Ha kis mértékben végzek önálló tevékenységet amikor eladom a terméket a vevőnek adnom kell valami papírt vagy stb? Ha NAV Úgy akarja akk a bevételemet mivel tudom igazolni, felmutatni?
"Kis mérték azt értem hogy adózási és bevallási határ alatt van bőven."
Jó lett volna, ha azt is leírod, milyen tevékenységre gondoltál - jobban tudnánk segíteni?
Őstermelőként vagy saját megunt, kinőtt holmijaid eladására gondoltál? Mégis milyen adózási határra gondoltál?
Ha megveszel valamit azért, hogy utána drágábban eladd, az az első darabtól kezdve adóköteles.
Külföldről rendelek dolgokat és eladom őket.
És ezt értettem kis mérték alatt : "az a szabály is alkalmazható, mely szerint nem keletkezik adókötelezettség (nem kell jövedelmet megállapítani), ha a bevétel összege az adóévben nem haladja meg a 600 ezer forintot."
Az összeg az szerintem változott de ezt találtam először neten.
A 600000 Ft-os határ akkor érvényes, ha a saját régi dolgaidat adod el. Ha te azért rendelsz árukat, hogy haszonnal értékesítsd, az az első forinttól adóköteles és csak vállalkozóként legális.
Ha feketén csinálod és belefutsz egy NAV-os próbavásárlóba, akkor megállapítják a jövedelmedet, az adódat meg a nyakadba sóznak egy rakás bírságot, akár milliós tétel is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!