Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vásárlásnál, kedveled, nem...

Vásárlásnál, kedveled, nem kedveled, a webshop online piactér (marketplace) üzleti modellt (eMAG, Allegro, Pepita, stb.), nem idegesít, hogy különböző helyekről, sok csomagban, többféle szállítási móddal küldik a termékeket együtt rendelésnél?

Figyelt kérdés

aug. 31. 13:59
A kérdező szavazást indított:
Nem zavar különösebben
Nem zavar, sőt, nekem tetszik
Kikerülhetetlen, ha vásárolni akarok, így elviselem
Ha tehetem kerülöm, de a kedvező árú termékek miatt mégis használom
Nem szeretem, nem vásárlok online piactértől, de egyedi webshopokból igen
Egyáltalán nem vásárlok online webshopokból
Egyéb, kifejtem hozzászólásban
13 szavazat
 1/5 krwkco ***** válasza:
100%

"Vásárlásnál, kedveled, nem kedveled, a webshop online piactér (marketplace) üzleti modellt ..."

Az ilyen helyeken az egyik probléma az eladók esetleges megbízhatatlansága. De ezt egy jó piactér, mint pl. az Allegro a vevővédelemmel és a vélemények korrekt közzétételével kézben tartja.

A másik hátrány az, hogy több embertől rendelve külön külön ki kell fizetni a szállítási díjakat. De ha egyedi webshopból rendelek, ott sincs meg minden, ami kellene.

Ugyanakkor az Allegronál ingyen felajánlanak egy Smart tagságot 6 hónapra. És akkor 5 ezer felett ingyenes az automatába szállítás. És 2500-ért akciósan meghosszabbítható további egy évre.

Összefoglalva: érdekképviselet és szállítási díj kedvezmények. Szóval, az Allegro OK.

aug. 31. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer rendeltem a Pepita oldalon, ott nem minden esetben valós az árukészlet. Majdnem rosszul jártam, mivel törölték a rendelésem. Ilyen helyről csak utánvéttel vagy még úgyse.
aug. 31. 15:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
De, idegesít, ezért nem is rendelek piacterekrol, csak webshopokból.
aug. 31. 16:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar, az Allegronál szoktam vásárolni (Smart tagság). Az eMAG-nál meg Genius tagság van
aug. 31. 17:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Emagnál csak emag által forgalmazott, raktáron lévő termékeket szoktam venni. Így mindent 1 csomagban kapok 1 szállítási költségért.

Ha emagon van és külső partner, akkor nem vásárolok onnan, hanem keresek olcsóbbat, vagy inkább olyat aki gyorsabban szállít, az árukeresőn.

aug. 31. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Néhány webshopba vásárlásnál a cvc kód beírásánál csillagok jelennek meg a felületen, néhánynál meg kis is írja a számokat. Mennyire megbízható egy...

pla a temunál számok jelennek meg, ha a vodafonnál a telót töltöm fel ott csillagok. Így el tudják lopni és használni a bankkártya adataimat?

Internetes vásárlásnál nem tudok fizetni a kártyámmal. Másnál is van ilyen probléma?

Azt vettem észre, hogy valamiért a kártyámat nem fogadják el az olyan webshopok, ahol a fizetési tranzakciókat a PayPal intézi. Mindenhol máshol működik a dolog, külföldi és belföldi oldalaknál is. VISA a kártyám, ha ez számít valamit, hó elején is próbáltam vele...

Webshoptól való vásárlásnál, hibás áru esetén a visszaküldés díját valóban nekem kell állni?

Rendeltem 10 led égőt 2 év garancia jár rá, darabja durván 1000ft volt. Az egyik nem működött kapásból, így cserét kértem a webshoptól. Szerintük nekem kellene fizetnem a visszaszállítás díját, ami azért vicces mert az kb annyi lenne mint maga a led égő ára így semmi...

Allegro.pl-en ha beaktiválom kamu Lengyel címmel a Smart-ot akkor lehet használni, ha a vásárlásnál magyarországi címet adok meg? Vagy ezt is szűrik?

Elég idegesítő, hogy ugyanazt, még ugyanattól az eladótól is 50%-kal drágábban lehet venni a magyar Allegro-n. Kuponokat sem ad a .pl, a magyarról meg nem éri meg rendelni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!