Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az 12%-os tejföl miért olcsóbb...

Az 12%-os tejföl miért olcsóbb, mint a 20%-os?

Figyelt kérdés
Van ennek valamilyen technikai oka? A 20%-os tejföl jobb minőségű?

2022. nov. 10. 07:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
A szamokat tudod ertelmezni? Tudod mibol van a tejfol?
2022. nov. 10. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
46%

Nagyobb a zsírtartalma.

Biztos másabb kicsit az íze, de én egész életemben 12%-ost vettem, nekem az megfelel, azt szomtam meg így nincs összehasonlítási alapom.

2022. nov. 10. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
1. És te tudod a kérdést értelmezni? Nem azt kérdeztem, hogy a 20% miért nagyobb, mint a 12% (fura is lenne, mivel adattudós vagyok), hanem azt, hogy miért drágább a 20%-os. Több nyersanyag (tej) kell hozzá, vagy máshogy állítják elő?
2022. nov. 10. 08:23
 4/15 anonim ***** válasza:
34%

Kedves kérdező!


Te vagy az az aranyos emberke, aki ezeket kérdezgeti pl. miért olcsóbb 1db zsemle, mint 1 kg kenyér???, vagy a másik nagy kedvencem, hogy miért kerül többe az 1 kg-os kávé, mint a 100 grammos kiszerelésű?


A mennyi 1 euró, 2 euró, 5 euró, stb. Ft-ban kérdező is "érdekes" személyiség lehet :)

2022. nov. 10. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
65%

Ugyan teljesen kizárt, hoyg bármiféle tudós lehetnél, föleg nem reál vonalon, de megpróbálom elmesélni, hátha fel tudod fogni.

A tej egy csomó tejzsírt tartalmaz a fejés után. A tejföl a megalvadt tej tetejére feljövö zsírréteg, amiben természetesen vannak egyéb összetevök - víz/savó, fehérjék, stb - is.

Ha ezt elkezdik egységes zsírtartalomra beállítani - mert van 12 %-os meg 20 %-os és abban annyi zsír kell, hogy legyen - a leszedett zsírt utána megfelelöen elökészítve vaj néven adják el.

Amelyik tejfölben több a zsír, akkor kevesebb vaj keletkezik, amennyivel kevesebb vajat tudnak eladni (ami kevesebb bevételt jelent), annyivat drágábban kell a tejfölt adni, hogy ne legyen veszteséges.

2022. nov. 10. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
55%

Szerinted mégis mit jelölhetnek ezek a számok?

A tejzsírtartalmat.A tejzsír drága ,minél többet tartalmaz annál drágább,nézd meg tejszín,vaj árakat.A zsírosabb tej is mindig drágább.

2022. nov. 10. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

5. Köszönöm ebben már van értelmezhető információ (a vaj és a tejföl összefüggésében). A tehéntejnek alapból van 4-8% zsírtartalma, és természetesen tudom, hogy a tejföl a tejnek a tetejéről lefölözött zsírosabbik részéből készül. Ennek ellenére már az is fura, hogy a 2.8%-os tartós tej miért drágább, mint az 1.5%-os. Bár technikailag érteni vélem, hogy ezek szerint valójában a tejzsírért fizetünk, de az árképzés mehetne “fitness-logika” alapján is, tehát, hogy a kevésbé zsíros tej olcsóbb. (Nálunk pont a 2.8%-os tej olcsóbb egyébként.) A teljes kiőrlésű kenyér is drágább, mint a fehérkenyér, jól lehet ez utóbbiban van több munka.


Az árképzés sokszor nem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik.

2022. nov. 10. 08:58
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

A 2.8-as tej azért olcsóbb nálunk, mert azon árstop van, a 1.5-ös tejen meg nincs. Egyébként mindig is a zsírsabb tej volt a drágább, pont azért, mert ugye homogénezik a tejet, hogy egységes legyen a zsírtartalma és ahogy fentebb írták, ha több zsír marad a tejben, akkor kevesebbet tudnak a lefölözött zsírból eladni, ezért drágább a zsírosabb tej.


Kenyérből hasonló. A fehérliszttel több munka van, mint a teljes kiörlésűvel, viszont a lehántolt korpát külön el lehet adni, a teljes kiörlésűnél meg benne marad, ezért az drágább. Nomeg, a fehér liszt sokkal tovább eltartható, mint a teljes kiörlésű, ezért nagyobb készlet halmozható fel belőle, ami megint csak csökkenti az árat.

2022. nov. 10. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
86%
Mert minel zsirosabb annal tobb tej kell hozza. Nezz utana a tejfol gyartasnak
2022. nov. 10. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
86%
Azt nem tudom, de a 25%-os még drágább, viszont SOKKAL finomabb. Csak rá ne függj :)
2022. nov. 10. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!