Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Motoroknál a biztosító számolh...

DARKFACE588 kérdése:

Motoroknál a biztosító számolhat elavulást -50% a segédvázra ?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Van egy motorom és baleset közzben (más hibájából) megsérült a segédváz. az a kérdés hogy a biztosító számolhat avulást a segédvázra illetve az idomokra? én ugy tudom nem kopó forgó alkatrész és annak kicserélésével nem érne többet a motorom így nem jogszerű arra avulást számolni...

ezen kívűl milyen kártérítésekre vagyok jogosult ennek kapcsán ?

a motoromba maradt benzin árát a szerviz pótszemle költségét és a szállítást is (legközelebbi szakszervízig) a biztosítónak kell fizetnie ?

aug. 5. 19:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Avultatást akkor számolnak, ha a jármű idősebb 5 évesnél.

Az a logika, hogy egy használt alkatrész helyett egy újat kapsz, ami tovább lesz jó mint a használt lett volna, így ennek az alkatrésznek az értéke magasabb.

Az üzemanyagot nem értem, az a tiéd. Benne van a motorban, mit kellene kifizetni?

Szállítást természetesen téríti a biztosító (számla legyen) valamint ha például sérült a ruhád, akkor azt is.

aug. 6. 08:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Kedves 8:17

Értem a logikàd, maga az alkatrész az új többe kerül alapból külön mint az ami màr benne volt a motorba ez evidens. De attól hogy mekem az cserélve van a motornak maga az értéke nem nő tehàt én nem vagyonosodok tőle, csak egyszerűen ugyanabba az àllapotba kerülne a motor mint amilyenbe baleset előtt volt, én azért nem adhatnàm el a motort dràgàbban mert ki lett cserélve az a nem kopó hanem alapvető vàz alkatrész.

Így jogalaptalan avultatni azt az alkatrészt. Egy gumit vagy hasznàlt lànckerek avultatni az màs lenne mert abból egy új az vàltoztat a motor értékén mert nő az élettartama azon alkatrészeknek mert kopó alkatrészek.

aug. 8. 18:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Lehet okoskodni. Írogatni leveleket, veszekedni a biztosítóval.

Aztán majd a biztosító jogászai megmondják mi lesz.

Be is perelheted őket.

Lehet, a végén még nyersz is. Mennyit is? Huszezret, ötvenezret? 🤔

Biztos megéri.

Amúgy elárulok egy titkot:

Ne cseréltesd ki a segédvázat, hanem javittasd meg. Azt 100%-ban téríti a biztosító, még akkor is, ha drágább a javítás, mint a csere. 😉

aug. 8. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Rábeszéltek balesetbiztosításra. Megéri?

2 hónapja rábeszélt egy ügyéntéző a baleset- és életbiztosításra... Megérte megkötni? 43 éves vagyok, de eddig semmilyen balesetem nem volt, nem is olyan az életvitelem hogy ez nagy eséllyel bekövetkezhetne. Halálesetre adnának nagyobb összeget, de annyi pénzem...

Miért drága, és idegesítően bonyolult baleset biztosítást kötni? Olyant szeretnék, ami kedvező árban van, nincs hűségidő és nincsenek automatikus...

Néztem több biztosítótársaság weboldalát. Egyik sem kínált egyszerű online megkötő konstrukciót, hűségidő és ismétlődő levonások nélkül. Volt ahol lejárat előtt nekem kell lemondani, különben esedékes a következő díj (esetenként automatikusan le is vonják), ilyenbe...

Kicsalta a biztosító az adataimat. Visszaélhetnek vele?

A napokban érdeklődtem balesetbiztosítás iránt. Jeleztem rögtön az ügyintézőnek, hogy még nem akarok dönteni, csak az árak érdekelnek. Így azzal az ürüggyel, hogy "személyre szabott" csomagot állít össze, "kicsalta" az adataimat (név, lakcím, email cím, születési...

Ilyen esetben cserét állja a biztosító vagy mindenképp előbb szerviz?

Sikerült ráejtenem valamit az indukciós főzőlapra és elég szépen berepedt. Van speciális üvegre biztosításunk a groupamánál

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!