Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mekkora értéke lenne az...

Mekkora értéke lenne az ingatlanoknak ha mindenkinek csak egy lehetne a nevén?

Figyelt kérdés

aug. 24. 12:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
0, hiszen nem eladható/vásárolható.
aug. 24. 12:25
 2/18 anonim ***** válasza:
74%

Egy lakásban lakunk (nejem, két gyerekem és én) és kettő meg ki van adva albérletbe. Ha mindenkinek csak egy lakása lehetne akkor a gyerekek nevére íratnám a másik két lakást. Szerintem hasonló "okoskodással" megoldanák az emberek ezért nem csökkene a lakások ára számottevően.

A kádári szocializmusban megpróbálkoztak ezzel a rendelkezéssel, de csúfosan megbukott. :)

aug. 24. 13:19
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanennyi.

Aki ingatlanba akarna fektetni, az venne egyet magának, egyet a feleségnek, meg minden gyereke nevére is venne egyet.

aug. 24. 13:57
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Öröklésnél lehet gond, úgyhogy ilyen szabályozás tuti nem lesz.
aug. 24. 14:01
 5/18 A kérdező kommentje:

Miért él az emberekben az a tévhit, hogy akiknek több ingatlana van, azoknak van is annyi gyereke meg tele van olyan rokonokkal meg a házastársa is olyan, akiben maradéktalanul megbízik?

Okkal nem írnak nagyon sok ingatlant gyerek nevére. Egyik esetben így akarják megvédeni a rossz döntésektől, másik esetben annyira kontrollmániás a tulajdonos, hogy legszívesebben még halála után is el akarná dönteni, hogy mi hogyan legyen (lásd: végrendelet intézménye).

Mármint nem maga a végrendelkezés része, hanem amikor rossz néven veszi és őszinte megdöbbenéssel hallja az ügyvédtől, hogy azt hiába írja bele, hogy "annak a kis cafkának és egyik cafkának se soha nem lehet köze hozzá" ez ebben a formában jogilag nem érvényesíthető.

Az is okkal van, hogy házasságban sem bíznak a felek 100%-ig a másikban.

aug. 24. 16:38
 6/18 AzImi ***** válasza:
100%

Oké, de ennek mi értelme? Tegyük fel valakinek van egy rózsadombi 100nm-es lakás a nevén ami kb. 300 milliót is megér. A másik embernek meg van egy hasonló nagyságú ingatlan, de valamelyik kis zsákfaluban, az a ház jó ha 30 milliót ér.

Tehát hiába van mindenkinek csak egy lakás a nevén, akár 10x-es különbségek is lehetnek értékben.

aug. 24. 17:13
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Majd a kft megveszni a nevére...
aug. 24. 17:17
 8/18 anonim ***** válasza:
61%
Ennek a kérdésnek semmi értelme.
aug. 24. 17:43
 9/18 anonim ***** válasza:
57%
ezzel az erővel mindenki csak 500e-et keressen havonta, legyen csak 1 féle autógyártó és annak is csak 1 modellje, egye is ugyanazt mindenki, stb, stb, stb.
aug. 24. 21:01
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

És mi van a cégekkel?

Azoknak nem lehet ingatlan tulajdonuk?

Ha igen, akkor meg simaliba.

Csinálok egy Kft-t és a lakasaimat beviszem oda.

Solved.

aug. 24. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi történt ha az Hitel kártya kódjának helyes leírása után a számlázási ablakot nem töltötték ki? Vissza lehet lépni arra az oldalra vagy csak egy...

Google Hitel (Credit) kártya kódjának beírása után történt, hogy a számlázási címet nem töltötték ki.

A tb támogatást csak egy évig adják meg?

Vagy hogyan működik? Ha meg kérnem akkor meg adnák megint egy évig?

Hallottatok már olyan csalókról, akik szerint csomagod érkezett Ukrajnából, amiben sok pénz van, ami a tiéd lehet, de a csomagot csak egy képzett...

Az anyukám ilyen csalók hálójába került bele, és hiába mondom neki, hogy senki ismeretlen nem akar neki pénzt küldeni, mégsem száll ki belőle, mert vissza akarja kapni a belefektetett és elvesztett pénzét. A csalók elérték, hogy már nem érdeke a rendőrségre menni, mert...

Egy részvénytársaság csak egy tőzsdén van, vagy minden tőzsdére bejegyezhető?

Amikor én apple részvényt veszek, akkor a new-yorki tőzsdén vásárolok?

About Youn több terméket is visszaküldtem egyszerre ugyanabból a rendelésből, de erről olyan visszaigazolást kaptam, hogy csak egy termék érkezett...

Korábban nem jártam még így, a visszaküldést visszaigazoló e-mailben benne volt az összes termék. Azért tartom furcsának, mert mint említettem, mindegyik termék egy csomagban ment vissza, és mindegyik ugyanahhoz a rendeléshez tartozott. Viszont elég rég rendeltem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!