Mi a véleményetek hogy az az életcélom hogy minél több pénzt állampapírban kamatoztassak?(jelenleg 35 millió, kb. 8 év múlva sikerül elérni a 100-at,és akkor nem dolgozok tovább,csak a kamatokból élek) Ingatlanba nem akarok fektetni mert macerás.
Figyelt kérdés
máj. 8. 16:54
1/64 onkelkarl 

válasza:

Nem rossz ötlet, csak az a buktatója hogy az állampapír inflációtól véd csak meg kb.
Eleve a 100 millió cél jelenleg elég lehetne, de 8 év múlva más kevesebbet fog érni 100 millió mint most.
2/64 anonim 

válasza:

Elég gyér életcél az, hogy ne dolgozzál soha többet.
3/64 A kérdező kommentje:
A legnagyobb buktatója az államcsőd, de én kicsi esélyt látok rá, látva hogy idejött a kínai BYD, ami az első elektromos autó gyár lesz Európában, illetve államcsőd közeli állapotban az IMF ad kölcsönt az EU tagországnak, hogy mégse legyen államcsőd.De ezektől még nem lehet teljesen kizárni az államcsődöt, mert bármi lehet még, az is lehet hogy hazánk kilép az EU-ból,amíg putyin él addig semmi és senki nincs biztonságban...
máj. 8. 17:10
4/64 anonim 

válasza:

Allampapirba :)) ingatlan meg nem cel :))) tokeletes arra hogy 10-15 eves tavon a penzed semmit se erjen majd
5/64 A kérdező kommentje:
Mert az jó életcél hogy nyugdíjas koromig robotolok a gyárban 3 műszakban?:)
máj. 8. 17:11
6/64 A kérdező kommentje:
Ingatlanba akkor kellett volna fektetni mikor lent voltak az árak, most hogy fent vannak nem éri meg, és igenis macerás, mi van ha nem fizet az albérlő, halmozza a számlatartozást, nehéz kirakni, a bevételből pedig adózni kell.
máj. 8. 17:14
7/64 onkelkarl 

válasza:

Itt ebben a tervben nem az államcsőd a legnagyobb kockázat hidd el! :D
8/64 anonim 

válasza:

Nem ertem ez hogy jon ide, nekem tok mindegy hogy mi az eletcelod ha szarul akarsz jarni a te bajod.
Csak arra referaltam hogy az allampapir eleg kaka hozamokkal bir hosszu tavon. Pld az ingatlan, s&p, nagyon sok mas befektetes agyonverte az allampapirt az elmult 20 evben
9/64 A kérdező kommentje:
Valami listát,kimutatást tudnál mellékelni hogy az elmúlt 20 évben mekkora kamatot adott az állampapír minden egyes évben(volt olyan amikor évi 3%-ot,olyan is amikor 14-15%-ot), és arról hogy az elmúlt 20 évben hogyan alakultak a panel lakás árak Pesten,Szegeden...
máj. 8. 17:30
10/64 A kérdező kommentje:
Most a fix máp 5 éven keresztül 3 havonta fizet 1,625%-ot, ez a jelenlegi 35millióval 3 havonta 568ezer forint, amiért semmit se kell tenni, semmi macera nincs vele, csak jön az sms 3 havonta az átutalásról.
máj. 8. 17:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!