#4 általánosságban nem tudok beszélni, én 3 éve dolgozom egy bécsi cégnél, nálunk az a policy, hogy az iroda nyelve angol, minden kommunikáció, minden meeting angolul megy, és amúgy egyáltalán nincsenek is többségben bent a német anyanyelvűek. Nyilván a customer service kivétel. :) És még csak nem is vagyunk multi, legalábbis a hagyományos értelemben nem, sok piacon jelen vagyunk, de csak egy irodánk van. A hétköznapi életben is el lehet lébecolni Bécsben minimális némettudással, rengetegen élnek ott, akik legfeljebb csak törik, de azért ha hosszútávra tervezel nyilván érdemes rendesen megtanulni.
Ez amúgy a legtöbb európai nagyvárosra igaz ma már, valamennyire még Budapestre is, ott is dolgoztam olyan irodában, ahol angolul beszéltünk. Hogy politikailag mit hoz a jövő ezzel kapcsolatban, azt persze senki nem láthatja előre.

Mivel itt az angol nyelv a második amit tanulnak vendéglátásban konyhán simán.
De pl gyárban kizárt.

Megerősítem az előttem írókat, gyárban szinte lehetetlen, vendéglátásban, kamionsöfőrként simán van esélyed, szakmunkásként magyar csapatban is, tudományos vagy informatikai pályán angollal is, ezzel leginkább Bécsben vagy Grazban.
Arra hogy átvernek a nyelvtudásod miatt, leginkább szezonos állásnál vagy söfőrként van esély.
Orvosnál és hivatalos ügyeknél lehet bajban leszel, de amúgy sok helyen beszélnek angolul és a magyar aszisztens, nővér, orvos se megy ritkaságszámba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!