Van itt HR-es? :D

Figyelt kérdés
Ajánlatot kaptam fejlesztői pozira úgy, hogy szakmailag megfeleltem, de a munkahelyeim összesén bekamuztam az ott töltött időket..van, ahol dupla annyi időt írtam, van ahol közel másfélszerest.. itthon önszorgalomból fejlődtem még rengeteget, a munkahelyi idő meg jó volt, hogy lássam "merre az arra".. tudatában vagytok, hogy úgy kamuznak egy önéletrajzban, ahogy csak akarnak az emberek? A testvérem is így kapott állást anno, semmi nem volt pontosan úgy, ahogy feltüntette, viszont nagyon jól nézett ki az egész, és így behívták interjúra, ahol jól szerepelt, végül felvették.. mit gondoltok ezekről?

ápr. 25. 09:36
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
A személyes interjún hiába kérdezik, hogy tényleg úgy volt-e, azt kell mondani, hogy 'tényleg'. :-)
ápr. 25. 09:38
 2/24 anonim ***** válasza:
28%
Valahol rá tudnak nézni központi rendszerre és emellett megnézik a rózsaszín könyvet. Bár nem feltétlenül beszéli át a HR-es és a főnök, de elkérheti a főnök is a rózsaszín könyvet. Akkor bukta van.
ápr. 25. 09:42
 3/24 A kérdező kommentje:
Én mindig azt mondtam, hogy nincs már meg..és nem tudnak mit csinálni. :) Olyan butának lehet nézni őket, hogy csak na..ez persze egyben nagyon szomorú is, hogy ilyen egyszerű a rendszerük.
ápr. 25. 09:55
 4/24 A kérdező kommentje:
Illetve az utolsó kommentem eléggé unfair, szóval úgy korrekt, hogy tisztelem a HR-es szakmát és a benne dolgozókat, csak ha belegondolok, valószínűleg nem lenne munkám és a múltban sem lett volna IT területen, ha nem kamuzok egy kicsit (vagy kicsit jobban). A tudás helyett azokon malmoznak, hogy "na látom itt ennyit dolgoztál, ott meg annyit..."..nem tök mindegy? Ha a szakmaiságod rendben van, tudnak veled mit kezdeni a cégnél, beleillesz a csapatba, akkor nem tök mindegy hol mennyit dolgoztál...amúgy inkább projektekre kellene szerződtetni a fejlesztőket, és akkor senkit nem érdekel az sem, hogy "na itt miért mondtál fel..", meg a kedvencem: "mondj magadról 3 dolgot, ami rád jellemző", vagy "mondj 3 olyan dolgot, amit az ismerőseid mondanának rólad" :D:D:D aranyosak amúgy, csak a szakmához az ég világon semmi köze..többet érne egy Oxfordi személyiség teszt, akkor már..
ápr. 25. 10:09
 5/24 anonim ***** válasza:
64%

Jól csináltátok!

Sok cég 21 évestől 10 év gyakorlatot várna el.

ápr. 25. 10:35
 6/24 anonim ***** válasza:
67%

Hr-es vagyok.

Mi nem nézünk utána.

De a főnököm tuti abban a pillanatban kipenderítene, ha kiderülne. Mivel nem vagy nyílt és őszinte ember.

ápr. 25. 11:38
 7/24 anonim ***** válasza:
73%
HR-es vagyok, sajnos nem nézünk utána, de hamar kibukik, ha valaki kamuzott, nálunk ezek azonnali hatállyal repülnek is. Pl. nekem 2 hónapja új főnököm van, aki elvileg 10+ évet dolgozott HR managerként, ehhez képest a legalapabb dolgokat sem ismeri, esélyes, hogy életében nem végzett még szellemi/irodai munkát. Tegnap panaszt is tettünk a felettesénél, jövő héten kipenderítik. Úgyhogy szerintem teljesen felesleges hazudozni, mert úgyis hamarabb utolérnek, mint a sánta kutyát :) Legalábbis egy színvonalas cégnél esélyed nem lesz így megmaradni, egy alja szar cégnél lehet el tudsz majd lavírozgatni a nem létező tudásoddal.
ápr. 25. 12:51
 8/24 A kérdező kommentje:
6, 7: köszönöm én jól vagyok, és valószínűleg fiatalabb mint ti és kétszer annyit keresek. :) Beszélhettek itt bármit, a tények, tények.
ápr. 25. 13:18
 9/24 A kérdező kommentje:
5: köszi! ;)
ápr. 25. 13:18
 10/24 anonim ***** válasza:
83%

Cégvezető vagyok, HR-esünk nincs.

Én felvétel előtt be szoktam kérni bizonyítékokat. Ráadásul 30 év alattiaknál (ami a csapatom kétharmada) vannak ilyen-olyan kedvezmények és támogatások aminek az igénybevételéhez kapcsolatban állunk a foglalkoztatási hivatallal, akik pedig rálátnak az infókra.

Egyébként engem se érdekel konkrétan ha valakinek kevés a tapasztalata, vagy nem munkaviszonyból ered, de ügyes. Ha kamuzik, azért viszont kivágom.

ápr. 25. 13:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!