Most hogy a Revolutnál magyar IBAN lesz, mi ennek az előnye és mi a hátránya?

válasza:Lesz azonnali utalás. Talán a QR kód fizetés is.
Cserébe lesz tranzakciós illeték....

válasza:

válasza:2026 május 18-tól kerül át mindenki elméletileg a magyarországi Revolut fióktelephez és lesz belföldi magyar bankszámlaszáma a mostani litván helyett, így akár az OTP-st, stb meg lehet szüntetni. A Revoluton nincs havidíj. Sok éve használom már.
Ahogy írták hátrány lesz még a tranzakciós illeték amit Orbánék "ideiglenesen" kivetettek sarcot és a bankok az ügyfelekre hárítják, illetve ezután automatikusan látják a számla létét a végrehajtók is. Eddig csak a NAV kapott a számla létezéséről adatokat évente egyszer nem oly régóta.
Ennek "ellenszere" (végrehajtás) innentől a Wise számlája lesz (szintén ingyenes) ahol nem szabad a regisztrációkor magyar számlaszámot is kérni, csak Euro alapú számlát. Ekkor csak egy belga euros számlaszámunk lesz, amiről ugyanúgy lehet forintban vásárolni, azonnal átváltja.
Ajánlott mindkét szolgáltató. Mindkettőnek hasonlóan profi az applikációja, a fizikai bankkártya 2000-3000 Ft körül van. Lehet online vásárlásonként egyszer használatos virtuálisat is generálni, ami nagyon hasznos, meg állandó virtuálisat is amit okosórán, telefonon meg lehet adni. A fizikai kártya leginkább már csak a bankautomatákhoz szükséges.

válasza:További kérdések:
Már két alapítványnak is elküldtem egy ilyesmi levelet, de semmi válasz: Szeretném támogatni az Önök munkáját, a fogyatékossággal élő emberek sportolását és mozgását. Éppen lakossági bankszámlát nyitok a MagNet Banknál, és szeretném az „Építsünk közösséget!”...
Magyarországon tanulok szlovák állampolgárként, magyar nélkül. Most dolgoznék az első munkahelyemen, ahová TB igazolást kérnek. Hogy működik ez az esetemben? Szlovákia ugye tiltja a kettős állampolgárságot, de TB igazolást mégis be kell adnom? Ilyenkor elvileg...
Jó? Megbízható? Érdemes onnan rendelni?
Kinéztem egy terméket, ami szállítással 90e lenne most az Alzán vagy személyes átvétellel 100e a MediaMarktban. MediaMarkt van a városomban, de Alza nincs. Remélhetőleg kicsi rá az esély, hogy probléma legyen a termékkel, de szeretek olyan üzletet inkább választani,...
rendeltem egy laptopot az one weboldalról. 22 haviról indult, és szépen csökkent lefelé ahogy fizettem minden hónapban. de most megált 4-él. és ez már 3 honapja hogy nem akar lefelé menni!Még 4 havi készülékrészleted van hátra. ezt mutassa az oldal nekem 3 honapja! és...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!