Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy van az, hogy "elvileg"...

Hogy van az, hogy "elvileg" alapjog a munkaerő szabad áramlása, de szinte minden esetleges külföldre költözés úgy néz ki, hogy előbb legyen A mint B, de előbb legyen B mint A?

Figyelt kérdés

Arról beszélek, hogy nincs hol lakni de nem adnak albérletet mert még nincs ott munkahely, munkát meg nem tudsz úgy keresni hogy nem vagy ott, bankszámlát nem tudsz nyitni mert nem ott dolgozol még, de nem kapsz munkát mert még nincsen helyi bankszámlád.

A szabad áramlás nem azt kéne jelentse, hogy semmi bürokratikus akadálya ne legyen ezeknek?

ápr. 19. 13:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
A: bérelni nem csak egy magánszemélytől tudsz, mindenhol vannak residence jellegű, céges tulajdonú bérlakások, hostelben önálló szoba, de a flation, boookingon is lehet bérelni, egyik helyen sem kérnek munkaszerződést, kauciót. B. Több országban nyitottam bankszámlát, kb 10 perc az egész, mindenhol elég volt a személyi.
ápr. 19. 14:55
 2/17 anonim ***** válasza:
86%
Mivel vannak jópáran, akiknek valahogy mégis sikerült kiköltözni és külföldi munkát szerezniük, így az elméleted valahol sántít.
ápr. 19. 15:26
 3/17 anonim ***** válasza:
89%

Németországi és svájci munkát is kaptam úgy, hogy nem éltem ott.

Szobabérléshez a pénzen túl nem kértek semmit, kint pedig 2-3 hónap alatt találtam lakást.

A szoba és a munkaszerződés elég volt minden máshoz.

ápr. 19. 15:28
 4/17 A kérdező kommentje:

Én magam is külföldön vagyok de ezek a problémák voltak.

Most egy következő ország jön soron és így érzem megint nem lesz minden sima.

ápr. 19. 17:20
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Kevered a dolgokat. A "jogod van hozzá", hogy az állam nem tiltja, nem azt, hogy mindent elintéznek helyetted, és neked csak menni kell.
ápr. 20. 07:20
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül egyik sem igaz.
ápr. 20. 08:11
 7/17 A kérdező kommentje:

6, szerintem se, csak próbálj bármit elintézni ami az első lépés.

Spanyolországban NIE igénylése állítólag csak állandó lakcímmel lehetséges, viszont amíg nincsen NIE addig munkát nemigen lehet szerezni, meg állandó lakcímet is csak nehezebben.

Szerintem pedig a szabad munkaerő áramlásának azt kellene jelentenie, hogy akár első naptól kaphatok munkát bárhol az adott országokban és nem ütközünk bürokratikus akadályokba.

ápr. 21. 09:54
 8/17 A kérdező kommentje:
Sok évvel ezelőtt jöttünk UK-be és itt sem volt olyan egyszerű, mint elvileg kellett volna.
ápr. 21. 09:55
 9/17 anonim ***** válasza:
72%

7

Spanyolországban 12% a munkanélküliség, a 25 év alattiak körében 40%. Nekik az utolsó dolog amire szükségük van az a kelet európai élősködők. Lehet állandó lakcímet szerezni NIE nélkül csak 8-12 hónap kaucióval, így akik csak a szochálón akarnak élősködni nem tudnak kimenni. Én dolgoztam már UK-ben, Németországban, Hollandiában, Ausztriában. Sehol sem volt az ügyintézés bonyolult. A lakás téma ma már mindenhol nehéz nem fogsz tudni új életet kezdeni nyugaton 200 euróval mint régen de ez nem jelenti hogy lehetetlen lenne csak kell egy kis pénz.

ápr. 21. 12:56
 10/17 A kérdező kommentje:

9, nem 200 euronk van, hanem 50,000 angol font plusz mindkettőnk nevén egy fél lakás Magyarországon.

Igazából 2-3 évig úgy ellennénk spanyolban, hogy nem kéne dolgozni, feltéve hogy kerüljük a luxust és csak élvezzük a jó időt.

ápr. 21. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!