Az rossz jel, ha egy külföldön működő cég, noha egy konkrét csapattal dolgozik Magyarországon, mégsem hozott létre magyar céget és nem alkalmazottként dolgoztatna?
A cég egy másik országban működik.
Magyarországon évek óta van egy kvázi csapatuk, mert magyar érdekeltségek vannak a cégben.
Viszont nincs magyar leányvállalat létrehozva, így alkalmazottként nem tud munkát adni.
Csak vállalkozói státuszban vannak a csapat tagjai.
Nyilván itt is dolgoztok így páran, de szerintetek ez így jó, vagy inkább nem éri meg ilyen irányba mennem? (Én magam jobbszeretem a biztos és kiszámítható munkahelyet...)
"Viszont nincs magyar leányvállalat létrehozva, így alkalmazottként nem tud munkát adni."
Ez kamu duma. Én egy francia cégnél dolgozok itthonról. Simán bejelentettek.
7: Köszönöm a válaszaid!
Őszintén szólva borzasztóan elbizonytalanodtam. Jobban kedvelem ha van egy fix. kiszámítható fizetésem, ergo alkalmazott vagyok.
Viszont most esett le a dolog: európai, de nem EU-s országról van szó...
"Viszont most esett le a dolog: európai, de nem EU-s országról van szó..."
Ja, az úgy egészen más tészta. Akkor az adott országtól függ, hogy fel tudnak-e venni alkalmazottként. Valószínűleg nem.
Egyébként meg igen, jobb, ha van egy kiszámítható fizetésed, viszont alkalmazottként sokkal rugalmasabb lehetsz és több pénzt is kérhetsz.
Én mondjuk három olyan országot tudok mondani, ami Európai, de nem EU és mégis szóba állnék velük: Svájc, Norvégia és Egyesült Királyság. A több nem EU-tag elég necces.
9: Ismét köszönöm a válaszod! <3 (Gondolom a több pénzt és rugalmasságot a vállalkozóira érted)
Nagy dilemma ez nekem. Nevezhet bárki gyávának. Az vagyok ebben... főleg mivel egy atom biztos, bár nem a legfényesebben fizető munkahelyem van.
Nehéz lesz okos döntést hozni, ha valóban várnak oda.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!