Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kerül Magyarországon 15...

Miért kerül Magyarországon 15 ezerbe az az akkumulátor, ami az ebayen 3-ba kerül?

Figyelt kérdés

Ebayen:

[link]

Magyarországon:

[link]

Találtam 20 ezreset is Mo-n, de egyébként 10 ezerért is van itt:

[link]

Nagyon nagyok a különbségek:

3.000

10.000

15.000

20.000

Ekkora különbséget nem lehet számítástechnikai okokra visszavezetni, ez valahogy a pénzügyekkel függ össze, de hogyan?

2014. máj. 14. 12:59
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
Sokan mondják, hogy az áfa is magas nálunk, de akkora árkülönbséget az sem indokol. Magyarországon egyszerűen mindenki gyorsan akar meggazdagodni, és még mindig nem látták be, hogy már nem azzal lehet szakítani, ha rohadt drágán eladod egy pár embernek, hanem azzal, hogy jóáron mindenkinek.
2014. máj. 14. 14:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Szerintem az is nagyon fontos, hogy az emberek megveszik a 20 ezreset. Kommunista hagyomány lehet, hogy nem nézik meg hol a legolcsóbb. Ha mindenki a 9500-as aksit venné meg, akkor nem lehetne 20-ért árulni. Nagy-Britanniában minden évben megnézik legalább egyszer mindenki, hogy nincs-e olcsóbb mobil szolgáltató, internetszolgáltató, kábeltévé szolgáltató a jelenleginél, és ha van, akkor váltanak. Szerintem Magyarországon nem néznek ennyire utána az emberek az árkülönbségeknek, és így nem is jön létre a piaci verseny a szolgáltatók között.
2014. máj. 14. 14:49
 3/3 anonim válasza:
100%
Én angliából hazajőve szörnyűlködtem a magyar árakon!
2014. máj. 15. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!