Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért 10.-n van a fizetés?...

Miért 10.-n van a fizetés? Miért nem hamarább?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a munkáltató hamarább is fizethet, ha akar, de ritka, ha hamarább fizetnek a cégek. Miért pont 10. a határidő törvény szerint? Miért nincsen hamarább?

Egyáltalán miért nincs mondjuk 1.-n vagy 2.-n? Miért tart olyan sokáig a könyvelés, vagy mi az oka annak, hogy nem pontosan hó elején utalnak?

ápr. 28. 09:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk másodikán szokott lenni, szóval valahogy csak meg lehet oldani, ahol akarják.

(De amúgy szerintem tökmindegy, a legelső fizumon kívül nem nagyon érdekel hogy hányadikán kapom.)

ápr. 28. 10:52
 12/27 anonim ***** válasza:
92%

Az én munkáltatóm legkésőbb másodikán fizet.

De amúgy nem tök mindegy? Mindenképp egy hónap, ugyanúgy be lehet osztani. Ha fix költség van hó végén akkor vagy fizesd be amikor kényelmes, a határidő előtt (pl előző hónap 15-én?) vagy utald el egy másik számládra (megtakarítás, zseb, valami), vagy csak számolj azzal, hogy azt nem szabad még elköltened.

ápr. 28. 11:04
 13/27 anonim ***** válasza:
82%

Nälunk a banda fele 15-en, a mäsik fele 30-än kap fizut, ez attol függ, hogy kinek-milyen a szerzödese. Az en szerzödesemben 15-e a fizunap, de 2-3 nappal elöbb meg szoktam kapni a fizut, a helyettesem 30-än kap fizut es ö is 3-4 nappal hamarabb megkapja. A könyvelesünk es a szemelyzeti osztäly fönnt csücsül a hamburgi központban, ha bärmi nyomja a szivüket akkor fölhivnak, vagy mailt küldenek.

A munkaidö es beosztäs digitälisan van vezetve, a hovegi zäräskor van 2 napom a korrekciokra, utäna mär csak a szemelyzetin keresztül lehet vältoztatni külön keresre. (mondjuk ilyen az elmult 2 evben nem kellett)

ápr. 28. 11:13
 14/27 anonim ***** válasza:
92%

Nem rohadtul mindegy mikor van fizetés, ha a két fizu között ugyannyi (majdnem ugyanannyi) idő telik el?

Lehetne 20-án is vagy 2-án is. Totál mindegy. Akkor van gond, vagy lenne gond, ha egyszer 3-án, máskor pedig 15-én lenne a fizetés.

ápr. 28. 11:35
 15/27 anonim ***** válasza:
32%

“ Csak abból rossz, hogy a legtöbb bank 4-5-6 szedi be a törlesztőrészleteket, volt idő hogy ez nálunk is gondot okozott, szerencsére mostmár nem.”

Ebben mi okoz gondot? Az 1 havi pénz 1 havi, ha tudod, hogy von a bank, akkor nem költöd el az erre szánt pénzt

ápr. 28. 11:55
 16/27 anonim ***** válasza:
82%
Én megkaptam ebben a hónapban már negyedikén.
ápr. 28. 12:27
 17/27 anonim ***** válasza:
89%

Nekem az utolsó munkahelyeimen már előző hó utolsó napján utaltak. Igaz, emiatt pl. a túlórapénzeket, vagy a havi zárás után felmerült módosító tételeket (pl. betegszabadság, táppénz) a következő havi utalásban korrigálták.

Szóval ez teljesen munkahelyfüggő.

ápr. 28. 13:39
 18/27 anonim ***** válasza:
85%

Nálam utolsó hét elején szoktak fizetni, ennek a hátránya viszont az hogy ha ki kell fizetnie a cégnek valami egyebet (pl utazás térítést) akkor az utánna lévő hónapban történik csak meg.

De nekem olyan mindegy milyen napon van, ha ugyan úgy havonta érkezik a számlára a pénz, a költségvetésem nem ettől függ.

ápr. 28. 13:54
 19/27 anonim ***** válasza:
88%
Svájcban a havi fizetést elöre kapod (törvény határozza meg). Pl januári fizetésed január 25.- én kapod meg. Ha változás lenne abban a 6 napban, azt a következö hónapban számolják el.
ápr. 28. 14:00
 20/27 BeefEater ***** válasza:
85%

Nálunk (UK) a hónap utolsó munkanapja.

De egyébként teljesen mindegy, felőlem 17-én is lehetne, ha minden hónapban ugyan akkor van. Teljesen mindegy, hogy 30-tól 30-ig, vagy akár melyik másik naptól indul az egy hónap.

ápr. 28. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!