Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki mekkora összegű fizetésből...

Ki mekkora összegű fizetésből él meg (vagy épp csak vegetál) itt csodaországban?

Figyelt kérdés

És ezt milyen pozícióban, munkakörben?

Csak érdekel kinek mi az igénye, lélektani határa stb.

máj. 7. 18:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
64%

"Számomra elkeserítő, hogy sok ember milyen kevéssel beéri ebben a szégyen országban, és teljesen lealacsonyítja magàt"

Ha ennyit fizetnek, mit csináljanak? Mert ez olyan könnyű mondanj, hogy alljanak fel, blabla.

Hidd el, az ország keleti részén, déli részén, északi részén tuljelentkezés vqn a diplomás munkákra, pont ezért ilyen alacsony a fizetés, mert ha valaki felall, van 20 másik helyette. Emiatt is vándorol el mindenki Pestre.

Hiába pampogsz itt, ha egyszerüen nincs igény annyi tanult emberre, szellemi munkára, akkor nem lehet mit csinálni. Nyilván senki nem fog 2szer annyit fizetni egy mittudomén, múzeológusnak, ha van helyette 10, aki azt mondja, beéri a kevesebbel, mert neki belefér, mert van már ingatlana, tehetős családja, passzív bevétele, bármije.

máj. 8. 07:35
 22/61 anonim ***** válasza:
69%

Mégsem válaszolod meg, hogy ha a sz*rul kereső átlagember feláll, akkor a következő hónapban miből fog megelni?

És hol fog jobban fizető állást kapni, ha egyszer mindenhol ilyenek a fizetesek?

Mert ezt olyan könnnyű így fotelből odavágni, hogy mondj fel - és utána? Ha nem keresnek majd 2-300 ezret sem, hanem nullát, akkor előrébb vannak?

Várjuk a válaszod erre, ne csak lózungokat puffogtass meg idealizálj, hanen valós válaszokat adj. Az orszag felén tanult, diplomás, nyelveket beszelő emberek is keveset keresnek, nem csak a tanulatlanik, hogy azt mondd, menjen el tanulni.

Tehát oké, ma felmond a sz*rul kereső, és akkor utána hogyan tovább?

máj. 8. 08:51
 23/61 anonim ***** válasza:
62%
Diplomásként irodai közmunkán dolgoztam megyeszékhelyen, lejárt a szerződésem, se közben, de azóta se sikerült nemhogy jobbat, de egy bármennyit is fizető állást se találnom. Pedig nem válogatok, elmennék árut tölteni vagy eladónak, egyéb könnyű fizikai munkára is, de csak az elutasítások jönnek :(
máj. 8. 09:00
 24/61 anonim ***** válasza:
11%
Kérdező! Kis tudással jelzem, hogy itt veled van probléma és magadból indulsz ki. Akit szidsz értelmetlenül és hibásan, az épeszűen vezette le a helyzetet. Te megmagyarázni sem tudod.
máj. 8. 09:14
 25/61 anonim ***** válasza:
19%
Egyébként diplomásokra azért is jönnek elutasítások, mert kisebb munkára nem akarnak felvenni látszólag okos embereket. Engem régen törölt részszakmával nem vettek fel, máshol IQ tesztet töltöttek és magas IQ miatt nem vettek fel. Mert különben kitúrnék másokat és egyébként is mit keresek én ott. Így nem volt munkám éveken át.
máj. 8. 09:15
 26/61 anonim ***** válasza:
26%

23-as vagyok, és benézted, kerdező, mert nekem speciel van vállalkozásom 2 fővel, szóval nem vagyok átlagosan fizetett, de voltam, szóval tudom, milyen. Meg azt is látom, mennyire gáz most a helyzet. Tovabb megyek, vállalom, hogy nem tudnék én sem 300 ezernél jobb fizetést adni a dolgozoimnak, mert annyi az adó, az elvonás, a forgalomcsökkenes, hogy már ezt is egyre macerásabb kitermelni, nem lehet, képtelenseg.

Egyébkent te vagy a súlyos eset, ha egy olyan véleményhez ragaszkodsz, amit logikusan nem tudsz megmagyarazni. Es pont ezért nem is válaszolsz a feltett kérdesekre, mert akkor szembe kell nézned azzal, hogy a való életben csak puffogtatni könnyű, hogy allj fel, te is csak ezt teszed és mégsem írod le már második alkalommal sem, hogy felállás után hogyan tovább? Ha holnal 100 ember feláll, akkor onnantól velük mi lesz, miből élnek meg, hol kapnak jobb melót?

