Ha a munkáltató fizette a targoncás jogosítványt és képzést azt kirúgás után vagy esetén is meg kell kapjon ugye?
Nincs olyan, hogy azt ők megtartják és nem is használhatom másik cégnél ugye?
és mind a kettőt az OKJ-s és hatósági bizonyítványt is oda kell adniuk nekem ugye?

Az a tiéd, névre szól, nem a cégé.
Max olyan lehet, hogy ha írtatok alá szerződést, hogy X ideig köteles vagy náluk dolgozni, ellenkező esetben vissza kell fizetni a képzés árát, akkor lehetsz gondban.

Megtarthatja a bizonyítványt, de az iskola ahol szerezted bármikor kiadja a nevedre.
Sorszámozott, névre szóló.
Általában arányos részt kérnek vissza az árából, hogyha a megállapodásnál hamarabb távozol.

"Most jön a fekete leves. senki nem fizet ki neked csak úgy ilyeneket, feltételek nélkül. "
Nekem pedig konkrétan így volt, semmit nem írattak alá. Mondjuk nem is írtam volna alá semmit, mert a munkakörömhöz nagyon nem tartozik a targoncázás.

"Nehezen hiszem el, egyik cég sem hülye. Gondoltam amúgy hogy jön valaki akinek márpedig pont így volt. Semmi értelme nem lenne, képzeld magad a cég helyébe."
Nem is értettem én sem. Viszont tényleg nem írtam alá semmit, mivel nagyon nem tartozik a munkakörömhöz, ha hiszed, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info

Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!