Vásárlásnál, kedveled, nem kedveled, a webshop online piactér (marketplace) üzleti modellt (eMAG, Allegro, Pepita, stb.), nem idegesít, hogy különböző helyekről, sok csomagban, többféle szállítási móddal küldik a termékeket együtt rendelésnél?

válasza:"Vásárlásnál, kedveled, nem kedveled, a webshop online piactér (marketplace) üzleti modellt ..."
Az ilyen helyeken az egyik probléma az eladók esetleges megbízhatatlansága. De ezt egy jó piactér, mint pl. az Allegro a vevővédelemmel és a vélemények korrekt közzétételével kézben tartja.
A másik hátrány az, hogy több embertől rendelve külön külön ki kell fizetni a szállítási díjakat. De ha egyedi webshopból rendelek, ott sincs meg minden, ami kellene.
Ugyanakkor az Allegronál ingyen felajánlanak egy Smart tagságot 6 hónapra. És akkor 5 ezer felett ingyenes az automatába szállítás. És 2500-ért akciósan meghosszabbítható további egy évre.
Összefoglalva: érdekképviselet és szállítási díj kedvezmények. Szóval, az Allegro OK.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Emagnál csak emag által forgalmazott, raktáron lévő termékeket szoktam venni. Így mindent 1 csomagban kapok 1 szállítási költségért.
Ha emagon van és külső partner, akkor nem vásárolok onnan, hanem keresek olcsóbbat, vagy inkább olyat aki gyorsabban szállít, az árukeresőn.
Kapcsolódó kérdések:
pla a temunál számok jelennek meg, ha a vodafonnál a telót töltöm fel ott csillagok. Így el tudják lopni és használni a bankkártya adataimat?
Azt vettem észre, hogy valamiért a kártyámat nem fogadják el az olyan webshopok, ahol a fizetési tranzakciókat a PayPal intézi. Mindenhol máshol működik a dolog, külföldi és belföldi oldalaknál is. VISA a kártyám, ha ez számít valamit, hó elején is próbáltam vele...
Rendeltem 10 led égőt 2 év garancia jár rá, darabja durván 1000ft volt. Az egyik nem működött kapásból, így cserét kértem a webshoptól. Szerintük nekem kellene fizetnem a visszaszállítás díját, ami azért vicces mert az kb annyi lenne mint maga a led égő ára így semmi...
Elég idegesítő, hogy ugyanazt, még ugyanattól az eladótól is 50%-kal drágábban lehet venni a magyar Allegro-n. Kuponokat sem ad a .pl, a magyarról meg nem éri meg rendelni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!