Vállalnátok a napi 1 óra oda és vissza utat munkába?
Sziasztok.
A párom nem akarja ott hagyni a munkáját, mert stabil és 8 év múlva biztosan ő lehet ott a főnök.
8 óra munka, ebéd időt nem kell dolgozni. Rugalmas.
Jelenleg 6-2 között dolgozik.
Azonban jelenleg még ott lakunk a nagyvárosban, ahol dolgozik. Vágyunk másra. Én egy kisebb településre, ahol van közösség, programok, nyugalom, biztonság, csend, jó levegő, alap dolgok pl..bevásárlás, általános iskola, szakkör lehetőségek, árnyékos park, kisebbség mentes.
Azonban màr a megye összes települését átrágtuk, rengeteg vita után is csak egyetlen egy tetszik, ami 1 órára van.
Párom szülőfalujával szokott még jönni, az csak 20 percre van a munkahelyétől, de nekem az nem tetszik, mivel ott csak egy haldokló félben lévő óvoda van és egy kisbolt, ahol még zöldséget se lehet kapni.
A család számomra is fontos. Jelenleg sokszor igénybe vesszük a segítséget a nagyszülőktől, mivel van 2 kisgyermekünk, akik 3 év alattiak. Megèrtem, hogy pàrom nem akar ilyen messze menni, azonban nagyon szeretném, hogy dűlőre jussunk.
Én azt gondolom, hogy most még nem hajt a tatàr minket. Most még jó így, hogy a nagyszülők is nem egy órára vannak. Azonban azt gondolom, hogy idővel nagyon kevés lenne az a kis falu. A nagyvàrosban meg egyikőnk sem érzi jól magàt.
Szeretünk a faluban lenni, de én különösen vágyom rá, hogy egy fiatalos, fejlődő és egyben nyugodt településen lakhassak.
A település számomra azért vonzó, mert jó kiránduló helyeket nyújt, dombos.
Számos rendezvény szokott lenni minden évszakban gyerekeknek-felnőtteknek.
Igazából ez egy falu, de van 2 osztály is az iskolában.
Az épületek, a közutak szépek, rendezettek.
A településen lehet lovagolni, mindenféle hangszeren játszani tanulni, néptánc, modern tánc, foci, sakk, torna, dráma, szakkörök.
Én örültem volna, ha ilyen településen nőhettem volna fel. Egyetértek abban, hogy a párom vágy a falura, azonban én szeretnék azèrt már annál jobbat.
De tudom, hogy erről le kell mondanom, mert nem fog ennyit utazni. :(
A pàrom szeret vezetni, de nyilván nem biztos, hogy élvezné egy életen át. Jól keres és valószínüleg nagyon jól is fog, ha a felettese nyugdíjba megy.
Nem tudom ha ő lenne a főnök nem vezethetne -e be magának egy home office napot.. ugyanis pl. Az anyja is ott dolgozik a cégnél és csak 2 napot kell bejárnia, bár ő irodán van, de az én pàromnak is 80%-ban online munkája van....
Tehàt én azt gondolom, hogy váltani munkát sosem fog.
Én pedagógus vagyok és jelenleg gyeden vagyok. Szívesen váltok munkahelyet, mert nekem viszont 1,5 órára lenne a munkám az már számomra vállalhatatlan lenne. Azonban reményeim szerint biztosan találnék fél órás távlatban munkát.
Jelenleg is 40 percet buszoztam mindig a munkahelyemre és sokszor fél óràt vártam a buszra..

válasza:

válasza:Neked kell tudni és döntéseket hozni.
S van, hogy az ember ideiglenesen belemegy, mert kell/úgy adódik.
Az, hogy hosszútávon kinek oké, kinek nem. Szintén egyénspecifikus.
Exem pl napi 4 órát vesztegetett el BP egyik oldalából a másikba melóba s haza. Az már egy nonszensz kategória. De volt kollegám is olyan eldugott távoli faluból jött egykori munkahelyemen, hogy én csak néztem s kérdeztem "ennyire nincs ott a környéken meló?" (Mai napig így nyomja, pedig annak már vagy 5-6éve, hogy otthagytam azt a melóhelyem.)
Nekem is voltak őrült ingázásaim, de azért, mert akkoriban 2 helyen dolgoztam + 62km-re lakott a párom és oda is én mentem, mert ő nagyon helyhez volt láncolva, hiába otthon végezhető munkája volt. A munkaeszközét a legnagyobb bőröndbe se tudtuk volna belerakni. (Játékfejlesztéshez PC.)

válasza:“A párom nem akarja ott hagyni a munkáját, mert stabil és 8 év múlva biztosan ő lehet ott a főnök.”
Még az se biztos, hogy holnap mi lesz, nemhogy 8 év múlva :D Ilyen tervekre ne alapozzatok.
Amíg kicsik a gyerekek, én biztosan nem költöznék messze a nagyszülőktől, ha tudnak segíteni. Ha telik is babysitterre, inkább bízom rájuk, mint egy idegenre. Ha nagyobbak lesznek, akkor meg majd meglátjátok, hogy merre húz a szívetek. Mások nem dönthetnek helyettetek, mert minden embernek más a fontos. Nekem pl. szóba se jöhetne olyan munka, ahol nincs legalább heti 3 nap home office.

válasza:Nagy valószínűséggel csak te akarsz elköltözni és a párod nem. Iskola szempontjából szerintem sokkal jobb a nagy város. Hidd el a különprogramokból is több lesz mint egy kisebb településen.
Én nem vállalnám be a költözést. Ráadásul nagy városban Te is könnyebben találsz majd állást magadnak ha nagyobbak lesznek a gyerekek.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!