Megéri csatlakozni az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárához?

válasza:

válasza:Ha közel állsz a nyugdíjhoz (értsd: 10év környéke van hátra) akkor jah, egyébként meg nem.
A pénzedhez csak akkor fogsz hozzá férni amikor eléred az aktuális nyugdíj korhatárt, amit úgy emelnek ahogy akarnak, a hozam meg nem annyira kimagasló, hogy megérje ezért évtizedekre lekötni a pénzed.
A nyugdíjkorhatárt sajnos emelik, ezt mindenki tudja. Hiába van csudijó Tiszar "kormány", a demográfia tropa. Egyébként ez nyugati jelenség, a kevés születésszám mellett.
Egyébként én nem gondolom így. Havi 20as nem vág - még földhöz - és nem igaz, hogy nyugdíj előtt lehet csak kivenni. Ha nem így van, tévedek, de amikor átfutottam az oldalt, ilyet nem írtak. Nyílván ha kiveszed, akkor a kamatozott részét megvágják.

válasza:

válasza:Igen? Ezt valahogy kihagyta az ügyintéző. - Csak érdeklődtem.
De itt is olvastam régebben kérdést, hogy valaki ki akarja venni. A felhalmozott tőkére írták, hogy megvágják.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tavaly a munkáltatóm elkezdett fizetni nyugdíjpénztárat, már akkor mondtam hogy nem érdekel semmilyen hasonló megtakarítás a mai világban, mert semmit nem fog érni mire aktuális lenne, és azt még meg is kell élni ugye :) Akkor javasoltam hogy inkább adják oda a pénzt...
Az új bankomtól majd csoportos beszedéssel utaltatnám át az összeget (K&H)
Az érdekelne, hogy megéri e nyitni és esetleg hol? Illetve mennyire biztonságos? Havonta 20ezret biztos félre tudnék rakni. Válaszokat zöld manccsal jutalmazom. :D
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!