Magyarországon infláció várható vagy a behozott uniós pénzek esetleg más miatt stabilizálódik a forint?

válasza:

válasza:Historikusan ha EU-s pénzek jönnek a kormány érdeke a forint gyengítése.
Ha 20% al több ft-ot adnak 1 euróért, akkor az gyakorlatilag 20%-al többet ér, mivel Ft-ban lesz elköltve.

válasza:Az uniós pénzek nem érkeznek, 100 feltételt szabtak, annak kéne először megfelelni, ez minimum hosszú hónapok kérdése.
Ha valaha jönnek is uniós pénzek, leghamarabb ősszel.

válasza:Nem vagyok pénzügyi szakember, sőt politikus sem.
Van pár eszmefuttatás amit nem értek:
1: Milyen ágazatok vannak csődben?
3: Mit jelent a "historikusan"? Miért érdeke a kormánynak a forint gyengítése?
6: Így van, nem holnap hozza a postás az EUR milliókat - ha egyáltalán hozza. Tudtunk várni rá 16 évet (vagy még többet), ez a pár hónap már nem oszt, nem szoroz. A kérdés az, hogy mi lesz ennek az ára, ránk nézve.
Minden amit eddig olvastam, hallottam a "szakemberek" részéről csak találgatás, egyéni vélemény és spekuláció. De szerintem még elég sokan vagyunk így ezzel.

válasza:

válasza:Szerintem ebbe így kár jobban belemenni. A Forint árfolyamát mesterségesen kompenzálják, tehát ha a piac miatt erősödik, akkor gyengíteni kell, illetve ez oda-vissza működik. A lényeg, hogy egy viszonylag stabil árfolyamot érjenek el.
Hogy miért érdeke a kormánynak leértékelni a forintot? Mert akkor magasabb lesz az adó, illetve így pénzhez jut anélkül, hogy a bevételeit növelné. A gyengébb gazdasági háttérrel rendelkező országoknál ez rendszeres gyakorlat, de magas inflációt eredményez. Egyébként most Trump is azon mesterkedik, hogy a dollár árfolyamát csökkentse, így tegyen szert extra bevételre, amire az országnak szüksége van.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Olyan volt már a magyar történelemben hogy egy nyugdíjas miután megcsinálta a nyugdíj búcsúztató buliját és nyugdíjba vonult egy pár év múlva kénytelen volt visszamenni a munkahelyére nyugdíj mellett dolgozni mert olyan alacsony volt a nyugdíja hogy nem tudott belőle...
Nem rossz érzés hogy amiért keményen megdolgoztál pénz, megtakarítás gyűjtögettél annak az értéke vásárló ereje folyamatosan csökken? Infláció. A fizetésed ha félre rakol és gyűjtöd idővel értéktelen lesz és így olyan mintha poty? ra dolgoztál volna? Ha otthon...
Ezáltal arányaiban egyre többet és többet kell költeni az embernek ha mondjuk friss gyümölcsöket akar enni. Mivel magyarázható ez a jelenség?
2020-tól dolgozok. Covid, háború, energiaválság, vágtató infláció, 0 közeli gazdasági növekedés, elszálló ingatlanárak, élelmiszerárak, magasabb hitelkamatok. 2015-ben még gimibe jártam, nem láttam ennyire bele a gazdaságba, mindennapi életbe, de mintha akkor könnyebb...
Novemberben 3,8% volt. (KSH adat)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!