Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek arről a...

Mi a véleményetek arről a cégről, ami nem akar másik munkakörben alkalmazni engem magasabb bérért, miközben a kollégák mind jobban keresnek, mint én?

Figyelt kérdés

Egy autóalkatrészek raktározásával foglalkozó cégről van szó. Január 3-án kezdtem, már fél éve vagyok náluk. Raktári kisegítő vagyok, azaz rollkocsikat szerelek össze a kommissiózók számára, amibe az anyagot szedik és néha vaskalodákat szedek szét, amiket homlokvillás targival egymásra pakolok, szállításra előkészítve.


A bérem bruttó 300 ezer + bruttó 30 ezer targoncapénz + 30 ezer bónusz. Igaz, utóbbit ki kellett sírnom, hogy megkapjam, bár még így is keveslem a pénzt. A komissiózók bruttó 350 ezer alapot kapnak, arra jön még rá a bruttó 30 ezer targipótlék és a 30 ezer bónusz. Nettóban az én pénzem így 220-240 ezer körül van, az övék 280-300 ezer felé...


Kezdődött azzal, hogy tavaly novemberben mikor ide jelentkeztem, akkor én is komissiósnak mentem volna, de nem volt tapasztalatom. Targoncajogsim megvan a 3324-re, 3313-ra és a 3312-re is. Vezetni is tudok, pda-t is használtam már, de az igaz, hogy konkrétan komissiózós munkát nem csináltam még. Emiatt nem tudtak erre a pozícióra felvenni, hanem csak kalodázni. 350 ezres alapbér + 30 ezer géppótlék + 30 ezer bónusz helyett csak 300 ezer alapbér + 30 ezer géppótlék. A kalodázósnak bónusz nem jár. Oké, egye-fene, elvállalom.


Kezdtem január 3-án. A 3. héten felhívtak az irodába, hogy nem azt kapták tőlem, amit vártak. Lassan targoncázom (pedig akkor közöltem velük, hogy nem sok rutinom van rá, szóval nem árultam zsákbamacskát) meg úgy egyébként sem váltam be kalodázásnál. Lassú voltam szerintük. Holott csináltam, ahogy tudtam. Nehéz vaselemekről van szó, amiket emelgetni kell (csak amikor szét vannak szedve elemeire, akkor ülök rá a targira és stócolom őket egymásra). Én vagyok 65 kiló (ettől függetlenül jó fizikummal), és nem is mindig lehet ezt gyorsan csinálni. Nem egyszer folyt a víz rólam még télen is. De fentről ők biztos jobban tudják a kényelmes légkondis irodából...


Felajánlották a rollkocsi összeszerelős pozíciót, mert néha közben oda is átraktak és ott szerintük jól teljesítettem. De ez azzal járt, hogy valójában csak a 300 ezres alapbérem maradt, ugyanis mivel a rollkocsizásnál nem kell targizni, így elvették a targoncapótlékot is tőlem... És közölték, hogy vagy elvállalom vagy meg kell válnunk egymástól. Magyarul ki vagyok rúgva, ha nem csinálom. Közlik velem ezt a 3. héten, úgy, hogy miattuk hagytam ott az előző helyemet 6 év után.


Sokan már leléptek volna, de én fél éve itt vagyok, még így is. Fél év után felmentem az irodába és mondtam, hogy mivel váratlan kiadásaim vannak otthon, magasabb pénzért elvállalnám a komissiózást. Ugyanis a facebookon látom a cég hirdetését, hogy tapasztalat nélkül is keres komissióst, valamint én is látok mostanában a raktárban új embereket, hogy tanítják be őket. Engem meg novemberben tapasztalat híján nem vettek fel... Azt mondják, hogy nem tudnak engem betanítani és alkalmazni szedőként/komisként, mert akkor a rollkocsiösszeszerelésre és a kalodára (néha oda vissza szoktak küldeni, mert nincs rá tartós ember azóta sem) nem lenne ember. Holott az interjún még azt mondták, hogy van fejlődési lehetőség.


A pénzemet ugyan megemelték, visszakaptam a 30 ezer targipótlékot és kisírtam még a fent említett 30 ezer bónuszt is, így 300 + 30 + 30, vagyis bruttó 360 ezer a pénzem, de ez még mindig nettó 240 ezer, miközben a komissiózók megkeresik a 280-300 ezer nettót. Mikor kérdezem, miért nem emelik meg az én alapomat is bruttó 350 ezerre, jött a szöveg, hogy ha egy rollkocsinak kitörik a kereke, az nem jár akkora felelősséggel, mint az, ha a komissiózó rosszul szed ki egy sort. Végül jöttek a dumával, hogy azért emelték a pénzemet, mert szeretnék, ha maradnék és nem akarnak elveszteni. Tudják ők is, hogy hiánypozíció, amit csinálok, ennyiért senki nem csinálná, én pedig fél éve itt vagyok. Persze megfizetni nem akarnak, úgy mint a komisokat (felelősség ide vagy oda), de azért szeretnék, ha maradnék. Érdekes felfogás...


