Nőként érdemes villanyszerelőnek tanulni?
Felnőttképzés keretein belül gondoltam átképzem magam, 1 vagy 2 év ahogy láttam a suli.
Mennyire lehet utána nőként érvényesülni? Kapnék munkàt? Vagy inkább kirekesztenének?
Arra gondoltam először persze alkalmazottként dolgoznék valaki mellett a suli után, aki màr benne van a témában hosszú ideje, tudnék tanulni tőle is. Aztán amikor úgy érzem már tudnék egyedül is működni, akkor valami sajàt vállalkozás vagy akár külföld. Ahogy látom több ezer eurós fizukat kínálnak Németországban.
Már úgy vagyok vele, hogy f**om se fog gürizni itt ennyi pénzekért.
Van amúgy diplomám, de sajnos nem orvosi vagy jogász, sz*rt se érek vele. Jó életet akarok, ha ezért villanyt kell szerelnem akkor ez van.
A műköröm, szemöldökrajzolás nem jön be.

"Jó életet akarok, ha ezért villanyt kell szerelnem akkor ez van"
Ha azzal kell foglalkoznod, amit nem szeretsz, akkor az hogy lehet jó élet?
Őszintén megmondom, hogy most sem vagyok boldog. Nem engedhetek meg magamnak semmit abból a pénzből, amit keresek. Ez az ország éhbérért tartja fogja az embereket.
Nem vagyok boldog, mert nem vehetem meg magamnak, amit szeretnék, nem jutok el helyekre ahova vágyok, a boltba is mindig az akciós dolgokat kell keresnem. Ez sem boldog élet.
Ilyen fizetésekből, amiket itt adnak nem lehet boldogulni.

"Ahogy látom több ezer eurós fizukat kínálnak Németországban."
Csak nem mindegy hogy alap megélhetésre mennyi megy el belőle.

Nem akarlak lebeszélni, mert aztán azt mondják hogy én is ilyen besavanyodott tehetetlen negatív f#sz vagyok aki le akar mindenkit beszélni arról, aki jobbítani próbálná az életét.
De az elképzelés kicsit olyan mint amikor sokan elhiszik hogy csak átképzik magukat programozónak és már is az ölükbe hullik az egész világ, instant másfélmillás fizu irodába pötyögésért, aztán elég sokan bele buknak.
Köszönöm a válaszokat.
Egyáltalán nem hiszem, hogy egyből az ölembe hullana a pénz. Pont írtam is, hogy először valaki mellett alkalmazottként dolgoznék itt, tőle is tanulnék még többet. Aztán majd később, mikor eleget tudok, akkor nyitogatnám a szárnyaimat.
Hosszútávú terv, hosszútávú befektetés ha úgy tetszik, nem tudom ennek a jelentése mond-e bárkinek bármit.
A német megélhetésről meg annyit, hogy eddig senki nem jött haza, aki egyszer kiment.

"A német megélhetésről meg annyit, hogy eddig senki nem jött haza, aki egyszer kiment."
tessék?!

"Jó életet akarok, ha ezért villanyt kell szerelnem akkor ez van."
1. Érdekel egyáltalán a villanyszerelés? Mert ha nem, akkor ugyanúgy boldogtalan leszel bizonyos idö után az életben.
2. Ha csak a pénzért tanulsz, akkor olyan xar is lesz a munkád eredménye, hogy egy idö után senki nem fog téged ajánlani. (Nézd meg ezt az országot, azért van ott ahol van, mert rengeteg ember azt a munkát csinálja amit nem szeret).
3. Az aki külföldröl nem jön vissza, az nem azt jelenti, hogy ott boldog.
Pénzben méred a boldogságod? Ha ez igy van, akkor soha nem leszel elégedett.

Én azon a ponton elvesztettem a kérdezőt hogy "A német megélhetésről meg annyit, hogy eddig senki nem jött haza, aki egyszer kiment.".
Ebből látszik hogy totál semmi kapcsolata nincs az objektív valósággal, csak ilyen eszményített képekből próbálja össze rakni a saját kis valóságát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!