Melyik a bankszámlaszám?
Nem értem mi van. A melódiáktól megkérdeztem hogy milsen számlaszám szerepel náluk mert ahogy ismerem őket biztos voltam benne hogy elírták. Azt mondták az utolsó 4 számjegyet nondhatják meg. Az 1 számmal eltér attól ami a bankkártyám hátulján van viszont én azt hittem a bankszámlaszám az a soknullával kezdődő és végződő dolog,azt használom mindig a kollégiumi díj utalásához...
Nem értem mi a fene van
A bankkártyádon a kártyaszámod szerepel, az más.
A számlaszámodat megtalálod a folyószámla szerződésedben, netbankodban, vagy ha postán kapod a kivonatokat, ott is szerepel.
Általában 3x8 jegyű, de pl az OTP csak 2x8.
Na, ezért kellene a sok hülyeség helyett érdemi munkát végezni és piacképes ismereteket oktatni az iskolában.
Bankszámla: elektronikus számla, a bankszámlaszám ennek a virtuális számlának az egyedi azonosítója. A formátuma kötött, 3x8-as számblokkokból áll (persze lehet az egyik 8-as számblokk 8 db nulla...), mely szigorú rend szerint azonosítja a bankot, a bankszámla tulajdonosát, és egyéb információkat is hordozhat. A pénzed - számlapénz formájában - a "bankszámládon van". A bankszámlád számlaszámát nyugodtan kiposztolhatod akér a f.aszbukra is, nem lehet vele visszaélni, csak utalni tudnak a részedre.
Bankkártya: kis plasztikkártya, névre szól, arra szolgál, hogy azonosítson téged, hogy jogosult vagy a bankszámla használatára. A bankkártyán nincsen pénz...
Bankkártyával lehet többek között:
- készpénzt felvenni a bankszámládról (ATM)
- fizetni a boltban, postán (PoS terminál)
- fizetni az Interneten, pl. repülőjegyet, koncertjegyet
A bankkártyádnak is van egy egyedi azonosító száma, rajta van a neved és a lejárat ideje (valid thru... hónap/év).
Van a hátulján egy 3 jegyű azonosító kód, a CCV kód; Internetes vásárlásnál a bankkártyád számát és a CCV kódot kell megadni.
A bankkártyádnak van egy PIN kódja is, ez egy biztonsági kód, nekem 4 jegyű, de lehet több is. akkor kell megadnod, ha terminálon keresztül készpénzt veszel fel, vagy terminálon keresztül fizetsz (kivéve a PayPass fizetés bizonyos alacsony értékhatárig).
Többféle bankkártya típus van: Mastercard, Maestro, Visa. Magyarországon nagyjából mindegy, milyen típusú kártyád van.
Hirtelen ennyi, remélem, elég érthető konyhanyelven írtam le. Ha valamit nem értesz, szólj.
3x8 vagy 2x8 számjegy (esetleg ilyenkor a harmadik nyolcas sorozat mind nulla).
A kártyán a bankkártyaszám van rajta, az teljesen más.
Melyik banknál vagy?
Mert az első három szám a bankot azonosítja és ebből is megismerheted, hogy melyik az.
De a szerződésen, illetve a netbankban egyértelműen szerepel a bankszámlaszám, megnevezéssel.
Nem lehet összekeverni más számadatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!