Kicsit hosszú lett, de a végére értem. Kinek mi a véleménye erről a cégnek nevezett valamiről?


Mindenesetre már tervezem a jövőmet és abban nem szerepel benne az, hogy itt öregedjek meg...2022. júl. 15. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
A munkahely nem kívánságműsor
2022. júl. 15. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak nem az U betűs cég? :)

Egyelőre lehet maradnék, ha maga a munka nem túl rossz. De ha úgy érzed, hogy hamar találnál jobbat, akkor hajrá.

2022. júl. 15. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Eruthalion válasza:
100%

Szerintem maradj a helyeden, igyekezz a legjobb tudásod szerint dolgozni, de közben keress másik munkahelyet is. Ha már van, akkor nyugodtan tudsz te magad is követelni. Meg tudod mondani a vezetőségnek, hogy van jobb lehetőséged, de te szeretnéd megtartani a jelenlegi munkaviszonyodat, ehhez viszont arra van szükség, hogy elismerjék a munkádat, és annak megfelelően meg is emeljék a béredet, vagy helyezzenek át a kívánt pozícióba, ellenkező esetben a saját érdekeidet kell szem előtt tartanod, és a másik munkahelyet kell választanod.

Ha tényleg annyira elégedettek veled, és tartanak attól hogy nem találnak mást a helyedre, muszáj lesz lépniük, de amíg úgy látják, hogy ki vagy szolgáltatva feléjük, nem fog történni semmi pozitív változás.

2022. júl. 15. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Ja, azt nem írtam, hogy maga a munkakör is egy fos. Mikor csak rakom össze a kocsikat, az még elmegy, bár elég monoton. Viszont ha érkezik rollkocsiszállítmány, akkor azt a kamiont nekem kell lepakolni. Ezeket általában elemeire szétbontva hozza meg a kamion, lepakolás után én ks rakom össze őket. De rendszeres az, hogy úgy van felpakolva a kamionra, hogy nincs rajta rendesen annak a rollkocsinak az oldalfala, amiben a többi elemei vannak. Emiatt állandó a borulás és a becsípődés veszélye... Nem egyszer volt már, hogy szó szerint futnom kellett, mikor az egyszerre több 100 kilót nyomó rollkocsielemek megindultak... A fa$zkalapot, aki megpakolta, nem érdekli, hogy mennyit szenved az, aki majd lepakolja a kamiont.


Maradjunk annyiban, ha nem is minden nap, de rendszeres az érzés, hogy elfog a mocskos undor, miközben ezt csinálnom. Én nem utálom a munkámat, hanem nagyjából gyűlölöm... Mint egy burjánzó rákos daganatot. Közben látni az újoncokat, ahogy tanítják be őket komissiózni, miközben nekem meg ezt a szart kell csinálnom kevesebb pénzért... Hát nem kellemes.


A kalodázás egy fokkal jobb talán, mert ott jobban telik az idő és szedek magamra rutint a targoncával. Mondjuk targizni amúgy is szeretek. Talán ez az egy pozitívum, amit el lehet mondani.

2022. júl. 15. 22:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem U betűs. :)


Egyébként ma felhívtam egy számot, már intéztem a sorsomat. Itt úgysem fogok előtelépni, azon a helyen, amit ma felhívtam, ott viszont betanítják az embert és kapásból 60-80 ezerrel többet kapok...

2022. júl. 15. 23:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Beáraztad magad az elején, a cégnek minden nap egy ajándék, amit ott töltesz, fillérekért.
2022. júl. 16. 05:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy összejön az új hely és akkor majd elkezdhetnek kétségbeesni, hogy ki lesz az új ugribugrikuk. Mondjuk még jó fej is leszek, mert a 30 napot letöltöm nekik (azonnalival is elmehetnék, mint tette azt egy srác is nálunk), hogy legyen idejük találni valakit a helyemre. Bár ennyi pénzért nem tudom, mit remélnek... A kalodázásra is felvettek valami új embert még 1 hónapja. Állítólag pár órát dolgozott a srác és fel is adta. 😀
2022. júl. 16. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!