagy nagy cimletekre atvaltani, tehat nem penznem valtodna, csak cimlet

válasza:Címletváltás a neve így szó szerint.
Tavaly felhivtam ilyen ügy miatt több pénzváltót és azt mondták, hogy nem. Volt amelyik ki is hangsúlyozta, hogy tilos nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Konkrétan, 2016 előtti 20 E-est. Azt tudom, hogy az MNB beváltja, de hátha helyben is megoldható lenne, utazás meg postázás nélkül.
Es melyik számít serültnek?
Esetleg módosítani is lehet? Pl ha 25eFt-ot akarok kivenni akkor azt 25db ezresben vagy 5db 5ezresben vagy egy 20 asban és... fogja kiadni nekem? Mert nem mindegy.
Kiadja a bankjegyet vagy papírt ad róla?
Ezt régen úgy hívták hogy befizetés. Nekem most valaki azt mondja, hogy 150 000 (százötvenezer) forint alatt ez már nem lehetséges. Azaz ha mondjuk van 50 ezrem készpénzben és szeretném személyesen a bankfiókban berakatni a saját számlámra, akkor azt nem lehet.
Szlovéniába utaznánk hétfőn, viszont csak 500 eurós címletünk van. Több pénzváltót felhívtam, de sehol sem akarják felváltani. Bankkal is beszéltem, ott viszont jelentős költséggek váltanák fel. Valakinek esetleg van ötlete, hogy hol tudnám felváltani mondjuk...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!