Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan fogadjak albérlőt?...

Hogyan fogadjak albérlőt? Egyáltalán jó ötlet lenne?

Figyelt kérdés

Én is albérletben lakom, s szobatárs keresésre adtam a fejem. Erre a megoldásra azért jutottam, mert 2 hónappal el vagyok maradva, a lakbérrel, illetve a rezsivel 6 hónapja. Felelőtlen döntéseket hoztam, most próbálom megoldani és kiszállni a helyzetből. Arra gondoltam, hogy kifizetek minden tartozást, s felmondom az albérletet. Elmegyek egy olcsóbb helyre.

Az jövendőbeli albérlő egy havi kaukciójából (ami majd az utolsó havi lakbére lesz..) + az első havi lakbérből már majdnem ki tudnám fizetni a 2 havi tartozásom, már csak kicsi kéne hozzá. Utána pedig a köv. hónaptól ugye ő is beszállna a fizetésbe, s már nekem is van újra munkám, amiből majd csak júniusban látok majd bármit is.

Ehhez ugye nem lenne szerződés. Vagyis nem tudhatja meg az, akitől én bérlem a lakást.

Szerintetek ez így milyen lenne? Sajnos anyagi segítséget nem tudok kérni a családomtól, így is ők etetnek.

Köszönöm a segítséget, javaslatokat!

2014. máj. 11. 09:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Tehát mindent a leendő társbérlő fizetne, te pedig 1 garassal sem szálnál be, szép kis elképzelés...

Mi szüksége lenne rád? Miért osztaná meg veled az albérletet? Belemenne a tulaj?

2014. máj. 11. 09:24
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem, pont nem erről lenne szó! Nem is ezt írtam!

Az ő 1. és utolsó havi kaukciójából fizetném ki én a tartozásom, kvázi a első és utolsó hónapját itt én fizetném ki a pénzemből! És nem hatalmas összeget kérek tőle havonta, hanem a lakbér+rezsi felét!

A főbérlőmnek nem kellene megtudnia....

2014. máj. 11. 09:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, nem első és utolsó havi kaukció, hanem az ő kaukciója és első havi lakbére.
2014. máj. 11. 09:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem túl jó ötlet a főbérlő háta mögött, ebből még nagy balhé lehet...
2014. máj. 11. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Oszt a kauciót hogyan és miből adnád vissza ennek az elképzelt bérlőnek, amikor ki szeretne költözni?!
2014. máj. 11. 11:59
 6/9 A kérdező kommentje:

Oké, nem értem miért kell kötekedni még csak azért is.

Első a kaukció, az utolsó hónapjára szólna. Így is szokták ezt csinálni.

És légyszíves inkább húzzon el mindenki, aki csak cseszegetni akar. Feltettem egy kérdést, ez volt az elképzelésem, és véleményekre voltam kíváncsi. Nem pedig másoknak magyarázkodni olyan dolgokról, amik tisztán benne vannak a kérdésben.

Idióták.

2014. máj. 11. 17:19
 7/9 anonim ***** válasza:
2014. máj. 11. 17:35
 8/9 anonim ***** válasza:
A kaució átvételének benne kell lennie a szerződésben. Olyan bérlőt szerintem nem találsz te a mai világban aki nem akarna a főbérlővel papírt arról,hogy ott lakik,és pénzt ad neki. És ha ideiglenes lakcímet szeretne?
2014. máj. 11. 21:06
 9/9 Őszödi Ferenc ***** válasza:

A tulajdonos háta mögött intézni egy ilyesmit elég nagy pofátlanság, és nem is működne.

A kaució nem arra van, hogy te abból fedezd az ügyes-bajos dolgaidat.

Vili?

2014. máj. 12. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!