Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Manapság nehezebb előrébb...

Manapság nehezebb előrébb jutni pénzügyileg, mint 10 éve? Vagy könnyebb?

Figyelt kérdés
2020-tól dolgozok. Covid, háború, energiaválság, vágtató infláció, 0 közeli gazdasági növekedés, elszálló ingatlanárak, élelmiszerárak, magasabb hitelkamatok. 2015-ben még gimibe jártam, nem láttam ennyire bele a gazdaságba, mindennapi életbe, de mintha akkor könnyebb lett volna előrébb jutni az életben: kisebb infláció, nagyobb gazdasági növekedés, könnyű volt munkahelyet találni, az emberek vették fel az alacsony kamatozású (vagy támogatott) hiteleket, amiket mára rég végtörlesztettek és azóta vettek még második, harmadik ingatlant, ami folyamatosan hozza a pénzt, miközben az ingatlanjuk reálértékben is szépen nőtt. A fizetések jobban nőttek, mint az árak, most hiába van fizetésemelés, nem követik az árakat, váltani meg mintha nehezebb lenne. Ti hogy látjátok?

jan. 27. 20:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
2010-ben fejeztem be a középsulit. Akkor nagyon nehéz volt a munkakeresés, még a 2008-as válság javába tartott. Mindenki akit ismertem, muszáj volt valamilyen módon tovább tanulnia, mert semmi munka nem volt. Aztán 2014-ben amikor kikerültem a munkaerőpiacra akkor ilyen 70-100 ezer Ft volt a fizetés. A szakmai gyakorlat után kaptam havonta kb. 40 ezer Ft-ot. Nem volt adókedvezmény és semmi ilyesmi. Most egy újabb válság van kialakulóban. Nem mondom hogy most könnyebb, de jóval több a lehetőség szerintem. És aki megkeresi a lehetőséget, az meg tudja a számítását is találni.
jan. 27. 21:10
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
Könnyebb, persze kifogások azok mindig is lesznek, hogy miért nem az.
jan. 27. 21:40
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi 2-es, esetleg meg is tudnád indokolni néhány mondatban, miért gondolod így? Konkrétumok érdekelnek, valós példák, nem 1 szavas könnyebb/nehezebb válaszok, akkor szavazást indítottam volna.
jan. 27. 21:47
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ milyen háttered és kapcsolataid vannak. Akinek semmije sincs annak szerintem mindig is nehéz volt. Most az egész világ "gazdagabb anyagilag", ezért talán egy picit könnyebb.
jan. 27. 21:59
 5/15 XXXBalazs ***** válasza:
66%
Szerintem összeségében nem könnyebb és nem nehezebb. De sok függ attól is, hogy az adott környék, ahol élsz, milyen munkahely ellátottság szempontjából.
jan. 28. 05:35
 6/15 anonim ***** válasza:
77%

10 éve jobb volt a helyzet, 2008-ban és utána pár évig viszont nem, akkor is hatalmas kirugasi hullám volt, semmi munkahely.

Most is hasonlóan romlik a helyzet, újabb válságban vagyunk/válság felé tartunk.

jan. 28. 06:55
 7/15 anonim ***** válasza:
33%

Könnyebb előre jutni bizonyos rétegeknek.

Ha én lánynak születtem volna ma már csilliárdos lennék.

Ha te egy 18-19 éves előnyös külsejű baba arcú lány vagy akkor vagyonokat tudsz keresni az onlyfans oldalon.

Most olvastam éppen,hogy 19 éves lány Amerikában 3 óra alatt 1 millió dollárt keresett az only fans oldalon.

És akkor mégcsak idegenek lőcseit se kellett szopkodnia,csak mutogatnia magát a kamerába.

Vagy ott volt egy másik lány aki a saját szellentését árulta ,telefingott befőttes üvegeket és vagyonokért eladta,de csak azért mert fiatal előnyös külsejű lány volt.

De mivel én egy 35 éves férfi vagyok tele is sz@rhatnám azt a duncos üveget akkor se kellene senkinek.

Érted 3 óra alatt 1 millió dollárt.

Hol igazságos ez,ha én 40-50 évig vért izzadva dolgozom akkor se keresnék annyit.

jan. 28. 07:10
 8/15 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem 10 és 20-30 éve is könnyebb volt. Az én szüleim felhúztak egy 3 szintes, ma 100 milliót érő házat Kanadából hozatott 20 méteres fa oszlopokkal meg ilyenekkel. És úgy, hogy huszonéves kezdők voltak, sőt csak anyum dolgozott akkoriban! :D Mert apum még egyetemre járt. Igaz anyumnak külföldi jól fizető munkája volt, de manapság még akkor se tudnék venni vagy építeni ilyen házat, ha én is ott dolgoznék. És a falunkban (Pest vonzáskörzete) mindenkinek nagy háza van, pedig átlag munkásemberek élnek ott, autószerelő, ápoló, kalauz, kőműves, és 30 éve ők simán felhúztak maguknak ilyeneket. Manapság ez elképzelhetetlen lenne, még akkora hitelt se kapnának, ami ehhez kéne.
jan. 28. 08:41
 9/15 anonim ***** válasza:
54%
#7 csak tudod nem minden nőnek az a vágya, hogy ország-világ előtt rázza a pcsáját és abból gazdagodjon meg…egyébként 40 év alatt te is találhatnál volna jól fizető hivatást. Nem csak az onlyfansen lehet pénzt csinálni.
jan. 28. 08:43
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
2014-ben könnyebb volt munkát találni, most 1,5 éve hiába pályázom bárhova, jó, ha annyit reagálnak, hogy másra esett a választás. A párom 2 év után talán most kap kb. nettó 10 ezres fizetésemelést. Mi egyre rosszabbul élünk.
jan. 28. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Az hogy létezik, hogy 10 éve néhány centet ért 1db bitcoin most pedig 10M Ft-ot?

Tudom USD-ben (is) mérik, de Ft-ra is át lehet számolni. Mindig változik az árfolyam azt is tudom, de ez akkor is nagyon nagymértékű váltás.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!