Legyél már legalabb magaddal őszinte, hogy nem tudod erre a választ, mert bele sem gondoltal, csak nagyot akartal mondani. Nincs ezzel baj, le merem fogadni, hogy nyugat-magyarorszagi vagy pest megyei 30 év alatti vagy, aki nem találkozott még a való élettel, nem lakott az ország másik 60%-ában. Ezt se tagadd le, ha nem így lenne, ez a kérdes fel se merült volna benned.

Hiszti helyett inkább tanulj a tapasztaltabbak széleaebb látóköréből. Kicsit többet láttunk, megéltünk már, ezért nem hiszünk ilyen fantazmagóriákban, mint te.

De a valaszokra továbbra is kíváncsi lennék 😂

máj. 8. 09:18
 27/61 anonim ***** válasza:
56%

A nettó magyar mediánbér hivatalosan nettó 380 ezer, azaz az emberek fele ennyit vagy kevesebbet keres. És ezt már felhúzza Busdapest, amugy lehet, hogy megyékre osztva meg az jön ki, hogy Hajdu-Biharban havi 300 ezer, Győrben meg 420 ezer a medián fizetes.

Akkor a hajdu-bihariak hol találnak a megyéjükben jól fizető allást?

máj. 8. 09:27
 28/61 anonim ***** válasza:
67%

Na, arra mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy ha holnap felmondok, mert keveslem a fizetésem, és jön a helyemre Piri, aki örül, hogy két kisgyerek mellett kap egyáltalán munkát, mert már 1 éve sehova nem veszik fel, akkor nekem miben lett jobb a helyzetem? Mi változott?

Azon kívül, hogy mehetek kilincselni, hogy vegyenek már fel valami diplomás állásra engem is két gyerekkel? Akkor nekem most jobb lett, hogy jövő hónaptól nincs fizetésem, csak mert nagy mellénnyel felmondtam?

Esküszöm, magyarázza már el ebben valaki a logikát, meg hogy ez hol hoz el országos szintű valtozást?

máj. 8. 09:39
 29/61 anonim ***** válasza:
71%

Alapvető közgazdasági ismereteid hiányoznak, kérdező. Attól, hogy "felállnának" az emberek, nem lenne igény több szellemi dolgozóra, ezen nem lehet ilyen dolgokkal valtoztatni.

Összeszerelő ország vagyunk, miközben senki nem akar összeszerelö lenni. Amíg 100an jelentkeznek egy diplomas munkára, addig senki nem fog nagyobb fizetést adni, ha valaki kevesebbért is elvallalja, csak legyen már bevétele, valamint nem fog tudni többet kitermelni egy vállalkozas sem, mar most is tömeges bezárasok vannak.

Nagyon nagy arcod van, miközben lathatóan nem ertesz az egeszhez.

máj. 8. 09:47
 30/61 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem aki elégedetlen a fizetésével, az kezdjen el állásinterjúkra járni, és meglátja, hogy máshol mennyit lehet keresni. Nem kell feltétlenül felmondani, de ha van jobb, akkor be lehet inteni a munkaadónak.

Én mindig kivagyok az olyantól, hogy sírnak-rínak, de nem tesznek semmit. Vagy elfogadom a helyzetem, vagy teszek ellene.

Én nettó 660.000-at kapok. Az összes kollégám nyávog, hogy ez kevés, és máshol ennél többet adnak. Oké, a mostani új kollégám 53 éves, fél évig munkanélküli volt, 100 helyre beadta a jelentkezését, sehova nem kellett, mert öreg. Ide felvették ennyi pénzért, a s..ét a földhöz veri örömében. Persze a 30 éves gyermektelen férfiak pattognak. Ők meg is tehetik, hogy váltanak. Van még 10 évük, utána már nehezebb.

Férjemnek nincs diplomája, irodában dolgozik, neki csak 440.000 a nettója, Pesten. És szét szivatják, úgyhogy jövő héten fog felmondani. És nem a pénz miatt.

A tanárokról annyit, hogy igen, sírnak. De szerintem inkább csak itt online. Meg lehet, hogy a pestiek. Mert pl. az ország keleti részén nagyon nem számít rossznak most egy tanári fizetés. Szoktam nézni a tanári álláshirdetéseket, és 2 éve még nagyon sok volt, most szinte semennyi. Meg ugye hőzöngtek, hogy holnap találnak bárhol kétszer ennyiért állást. Volt aki felállt, aztán rájött, hogy nem talál. Mert egy töritanár, aki még nyelvet sem beszél hová megy dolgozni? Nem fogják felvenni egy multihoz mérnöknek, ahol egész nap angolul kell beszélni. Szóval szerintem most már felébredtek azért. Van tanár ismerősöm, most annyira nem sírnak.

máj. 8. 09:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!