Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munka svájcban/ausztriában?

Munka svájcban/ausztriában?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék kijutni Svájcba vagy ausztriába dolgozni, nyelvtudás nélkül igazából bármilyen segédunka is érdekel vagy fizikai munka,nem vagyok telhetetlen szinte bármi megteszi. Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék(úgy értem komolyan, kézzel foghatóan hálás..) és persze felvenném vele a kapcsolatot privátban/személyesen. B s jogsim van sofőr meló is érdekel, dél somogyban élek. Lényeg hogy dolgozni akaró és tudó férfi vagyok,25 éves és független. Komoly céljaim vannak ezekért szeretnék tenni.Tényleg mennék. Köszönök előre is minden bárminemű segítséget. És tudom tudom ez az oldal nem erre való igen tisztában vagyok vele..de egy próbát megér gondoltam.. szóval nem kellenek az ész osztók.

márc. 31. 12:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%
Vannak ezzel foglalkozó cégek. Beírod gugliba "ausztriai munka" és kidob párat.
márc. 31. 13:29
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen tudom,igyekszem találni.
márc. 31. 15:25
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

"Komoly céljaim vannak ezekért szeretnék tenni."

Akkor első körben állj neki a célország nyelvét megtanulni. Svájcban pl. minimum A2 nyelvtudás nélkül még segédmunkát, gyári betanított munkát sem kapsz. De ez a szint ahhoz pl. kevés hogy a hivatalos papírokat, a lakhatást, tartózkodási engedélyt és a biztosítást elintézd. Hacsak nem vagy tele pénzzel és viszel egy tolmácsot magaddal.

Ha a nyelvtudás megvan, akkor nézz utána, hogy melyik országban mennyi pénz kell a minimum megélhetéshez, mik az állandó havi költségek, illetve mi kell az elinduláshoz, ezt a pénzt nyilván össze kell szedni, nem árt, ha van 1-2 havi tartalékod is.

Mivel pl. Svájc nem EU tagország, valamivel bonyolultabb kijutni és munkát vállalni, szobát vagy lakást pedig már csak meglévő munkaszerződéssel és tartózkodási engedéllyel tudsz bérelni. Ha nem tudsz németül, akkor jó eséllyel át fognak verni, le fognak húzni anyagilag, ki fognak használni.

márc. 31. 16:00
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vázlatot, és a hasznos infót.
márc. 31. 17:25
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtudás nélkül ne indulj el. Még segédmunkára is százan állnak sorba, akik már ott élnek és azok közül 90 beszéli a nyelvet. Semmilyen munkáltató nem fog téged alkalmazni úgy, hogy ott áll melletted valaki, aki fordít, mert még a köszönést sem érted meg. Nyelvtudás nélkül még a legalapvetöbb dolgokat sem fogod tudni elintézni.
ápr. 1. 21:46
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszönés bemutatkozás stb megy angolul is és németül is az alapokat értem...de igazad van, köszönöm a tanácsot
ápr. 3. 14:57
 7/19 anonim ***** válasza:
Mosogatónak simán kimehetsz.
ápr. 3. 15:40
 8/19 anonim ***** válasza:

Ebben ne legyél olyan biztos! (Svájc)

ápr. 4. 04:49
 9/19 anonim ***** válasza:
Mondd légyszi, mi a tapasztalatod Svájcban!
ápr. 4. 07:20
 10/19 A kérdező kommentje:
Egy kapcsolatom van igen aki ebben tudna segíteni (mosogatás) ez valoban talán menne nyelv nélkül de nem biztos teljesen
ápr. 4. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!