Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határozott idejű munkaviszonyo...

Határozott idejű munkaviszonyom lejáratának napján mehetek leszámolni? Július 31.-én jár le a szerződésem, augusztus 1.-én már az új munkahelyen kellene kezdenem, de arra a napra hívnak be leszámolni.Nagy magyar élelmiszerüzletlánc ( *oop)

Figyelt kérdés

Utaznom kell 1 órát oda hogy leszámoljak és 1 órát vissza…. Valamint az idő amit igénybe vesz a leszámolás.

Ma kérdezte a főnököm hogy melyik nap kezdek az új helyen, mondtam hogy elsején, és odavágta hogy elsején mész leszámolni.

Marad bent szabim is olyan ami ki van írva aláíratta minden hónapba hogy kivettem, és olyan is 2 nap ami hivatalosan is megvan, kertem hogy adja ki, azt mondta hogy nem tudja majd átviszem az új munkalyre….(nyilván tudom hogy nem lehet)

Részmunkaidős vagyok, 6 óràban dolgozom, szeretnék leszámolni 31.-én hogy tudjak kezdeni az új munkahelyemen elsején, mivel így is 1 hónapot vàrtak ràm, amíg lejár a szerződésem. Tehetek valamit?Kérhetem hogy a szabimat igenis adjak ki hivatalosan 2 nap, + van 2 nap ami ki van írva hogy megkaptam. Kérhetem hogy 31.-én menjek leszámolni? Eddig csak a boltvezetővel beszéltem, keressem a központot?

2025. júl. 14. 21:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Előre jelezd, hogy te 31-én szeretnél leszámolni, mert másnap már dolgozol.
2025. júl. 14. 21:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó munkanapodon kell, az meg nem elseje
2025. júl. 14. 22:36
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

És a szabadságomat hogy tudom kivenni ha nem akarja kiadni?

Csak szóljak h utolsó napokban már nem jövök be a szabadságomat töltöm? Ez jogos lenne, vagy nem tehetem ezt?

2025. júl. 15. 05:59
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
15 nappal előre írásban bejelented, akkor köteles 7 napot évente, max 2 részletben kiadni a te igényeidnek megfelelően. Ha ilyen még nem volt idén, akkor köteles kiadni. Ha nem, akkor meg ki kell fizetniük
2025. júl. 15. 07:14
 5/15 anonim ***** válasza:
74%
4, azóta kiírta újra és kdierült, olyan szabit akar, ami már rég ki van fizetve, mert kiírták eddig is...
2025. júl. 15. 08:03
 6/15 A kérdező kommentje:

Kifizetve nincs, kiírva volt… úgy hogy dolgoztam közben.

Nem volt más lehetőségem, nyilván ha ellenkezem akkor elküldenék a francba és nincs munkahelyem…. Nem volt akkor meg más lehetőségem.

Csak azt szeretném érvényesíteni amit ígértek, hogy megkapom azokat a szabadságokat is amik úgy lettek kiírva hogy dolgoztam…

2025. júl. 15. 10:08
 7/15 anonim ***** válasza:
73%
6, de, a béredben bizony benne van, amit kiírtak.
2025. júl. 15. 19:09
 8/15 Justinianus ***** válasza:
0%

"de, a béredben bizony benne van, amit kiírtak."

A bérében persze, hogy benne van, te agyoniskolázott, amit kiírtak szabadságot (mert így hivatalosan szabadságon volt).

Az a munka nincs benne, amit a szabadság alatt dolgozott. 😅

2025. júl. 15. 21:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Van akit 1 héttel késöbb hívtak be, mert addigra készültek el a papírok, ö szegény mit szóljon? Nem 1 nap késés, 1 hét!
2025. júl. 15. 22:27
 10/15 A kérdező kommentje:
Nekem a központba kell mennem leszámolni, egy másik városba… 30 km, és minimum 3 órát igenybe vesz utazással együtt…. Tehát nekem nem csak a papírok kiadása ez….
2025. júl. 16. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Aldi a legjobb bolt?

Szerintem hatalmas a választék, jó árak, minőségi termékek.

Magyarországon melyek a kormányparti és melyek az ellenzéki élelmiszerüzletláncok?

Pl A Coop az biztos hogy Fideszes mert drága a Lidl az pedig ellenzéki mert alacsonyabbak az árak, ezzel lenyomva a hazai kistermelőket - ez pedig ellenzéki mentalitás A többi üzletlánc melyik oldalon áll?

Magyarországon melyik élelmiszer-üzletláncnál van internetes vásárlási lehetőség házhozszállítással?

Aki igénybe vette ezt a szolgáltatást meg volt elégedve? Házhozszállítási időt mennyire rugalmasan lehetett választani, és mennyire tartották be? Volt az áruk közt sérült?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!