Mennyi idő után váltatok sikeressé a Forex tőzsdén?

válasza:"hogy kivárás a megfelelő pillanatokat"
De jó is lenne, ha kikapcsolnád a telefonodon a prediktív szövegbevitelt, vagy visszaolvasnád a szöveget, mielőtt megnyomod a "válasz elküldése" gombot... 😭
Mert amúgy nem írsz hülyeségeket, csak bő lére ereszted a mondandódat.

válasza:

válasza:#10 "A "tőzsde-szkeptikusok" valószínűleg soha nem jártak közgazdasági egyetemre..."
Még a közgazdászok egy része is szkeptikus a rövidebb távú kereskedéssel kapcsolatban.
#11 "De jó is lenne, ha kikapcsolnád a telefonodon a prediktív szövegbevitelt, vagy visszaolvasnád a szöveget, mielőtt megnyomod a "válasz elküldése" gombot... 😭
Mert amúgy nem írsz hülyeségeket, csak bő lére ereszted a mondandódat."
Hát igen, könyvet kéne írnom GYK válaszok helyett, úgyhogy a továbbiakat inkább el se küldöm.
#12 Az egyik legkiszámíthatóbb instrumentum!
Nem titok, a chat gpt-t használom arra hogy naprakész legyek a dolog fundamentális részével.
Minden hétfő és szerda reggel lefuttatok rajta egy mély kutatást ahol nagyon alaposan kikérdezem mindenről ami hatással lehet az olajra, plusz utánanézetek vele külföldi nagy elemzők elemzéseiknek, majd aztán ezeket vesse össze.
Mik a nagy bankok várakozásai, milyen az alapvető piaci hangulat, milyen makroadatok lesznek a héten amiket figyel a piac stb stb stb
Most például az előző héten egyre erősödő volt a negatív hangulat az egyre nagyobb túlkínálat és az egyre kisebb kereslet miatt, de az ár még oldalazásban volt.
Erre szerda délután megjelent a friss amerikai olajkészlet adat ahol a várakozással ellentétben (-2,5millió hordó) helyett +5,2millió hordó lett, ami az olaj számára egy dendkivül rossz adat volt az amúgy is negatív piaci hangulatra
Nagyon érdekes volt a reakció, mert esés helyett emelkedni kezdett az ár, de nagyon szokatlan módon, így egyből leesett hogy ez csak likviditás gyűjtés és valójában a beszakadás előszele. (ezt egyébként a chat gpt-nek is leírtam 😅 erről is teszek képet)
Aki nem tudná esetleg a likviditás gyűjtés = stop vadászat és jelen esetben a kezdő longosok előtt elhúzott "mézesmadzag", akiket utána "bedarálnak".
(de érdemes erről megkérdezni a chat gpt-t , nagyon szépen elmagyarázza!)
Egy korábbi nagyon erős támasz-ellenállás szintet határoztam meg beszállónak amit most kegyetlenül eltaláltam! 😅
A beszálló: [link]
A kiszállást viszont sajnos lehet hogy elcsesztem, de az majd még eldől.
A chat gpt-s beszélgetés:
Szumma-szummárum én már 10 éve kereskedek, viszont eddig nem igazán voltam sikeres, mert teljesen kizártam a dolog fundamentális részét és száz százalékban gyakorlatilag vakon csak a technikai elemzésre hagyatkoztam, ami nagy hiba volt.
Most kb 20napja használom a chatgpt-t hogy teljesen képbe legyek minden fundamentális tényezővel, a piaci hangulattal és azóta teljesen máshogy látom az egész piaci mozgást.
Tök olyan érzésem van most ezzel az egésszel kapcsolatban mint ha egy számítógépes játékba csalnék.. xD
Az elmúlt 20 napban 7pozícióm volt, ebből 6 profitos és mindössze 1 mínuszos.
Tudom hogy 20 napból még korai lenne messzemenő következtetést levonni, de most abszolút optimista vagyok, mert eddig a számlaegyenlegem szinte csak stagnált, viszont az elmúlt 20 napban mióta így csinálom, hirtelen sikerült megdupláznom.
Tudom-tudom.. Ha 20nap alatt megdupláztam akkor túl nagy kockázattal dolgozok.
És igen! Tényleg, de csak azért mert jelenleg nagyon kicsi a számlaegyenlegem és első körben az a célom hogy elérjek egy érdemi összeget, majd ezután fokozatosan fogom csökkenteni a kockázatot.
Pár hónappal később megírom hogy mi lett, ha még eszembe lesz a kérdés. :)
Ez sem nagy titok, per pillanat 325 Eurónál járok. Szurkoljatok! :) :)

