Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy néz ki a tőzsdei portfóli...

Hogy néz ki a tőzsdei portfóliótok? (Akár konkrétumok nélkül is)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nincs különösebb jelentősége a kérdéseknek, puszta kíváncsiságból írom ki...

Kíváncsi vagyok, hogy innen a tőzsdei befektetőknek pl. hány cégben van papírja, milyen a növekedési és osztalékfizető részvények aránya, milyen a diverzifikáció, stb.

Szóval leírhatjátok konkrétan is, hogy milyen részvényekből mi hány százalékot tesz ki a portfóliótokban, de ha ezt nem szeretnétek, az is elég hogyha a jellemzőit írjátok a cégnek.

Én még nagyon kezdő vagyok, de íme az én portfólióm:

Sony Corporation - 20%

Kadokawa Corp - 17.5%

Procter & Gamble -15%

Eli Lilly and Company - 15%

Johnson & Johnson - 12.5%

Kenvue Inc - 8%

Capcom - 7%

Nintendo - 5%

Azzal tisztában vagyok, hogy ez egy kimondottan kockázatos portfólió, abból a szempontból hogy földrajzilag nem elég diverzifikált, illetve túl nagy a koncentráció a japán részvényekre, mikor a japán gazdaság várhatóan folyamatosan zsugorodni fog és ez a legutóbbi 0.7 esés, csak a kezdet, a Jen pedig egyre több devizához mérten gyengülni fog... Mégis azt gondolom, hogy egy minimum 5, maximum 10 éves távlatban, ezek a részvények növekedhetnek.

Az osztalékok 40 százalékát a négy japán cégbe tervezem visszaforgatni, 60 százalékát pedig a másik négybe... Nagyjából egyforma mértékben. Néhány év múlva talán 60 százaléknál többet is.

2025. jún. 15. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem VWCE, Sp500 es ishares core eur ETFjeim vannak, mellette allampapir es csh2
2025. jún. 15. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

85% Különböző Etf-ekben, országonként és iparáganként is elosztva. Többsége Usa-hoz köthető.

15% Egyéb cégek részvényei, vegyesen amerikai és európai.

Ezenkívül vannak más befektetéseim is, nem mindent a tőzsdén tartok (és másnak sem ajánlom, hogy így tegyen)

Osztalékfizetőm alig van mert sokat kellene adóznom az országban ahol adórezidens vagyok.

2025. jún. 15. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én próbálok diverzifikálni földrajzilag és indexekkel, de alapvetően főként feltörekvő piacokba fektetek.

A stratégiám most valami ilyesmi:

- 20% amerikai, nyugat-európai egyedi részvények

- 25% magyar egyedi részvények

Alapok, ETF

- 15% Dél-Ázsia

- 15% Latin-Amerika

- 10% Kelet-Ázsia

- 10% Afrika

- 5% Közel-Kelet

2025. jún. 15. 23:31
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

A tőzsdeit kérdezted, úgyhogy az ingatlant nem írom.

1/3 rész BTC, 1/3 rész OTP, MOL daytrade és 1/3 rész DKJ biztonsági tartalék, ha kell, vagy lehetőség adódik.

33/N

2025. jún. 16. 11:15
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Húúú nekem van minden mint a búcsúban.

Van állampapír portfólióm. 50-50% fix és bónusz máp.

Van egy magyar részvény portfólióm. MOL, OTP, Richter, Waberers, Zwack, ANy, Alteo, BUX etf.

Van egy eurós részvény portfólióm. Leginkább német és holland részvények. (Korábban volt egy amerikai részvény portfólióm is, de mikor 2024ben megszűnt a kettős adóztatást kizáró egyezmény akkor felszámoltam és áttettem eurós részvényekbe.)

És van két ETF portfólióm. Ezek is eurós ETFek. Vannak regionális (USA, Kanada, Német, Ázsia), iparági (energia, olaj, megújuló, tech stb.) és index követő ETFjeim.

És van egy kis kp (ill látraszóló betét). Fele-fele forint euró.

Deviza összetételt tekintve kb. 40-60 forint-eur.

2025. jún. 16. 12:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintetek van értelme VWCE és SP500 együttes tartásának, miközben a VWCE is 60% USA részvényekből áll és a 20%-át az SP500 top7 teszi ki?

Szerintem ezzel még önmaga a VWCE is nagy USA kitettségű, ha mellé még SP500-at is vesz az ember, akkor ezt tovább fokozza, vagyis rontja a befektetései diverzifikáltságát. Ha meg nem cél a diverzifikálás, akkor fenébe a VWCE-vel és all in SP500.

Érdekel, hogy ti hogyan vélekedtek erről.

2025. jún. 16. 14:59
 7/7 Dávid ***** válasza:
23%

Alepvetően a lényeg, hogy a potfólió minél nagyobb részét részvények alkossák. Az, hogy ez japán, magyar vagy amerikai részvény, az tökmindegy.

Abszolút hozamú alapok, arany meg kötvény alap felejtős.

Accumulating ETF-ek jók, mert visszaforgatják a profitot. A magyar részvények meg adómentesek (nincs osztalékadó).

Fontos, hogy minimum 6 évig ne nyúlj a pénzhez.

2025. aug. 7. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!