Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen érzés,ha van egyben...

Milyen érzés,ha van egyben félretéve, megtakarítva 1 millió forintod?

Figyelt kérdés
Soha nem volt még annyi pénzem, szerintem nem is lesz

máj. 6. 10:58
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
40%

Most ez komoly? Sok területen ez a havi átlagfizu.

Megtakarításnak sem nevezném, inkább amolyan normális állapotnak. Inkább az rémisztő, ha nincs ennyi a bankszámlámon. A párom kb. anno 15-16 éves korára összeszedett ennyit nyelv korrepetálásból.

Én alaposna átgondolnám a karriered, opcióid, szabadidődben tanulj nyelvet, képezd tovább magad, keresd az alternatívákat.

máj. 6. 11:14
 2/44 A kérdező kommentje:

fizetem az albérletet, garázst bérlek,hitelre vásároltam az autómat azt is fizetem.

Nem,sajnos még sohasem volt egyben 1 millióm

Szerintem nem is lesz

máj. 6. 11:33
 3/44 anonim ***** válasza:
82%
Semmilyen. Jó esetben 3 havi megélhetés. Nem egy életbiztosítás.
máj. 6. 11:55
 4/44 anonim ***** válasza:
61%

Ja értem. Lakásod nincs, de autó garázzsal az kellett.

Nekem valsz a tied sokszorosa a havi bevételem, van ingatlan, stb, de az autót felesleges pénzkidobásnak tartom.

máj. 6. 12:01
 5/44 anonim ***** válasza:
79%

"de az autót felesleges pénzkidobásnak tartom."

Te vagy a másik véglet...

máj. 6. 12:34
 6/44 anonim ***** válasza:
84%

2: Amennyiben a spórolás valós cél a részedről, ne bérelj autót, garázst és amíg pénzügyileg helyreálsz albérlet helyett bérelj szobát!

Gondolj csak bele, garázs bérlés 20e, autó hitel 80e, fenntartás 100e, szoba bérlés kb jelenlegi fele, legyen 80e, máris havonta 280e spórolsz. 4 hónap és megvan a Milla!

máj. 6. 13:16
 7/44 A kérdező kommentje:
45, a garázs 45 ezer havonta
máj. 6. 13:19
 8/44 anonim ***** válasza:
85%

1 millió forint az nem valami sok pénz. Inkább az a siralmas, hogy sok embernek nincs ennyije sem.

Nálad viszont a probléma az alábbi:

"fizetem az albérletet, garázst bérlek,hitelre vásároltam az autómat azt is fizetem."

Ha még soha nem tudtál félre tenni 1 milliót (amit egy átlag fizuból kb egy év alatt össze lehet rakni), akkor át kellene gondolni a prioritásokat. Pl. hitelre autót venni és garázst bérelni ostobaság, de az albérleten is el kell gondolkodni. Én pl. nem szégyenlem, hogy 32 éves koromig a szülőkkel éltem - akkor viszont saját lakást vettem.

"45, a garázs 45 ezer havonta"

Miféle csilli-villi garázs az vagy milyen elit helyen??? Én 20-ért bérlek egy tök normális garázst, amiben fűtés és villany is van.

máj. 6. 13:28
 9/44 anonim ***** válasza:
88%

Igaza van az egyik kommentelőnek, minek van autód, ha meg 1 milliót se tudsz félrerakni?

Elj olyan életdszinvonalon, amit valonan megengedhetsz magadnak. Add el a kocsit, akkor nem kell garázst bérelni, se hitelt fizetni, máris 90 ezerrel elörébb vagy, minusz a buszbérlet, akkor 80 ezer.

Tedd félre és 1 év alatt megvan az 1 millio.

máj. 6. 13:29
 10/44 A kérdező kommentje:

Igazából a kérdésem arról, szólt,hogy milyen érzés,ha van 1 millió forint megtakarítása valakinek?

Én köszönöm szépen az életvezetési tanácsokat,de nem fogom eladni az autómat,ha pedig van egy 3 éves autóm amit féltek érthető,hogy garázsban tartom.

A függetlenségről pedig pláne nem fogok lemondani,nem fogok szobát bérelni

máj. 6. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!