Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Külföldi munkavállalás esetén...

Dávid kérdése:

Külföldi munkavállalás esetén mit tegyek, ha nem igazolja le a jogviszonyomat a norvég egészségbiztosító?

Figyelt kérdés
Összegyűlt 200.000Ft adósságom, mert kint dolgoztam.

febr. 4. 18:18
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Van egy egy oldalas nyomtatvány (jogviszony-rendező lap) amit ki kell tölteni és nyilatkozni hogy adott időben külföldön laktál és nem vetted igénybe a magyar egyészségügyet. A külföldi TB számot kell ráírni (akármi is ennek a norvég megfelelője). Ezt kitöltöd, és eltörlik visszamenőleg.

Nekem is ezt kellett, amikor 4 év külföld után (egyetem) kitalálták hogy akkor ők most visszamenőlegesen az elmúlt 4 év TB-jét rámterhelnék.

febr. 4. 18:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Norvégia nem EU tagállam, szóval attól, hogy ott dolgoztál, még Magyarországon is fennállt a tb fizetési közelezettséged.
febr. 4. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Dehogyis kell,két országban nem lehetsz biztosítitt.

Kaptál fizetési papírt az nem elég?Vagy az ottani adóhatóság is adhat szerintem ilyen igazolást.

Munkaadód nem tud segít?

febr. 5. 19:31
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 "két országban nem lehetsz biztosított" - ez csak abban az esetben igaz, ha EU tagállamokról van szó, és főállású alkalmazottként dolgozik az illető. Nem EU tagállam, nincs kölcsönös egyezmény, kiküldetés, vállalkozás esetén más szabályok érvényesek.
febr. 6. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!