Miért 10.-n van a fizetés? Miért nem hamarább?
Tudom, hogy a munkáltató hamarább is fizethet, ha akar, de ritka, ha hamarább fizetnek a cégek. Miért pont 10. a határidő törvény szerint? Miért nincsen hamarább?
Egyáltalán miért nincs mondjuk 1.-n vagy 2.-n? Miért tart olyan sokáig a könyvelés, vagy mi az oka annak, hogy nem pontosan hó elején utalnak?

Nálunk másodikán szokott lenni, szóval valahogy csak meg lehet oldani, ahol akarják.
(De amúgy szerintem tökmindegy, a legelső fizumon kívül nem nagyon érdekel hogy hányadikán kapom.)

Az én munkáltatóm legkésőbb másodikán fizet.
De amúgy nem tök mindegy? Mindenképp egy hónap, ugyanúgy be lehet osztani. Ha fix költség van hó végén akkor vagy fizesd be amikor kényelmes, a határidő előtt (pl előző hónap 15-én?) vagy utald el egy másik számládra (megtakarítás, zseb, valami), vagy csak számolj azzal, hogy azt nem szabad még elköltened.

Nälunk a banda fele 15-en, a mäsik fele 30-än kap fizut, ez attol függ, hogy kinek-milyen a szerzödese. Az en szerzödesemben 15-e a fizunap, de 2-3 nappal elöbb meg szoktam kapni a fizut, a helyettesem 30-än kap fizut es ö is 3-4 nappal hamarabb megkapja. A könyvelesünk es a szemelyzeti osztäly fönnt csücsül a hamburgi központban, ha bärmi nyomja a szivüket akkor fölhivnak, vagy mailt küldenek.
A munkaidö es beosztäs digitälisan van vezetve, a hovegi zäräskor van 2 napom a korrekciokra, utäna mär csak a szemelyzetin keresztül lehet vältoztatni külön keresre. (mondjuk ilyen az elmult 2 evben nem kellett)

Nem rohadtul mindegy mikor van fizetés, ha a két fizu között ugyannyi (majdnem ugyanannyi) idő telik el?
Lehetne 20-án is vagy 2-án is. Totál mindegy. Akkor van gond, vagy lenne gond, ha egyszer 3-án, máskor pedig 15-én lenne a fizetés.

“ Csak abból rossz, hogy a legtöbb bank 4-5-6 szedi be a törlesztőrészleteket, volt idő hogy ez nálunk is gondot okozott, szerencsére mostmár nem.”
Ebben mi okoz gondot? Az 1 havi pénz 1 havi, ha tudod, hogy von a bank, akkor nem költöd el az erre szánt pénzt

Nekem az utolsó munkahelyeimen már előző hó utolsó napján utaltak. Igaz, emiatt pl. a túlórapénzeket, vagy a havi zárás után felmerült módosító tételeket (pl. betegszabadság, táppénz) a következő havi utalásban korrigálták.
Szóval ez teljesen munkahelyfüggő.

Nálam utolsó hét elején szoktak fizetni, ennek a hátránya viszont az hogy ha ki kell fizetnie a cégnek valami egyebet (pl utazás térítést) akkor az utánna lévő hónapban történik csak meg.
De nekem olyan mindegy milyen napon van, ha ugyan úgy havonta érkezik a számlára a pénz, a költségvetésem nem ettől függ.

Nálunk (UK) a hónap utolsó munkanapja.
De egyébként teljesen mindegy, felőlem 17-én is lehetne, ha minden hónapban ugyan akkor van. Teljesen mindegy, hogy 30-tól 30-ig, vagy akár melyik másik naptól indul az egy hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!