Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez lenne a becsülekassza?

Ez lenne a becsülekassza?

Figyelt kérdés
Konkrétan a bolti ár duplájáért volt feltüntetve valami vagy pl boltban került x összegbe,de arra még ráraktak 25%-ot.Ebben nem sok becsület van.Csak olyan mint egy uzsorás.
júl. 5. 06:15
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

Becsületkassza fogalma:

Egy olyan fizetési mód, amely közvetlen ellenőrzés és eladó személyzet nélkül működik, és a vásárló tisztességére van alapozva.

Nem az árról és nem is az eladó becsületéről szól, hanem a vásárlóéról.

Leesett a tantusz?

júl. 5. 07:28
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

Becsületkasszás dolog akár ingyen is elveheted, ha utána le tudsz számolni magaddal. Illetve nem kell kifizetni érte a kiírt árat.

+ meg se kell vásárolni és akkor probléma megoldva.

júl. 5. 13:38
 3/4 anonim ***** válasza:
A leírásban szereplő eset pl egy óvodai büfénél teljesen elfogadott, mert a bevételt egyéb célra fordítják.
júl. 6. 12:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Hol találkoztál a becsület kasszával és mi volt a termék?

Pl egyik túraösvényen szokott felénk lenni lekváros, szörpös becsületkasszás. S ha duplája, akkor a duplája a bolti verziónak. De az igazi gyümölcs és cukor, minden vacak adalékanyag és egyéb mentesen.

Te vevőként is eldöntheted, hogy megveszed-e vagy sem. Becsületkasszánál meg eldöntheted, hogy tirpák suttyó leszel vagy kifizeted.

Nincs fegyver fogva a likadba.

A semmi közepén, ha egy bolt van csak, de szomjazol, de dupla annyi a víz.

Megveszed vagy bevállalod, hogy szarul leszel?

Vagy elmész és iszol valami szabad vizes helyen, de ugye az nem szűrt víz.

Ilyen a biznisz. Reptéren csekkold a vizet VS tesco-ban.

Sose értem mit sír valaki az áron. Menj tovább és vedd meg akkor olcsóbban. TE döntésed még mindig.

Ha valaminek meg van kérve ára, az okkal van. Legyen az egy kihasznált helyzet, mint pl reptér, egészen a minőségi termék árának megkéréséig bármi.

Bro, szabad vagy! Azt veszel, amit akarsz a saját pénzeden.

júl. 6. 17:55

További kérdések:

Mibe érdemes be fektetni ha havonta kéne lenvennem belőle?

Kaptam egy 400k büntetést és kaptam rá 10 havi részletet. Össze tudtam szedni a 400k-t de most el gondolkoztam hogy be fizessem egybe , vagy van valami olyan be fektetés amibe érdemes lenne bele rakni aminél havonta le tudok venni 40k-t és tudok rajta egy keveset keresni

Van olyan, aki megtanit arra masokat hogy kell banni a penzzel, hogy ne adossagba verje magat az adott szemely?

Jol kereso ismeros, de mintha nem tudna kezelni a penzet, mert tele van adossagokkal. Van erre megoldas?

Ehhez baleknak kell lenni, vagy kapzsinak, vagy 2in1?

A sztori: "Az idős asszony 2024. június hónaptól 2024. december hónap végéig többször kért pénzt a sértettől arra hivatkozva, hogy a lakás átíratásához szükséges költségeket kell kifizetnie. A sértett a bizalmi viszonyra, és a nyilatkozatban foglaltak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!