Önkéntes nyugdíjpénztárakban a 20% éves adójóváírás csak a saját befizetéseim után van, vagy a munkáltatói befizetések után is jár?
A munkahelyem a munkabéremen felül minden hónapban fizet be nekem önkéntes nyugdíjpénztárra, igazából nekem ingyen pénz (kicsit én is rakok hozzá havonta), szóval nekem megéri.
Úgy tudtam, hogy az állami 20% adójóváírás csak a saját befizetéseim után jár, de a pénztár felületén ezt írja a "súgó":
"Egyéni és a vállalati (munkáltatói hozzájárulás, támogatói adomány) befizetései után 20%-os adó-visszatérítést igényelhet, évi legfeljebb 150 000 forintig, amelyet az egyéni megtakarítási számláján írunk jóvá.
FONTOS: az adó-visszatérítés csak az adott évben megfizetett összevont adóalapjának személyi jövedelemadója erejéig lehetséges."
Akkor most jár a munkáltatói befizetések után is?
Az aktuális éves befizetéseid után. És a többivel, amit befizettèl addig mi lesz?
Ennyi erővel otthon is tarthatnàd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!