Mit tegyek ha átvertek?
Figyelt kérdés
Van egy fickó, egy honapja találkoztunk is egy barátja miatt, szeptember ota nem is beszéltünk, aztán mult héten megkeresett, és kért kb félmillio forintot de nem egyszerre hanem 3 részbe mert hogy sürgős mert egy rokonát meg kell müteni. És hogy neki ő revolutrol elutalja nekem azt a pénzt amit én a barátnője számlájára utalok, küldte is a képeket a berakott tranzakciokrol amiket ilyenkor még lehet törölni, de elutaltam neki a pénzt mert ugy gondoltam nem lenne bátorsága átverni, hát azért megtette, utánna még egy szerkesztett képet is küldött az elment tranzakciorol, de látszott rajt hogy nem valós. Ez most kedden küldte, azóta tudom hogy átvert de nem beszéltem vele azóta. Természetesen szándékozom felhivni és közölni vele hogy tudom hogy átvert és intézzük el kp-ba, külömben következményei lesznek. Szerintetek hogy lesz több esélyem vissza kapni a pénzem? Rendörségi feljelentésel vagy menjek közjegyzőhöz?okt. 25. 07:08
2/12 anonim válasza:
Hogyha van rá írásos bizonyíték, rendőrségi feljelentés. Viszont ha nem papíroztatok le korrekten a kölcsönt, nem biztos hogy sikerül visszakapnod és sokáig elhűzódhat.
3/12 anonim válasza:
Miert adtal 0enzt egy idegennek? Hogy talalt meg? Kamatot is szamoltal neki? Volt megallapodas? Hianyoznak az infok.
4/12 anonim válasza:
A közjegyzővel így utólag mit akarsz? Készült írásos szerződés?
5/12 anonim válasza:
Tanulópénz. Én csak azt nem értem, hogy találnak ezek a csalók ennyi hiszékeny embert, akiktől ki tudják csalni a pénzt...
6/12 anonim válasza:
Miért itt kérdezed?
Egy telefon/üzenet neki, hogy most azonnal kéred a pénzed, aztán fél óra múlva rendőrség.
7/12 anonim válasza:
Én igazából azt látom, hogy te jófejségből adtál pénz egy vadidegen rászorulónak. Ebben nincs semmi átverés.
8/12 A kérdező kommentje:
Azért beszéltük meg hogy ő átutalja nekem revoluton a pénzt, mivel a pénz azonnal kell, onnan pedig magyar számlára sok idő amig átmenne, én pedig elutalom a barátnője számlájára az összeget. Ez mind le van irva messenger beszélgetésbe, ez tekinthető irásos bizonyitéknak nem? Majd végül eelküldött egy screenshotot is egy számlárol ami át volt szerkesztve az én nevemre mintha valós lenne hogy átjött a pénz az én bankomhoz.
okt. 25. 12:39
9/12 A kérdező kommentje:
Ugy talált meg hogy elötte egy honappal egy barátjátol vettem valamit és ő volt a közvetitő ugymond. És most erre egy honapra jött ezzel a sürgős segitség kéréssel.
okt. 25. 12:42
10/12 anonim válasza:
Azért beszéltük meg hogy ő átutalja nekem revoluton a pénzt, mivel a pénz azonnal kell, onnan pedig magyar számlára sok idő amig átmenne
Nem, elég hamar meg szokott jönni a pénz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!