Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyik az a pont, amikor...

RunaDacino kérdése:

Melyik az a pont, amikor megéri magánfinanszírozott egészségpénztárat nyitni?

Figyelt kérdés

üdvözletem!

Sajnos nekem az elsödleges egészségügyi kiadásaim magánban, külföldi szolgáltatónál történnek aki nem fogad el magyar EP kártyákat.

De ezen felül még van nekem:

1. Beutaló nélküli vérvétel minden 6 hónapban 40e Ft (azaz évi 120e)

2. Van pár anyajegy amit el szeretnék távolitani (választott szolgáltatóm 45e vizsgálat, majd 37e eltávoitani) (1x évi 80e felkerekitve)

3. Laser szörtelenités (hormonális okokbol, valszeg 100k)

4. Periodikus inzulinos injekcios tü vásárlása (5k HUF/100db szal nem sok látván hogy heti 1-es fogyás).

A nagy izé hogy ezek kb egyszeri kifizetések a vérvétel ill tük vásárlása mellett. Mi fog történni ha van számlám, de elsö év után csak ilyen 80e megy át rajta évente?

júl. 8. 12:55
A kérdező szavazást indított:
Igen, megéri
Igen, megéri de mondd le miután megvannak a nagy kiadások
Nem, neméri meg
5 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Soha
júl. 8. 13:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Bármikor, amíg a 20% szja visszatérítést igénybe tudod venni
júl. 9. 02:39

Kapcsolódó kérdések:

A Szerencsejáték Zrt. megszüntette az SMS-ben történő játszás lehetőségét?

És miért pont mától, 2026.05.30-tól? Tegnap még lehetett.

Hogy is kell MOHU automatánál bankszámlára utalni?

Letöltöttem az appot.ha megyek visszaváltani mit is kell csinálnom? be kell scennelni a gépen lévő Qer kódot? biztonságos hogy mikor regisztráltam meg kellett adnom a bankszámlaszámom? nem tudják lenyúlni a pénzemet?

Várhatóan lesz olyan pont az életetekben amikor örökölni fogtok ingatlant, nagyszülőktől, szülőktől vagy bárhonnan?

Kérlek az ingatlan jelenlegi becsült értéke alapján szavazzatok és ne próbáljátok meg kiszámolni, hogy inflációval, satöbbi tényezővel együtt mennyit fog érni az ingatlan akkor amikor majd várhatóan megöröklitek. De ha van hitel és az várhatóan még az örökség...

Otthontámogatás IV szekció 3-as pont alatt, ha én vagyok a jogosult, és én adós vagyok akkor kitnek azadatait kell feltüntetni?

A feleségem és én is adósként szereplünk a lakáscélú kölcsönszerződésben. Én jogosult vagyok a támogatásra, Ő nem. Viszont a lábjegyzet azt mondja, hogy amennyiben szerepel a hitelszerződésben adóstárs (vagy gondolom másik adós is számít - mint nálunk) ezt a részt...

A PostaPont nem azt jelenti, hogy a postára hozzák a csomagot, és ott átvehetem?

Szeretnék rendelni valamit a Vatera.hu-ról, de nincs sok csomagpontos szállítási lehetőség (házhozszállításnál meg tuti, hogy akkor jönne az MPL-es futár, mikor nem vagyok itthon...), viszont van "MPL PostaPont előre utalással" lehetőség. Igen ám, csakhogy hiába...

Vinted, SameDay?

Most adok el előszőr SameDay-jel görögországba, s azt mondja rá kell írni valamilyen feladási kódot, de nem tudom mi az, illetve interneten amikor rákerestem, nem mondott semmit. Az a kód kell amit az automatánál adok meg, vagy nincs is rá szükség csak akkor ha nem vintedes az eladás?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!