Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem rossz érzés hogy értéktele...

Nem rossz érzés hogy értéktelené válik a pénzetek a forint értéke folyamatosan csökken?

Figyelt kérdés

Nem rossz érzés hogy amiért keményen megdolgoztál pénz, megtakarítás gyűjtögettél annak az értéke vásárló ereje folyamatosan csökken?

Infláció.

A fizetésed ha félre rakol és gyűjtöd idővel értéktelen lesz és így olyan mintha poty? ra dolgoztál volna?

Ha otthon tartod a megtakarításod egy fiókban vagy egy széfben akkor meg még jobban csökken az értéke, hónapról hónapra évről évre kevesebbet ér, vagyis ketyeg az idő és muszáj vagy elköltened venni belőle lakást vagy aranyt vagy befektetni valamibe hogy megőrizze az értékét de az sem jelent garanciát ha lekötöd a bankban vagy befekteted?

márc. 24. 12:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%
PONT EZÉRT éri meg akár nagyobb hitelre is ingatlant venni - akkor a törlesztö értéke csökken, amit a bank kap, nem a tied a fiókban
márc. 24. 13:13
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

De rossz érzés. Ezért megtanultam befektetni.

Kb olyan mint az öregedés, az is van, ha tetszik, ha nem.

márc. 24. 13:15
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem, mivel okosan dolgozom és nem keményen. Nem csökken, mert be van fektetve.
márc. 24. 13:23
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Amióta ismerem a gazdaság működését, nem rossz érzés.

Mindent arra kell használni, amire való. Készpénzt fizetésre, befektetést pedig megtakarításra, így nincs meglepetés.

márc. 24. 13:48
 5/14 anonim ***** válasza:
5%
A pénz azért van, hogy elköltsd. Fölösleges tartogatni, mert úgyse lesz jobb tőle. Én utazgatok belőle, mert most még megtehetem, öreg koromra már nem lesz erőm hozzá.
márc. 24. 14:06
 6/14 anonim ***** válasza:
56%
Euróban kapom a pénzem és abban is hagyom, így sokkal kisebb az infláció.
márc. 24. 16:33
 7/14 anonim ***** válasza:
37%
Nem rossz érzés, mert én nem a párnacihában tartom és az enyém nem inflálódik, sőt...
márc. 25. 14:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Termelő eszközökre és piacszerzésre kell "költeni"
márc. 25. 14:59
 9/14 anonim ***** válasza:
A pénzt ha kevés van mind el kell költeni, mert holnap csak kevesebbet fog érni. Ha meg több van, akkor be kell fektetni diverzifikáltan. Nekem van font, euro, állampapír meg részvény is. A pénzromlást igy ki lehet küszöbölni.
márc. 26. 10:53
 10/14 anonim ***** válasza:

Alapvetően ezért tud működni a gazdaság, mert így az emberek nem ülnek rajta, hanem valamit kezdenek vele.

Aki költeni akar vagy nincs elég befektetni, az elkölti a gazdaság szereplőinél.

Aki pedig meg akarja őrizni a vásárlóértékét, az vagy termelőeszközökbe fektet, vagy spekulál valamire.

Baj csak olyankor szokott lenni, mikor az állam ahelyett, hogy a saját pártatlan/kiegyensúlyozó szerepét töltené be, ő maga is piaci szereplővé válik, akár áttételesen, haverokat kitömve.

Például az ingatlan egy közkedvelt befektetési forma, az állam szerepe az lenne, hogy maximum inflációval megegyező mértékben növekedhessenek az árak, ami által egyrészt a régi belépőknek sem érné meg ülni rajta, másrészt az új belépők is könnyebben hozzá tudnának jutni, aki akar.

De helyette akinek csak lehetősége volt, szinte belekényszerítették, olyan emberek tömegei kaptak adófizetők pénzéből finanszírozott hiteleket, akik nemhogy nem szorultak rá egyáltalán, de a többediket vették meg így valami családtag nevére.

Azt az adófizetői pénzt osztották így szét, amikből épülhettek volna új lakások ott, ahol szükség van rá és fel lehetett volna újítani a meglévőt. A befagyasztott EU-s pénzekről már nem beszélve.

Így 3x-os win-win-win szituációba kerültek. Mert a mesterségesen szűkösen tartott ingatlanállomány miatt a nagyvárosokban kilőttek az árak (ugyebár az állam szabályozza, hogy ki építhet milyen feltételek mellett és hol, tehát nem úgy van, hogy pár lelkes polgár összefog és felhúz egy panelt még ha elméletben a tudás és a technológia meg is lenne).

Az a kevés, ami épült is túlárazva, kispórolt anyagokkal és 30 alvállalkozóval.

Akik állam által támogatott hitelekkel vettek, tőlük kértek cserébe valamit (3 gyerek).

Akik pedig így jutottak ingatlanhoz, érdekeltek abban, hogy lakhatási válság legyen, mert minél szűkösebb a kínálat, annál inkább megy magától is fel minden putrinak is az értéke, legyen az 8 négyzetméteres szuterén vagy 1920-ban épült omladozó rom.

Azaz költeni sem kell rá és anélkül is megy fel az értéke. És nem azért, mert akkora a jólét, hogy 1M nettó a minimálbér.

márc. 27. 02:44
1 2

További kérdések:

Szerintetek ez reális hogy ennyit vontak le tp gyanánt?

Most voltam elsőnek gyermekápolási tp-n Tegnap utalták a bérem azt hozzá kell tennem 30 év alatti anya vagyok tehát szja mentes. Tp időtartalma: 2026.05.05-2026.05.08 Normálisan nettó 562 350 forintot kapok számlára, viszont ma néztem 443 961‎ forintot...

A FOXPOST telefonra és e-mailre is küldi a kódot vagy csak az egyikre?

Nem férek hozzá az adott e-mailhez, mert a telefon az Apple ID-sat adta meg, de azt is valami privatereply nem tudom milyen számmal, oda nem jött semmi és nem tudtam átírni rendeléskor. Utánvétes csomag, szóval pénzt nem bukok, de akkor is… :/

Vannak anyagi gondjaitok?

Ti szoktatok költségvetést készíteni?

Jár munkanélküli segély csed, gyed, gyed után?

Terhesség elején munkanélküli segélyen voltam, majd egy hónap munka után táppénz. Onnan csed, gyed majd gyes, a gyerek most 3 éves. Most megint terhes vagyok. A gyes után el tudok menni ismét munkanélküli segélyre?

A milliomosok országa vagyunk?

Milliomosnak az számít, akinek a vagyona legalább 1 millio. Ez nem csak pénz hanem bármi, ingatlan, ékszerek, autók. Ha valakinek van egy parasztháza egy zsákfaluban, akkor már milliomos mert még azok értéke is legalább 4 millio.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!