Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP bankkártya: régóta van,...

OTP bankkártya: régóta van, érintéses fizetés soha nem volt, ha kellene, ezért valami plusz művelet szükséges lehet? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

3 évente adnak új bankkártyát a csomaghoz, 2 éve megvan a kártya, érintéses fizetés még nem volt.

Arra gondoltam, hogy - mivel még nem volt érintéses fizetés - ha szükség lenne erre, esetleg blokkolva lehet hirtelen, mert "az eddigi szokásaim közt nem szerepel", előző bankkártyával se volt érintéses fizetés.

ATM kézpénz felvétel volt az egyetlen tranzakció a kártyával.

Most majd úgy adódhat, hogy elmegyek valahova és érintéses fizetésre lehet szükség, többször is.

szept. 2. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Ha a készpénzfelvétel működött, akkor az érintés is fog. Azt jól tudod, hogy az új kártyákon az érintéses funkció alapból tiltott, de a legelső sikeres készpénzfelvétel vagy chipes vásárlás aktiválja, így most már nyugodtan érintheted.
szept. 2. 13:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem, csak eddig még semmilyen fizetés se történt a kártyával, se érintéses se másmilyen.

Netes vásárlásra a csomaghoz adnak virtuális kártyát, neten azt használtam.

szept. 2. 13:19
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Akkor az első vásárláskor ne érintsd, hanem dugd be a chip olvasóba. Ezzel aktiválódik az érintés funkció és onnantól lehet érinteni is.
szept. 2. 13:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha aktív a kártya lehet érinteni
szept. 2. 17:50
 5/5 anonim ***** válasza:
72%
Én is így voltam, nem használtam eddig az érintéses fizetést, de múltkor úgy akartam fizetni, egyből sikerült, de mondta a pénztáros, hogy ha nem működik, akkor dugjam be a chip olvasóba
szept. 2. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Magánember (NEM magánvállalkozó) technikailag tudna eladni/fizettetni bankkártyaterminállal?

Ha nem, akkor milyen engedélyek, szerződések és szolgáltatások szükségesek, hogy be tudjon egy terminált fizetésre konfigurálni?

Tényleg szükséges szétvágni a bankkártyát, miután lejárt?

Nemrég lomtalanítottam és az egyik fiókom aljában megtaláltam egy pár éve lejárt bankkártyám. Mivel lejárt és úgy tudom ilyenkor automatikusan "tiltva" lesz, tehát nem lehet vele se vásárolni, se pénzt felvenni, nem foglalkoztam vele, és csak úgy kidobtam. Anyukám...

Állampapír vásárláskor szükséges-e bankkártya, vagy bankszámla is elegendő?

A magyar államkincstár oldalán olvastam, ha állampapírt veszek a fizetés nem készpénzzel, hanem átutalással és banánkártyával történik. Nekem nincs bankkártyám csak bankszámlám van. Ha bemegyek hozzájuk és ott helyben átutalok a telefonomról a netbankomon keresztül azt...

Skrill számla nyitásához szükséges, hogy legyen bankkártyám?

Paypal regisztrációnál látom szükséges bankkártya számot megadni. A Skrillnél szintén szükséges?

Milyen adatok szükségesek bankkártyám letiltásához?

Ha van rajta pénz azzal mi fog történni? Mennyibe kerül egy új kártya megcsinaltatasa?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!