válasza:

válasza:A leírtak alapján szerintem a kockázatkezelésed teszi szerencsejáték szerűvé, amit csinálsz.
Ez a "célom hogy elérjek egy érdemi összeget, majd ezután fokozatosan fogom csökkenteni a kockázatot" szerintem komoly tévút és lehet, hogy ennek az elmúlt 10 év veszteségeiben is volt némi szerepe, de ki vagyok én, hogy beleszóljak a ChatGPT bölcsességeibe, tudod te, hogy mit akarsz, vagy majd az AI meg az idő segít eldönteni.

válasza:Most komolyan, 10 éve forexezel és momentán 325 eurót forgatsz!?
Ugye, ez most valami vicc akar lenni?

válasza:"Az elmúlt 20 napban 7 pozícióm volt, ebből 6 profitos és mindössze 1 mínuszos."
Mindezt egy 325 eurós számlán.
Ámen.
Javaslom, térjünk erre vissza 365 nap múlva!

válasza:Lehet valamiben tévedek, de nekem ez a véleményem:
Ezen a grafikonon is lehet látni emelkedő trendet. A két sárgával húzott vonal között csordogál. A felső (sárga) trendvonalat csak egyszer törte át, lehet is azon a ponton látni hogy bizonytalan a piac. Utána megtesztelte a 28-as szintet és gőzerővel vissza is zuhant pár óra alatt az alsó trendvonalig. Utána még tett két hullámzást a trendcsatornában. Lehet látni, hogy a felső trendvonal négyszer, az alsó trendvonal pedig hatszor lett tesztelve. Most a 24-es szinten vagyunk, és talán most fog ez a gyönyörű trend megtörni, ami több mint 8 napja tart. Úgyhogy elő kell kapni a chatGPT-t és készíteni vele a fundamentális elemzést. A technikai már megvan általunk. Bár megerősítésképpen bedobtam neki egy képernyőfotót, nagyjából ugyan azokat a megfigyeléseket tette, mint én.
És most jön a poén. Az egész grafikon véletlen generált, mégis találtam benne mintázatokat. De a megtalált ellenállásom, támaszom, trendvonalam itt csak a véletlen eredményei. Akármilyen profizmussal is elemezzük ki ezt az árfolyam grafikont, akárhány év tapasztalat is legyen a hátunk mögött, a véletlen generált jövőbeli árfolyamot nem tudjuk megjósolni.
Persze a valós tőzsdén nem teljesen véletlen a mozgás, de azért nem is mondható determinisztikus... Ha ránézel egy valódi árfolyam grafikonra, és egy random generált hamisra, akkor nem fogod tudni megállapítani melyik igazi és melyik hamis grafikon. Ez nem amiatt van, mert a valódi piac is teljesen véletlen és kiszámíthatatlan... De ahhoz hogy a nem véletlen mozgásokat lásd, komoly matematikai szükséges.
Az hogy neked ott egy erős támasz vagy be tudsz húzni egy trendvonalat az még önmagában semmit sem jelent. Lehet puszta véletlen. Honnan tudtad, hogy az említett erős támasz-ellenállás amit találtál nem csak egy zaj eredménye, hanem azt a piaci szereplők okozták ott? Szerintem az ilyenek 95%-a csak zaj, te látod oda. A maradék 5% lehet valódi, és hogy te ezeket megtaláld, oda már kell a matek. Gondolom nem viccből alkalmaznak matematikusokat ilyen feladatra a pénzintézetek, meg nem véletlenül dolgoznak matematikai modellekke.
Ezen kívül lehet egy hosszú távú emelkedés, növekedés. Ennek hatását a következőképpen képzeld el. A [-1,1.05] intervallumból random kiválasztok mindig egy számot és azt a meglévőhöz adva kapok egy másik számot, amivel eljátszom ugyanezt. Sokáig ismételve ezt egyre és egyre nagyobb számom lesz. Itt lehet rövidtávon mintákat keresni, de rövidtávon teljesen véletlen lesz a mozgás. Hiába keresel itt ellenálásokat meg támaszokat, meg rövidtávon trendeket. Csak az a biztos, hogy van egy lassú növekedés, amiben vannak random hullámvölgyek, akár egész nagy hullámvölgyek is. Erre nem lehet építkezni rövidtávon.
De lehet nincs igazam. Bár abban biztos vagyok, hogy nem baromság az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!