Vettünk egy lakást 7 hónappal ezelőtt és most a NAV meg akarja nézni személyesen. Miért?
Semmit nem írnak a ügyfélkapus határozatban, hogy mi az ok, de azt beleírták, hogy ha nem engedem be a NAVos kollégát, akkor megbüntetnek 500e-re is.
Miért jön ki a NAV? Minden hivatalosan ment, adásvételivel, ügyvéddel. Ez bevett szokás náluk?

válasza:

válasza:Lehet nagyon olcsón vetted.
Ilyenkor csinálnak saját ertekbecslést és az alapján róják ki az illetéket.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ugyanez volt ismerősömékkel is. Vettek egy viszonylag nagy, 200+ nm-es házat, nagyon olcsón a NAV pedig kiment ellenőrizni, az illeték miatt. Persze az idióták azt nem vették számításba a hatóságnál, hogy ez az isten háta mögötti faluban egy kvázi romos épület, nagy telken...
Meg milyen furcsa, ha 100 milliós, meg milliárdos ingatlanokkal, kormányhoz közeli emberként mutyizol, akkor az nem számít, de ha véletlenül 10Ft-al alábecsülik az ingatlanod és ez alapján BEFIZETED a járandóságot, akkor meg mennek csesztetni az egyszerű, halandó embert. Moslék egy rendszer ez...
További kérdések:
VWCE etf megfelelő lehet számomra 18 évesen arra hogy havonta bele fektessek és majd 10 év távlatban kivegyem a pénzt évi 8-10% hozammal és közben nem csinálok vele semmit?
Olyan oldalt keresek ahol át is lehet utalni privát tárcára hogy ne az oldal tárcájában kelljen tartani.
Legtöbb banknál két év hűség szokott lenni úgy tudom. Nem jönne rosszul most az a durván 60ezer haszon belőle(20at hagynék rajta, hogy vonjon mindent, TOP csomaggal), viszont semmire nem használnám magát a számlát.
Egy nagyobb értékű vásárláson vagyok túl. Az utolsó részlet fizetése miatt felkerestem a bankot, hogy segítsenek az utalásban mint ahogy eddig minden részlet utalásánál. De ennek az ügyintézőnek furcsa volt a stílusa. Kérdezte, hogy utolsó utalás volt (nyilván...
Bitcoin nem érdekel
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!