Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Home office lehetőség én...

Home office lehetőség én esetemben?

Figyelt kérdés
Későbbiekben szeretnék amint elvégzem az egyetemet +3-4ev maximum utana home officebol dolgozni. Milyen lehetőségek vannak erre villamosmernokkent személyes tapasztalataitok szerint? Igazából bármilyen plusz képzést elvégeznék még utána is kivéve még egy diplomát.

okt. 31. 21:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
13%
A home office visszaszorulóban van, 4-5 év múlva sehol sem lesz már, maximum heti 1-2 nap a kiváltságosoknak. Mindenhol az a trend, hogy vissza az irodába. Szóval erre ne alapozz.
okt. 31. 22:44
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen ezt vettem sajnos én is észre. Viszont rengetegen dolgoznak ország másik végéből fejlesztőként vagy programozóként budapesti cégnek. Külföldi cégnél is vannak sokan Magyarországról. Nem hiszem hogy kivitelezhető mai világban, ezt elvárni, hogy oda költözzön valaki egy laptopos munkakör miatt.

Szerintem van realitása csak olyan dolgokból kell jónak lenni amihez kevesen értenek. Viszont nem tudom pontosan merre halad az európai gazdaság mibe specializalodjak például.

okt. 31. 22:53
 3/14 anonim ***** válasza:
11%

#2 Hát pedig ez a trend, a vicces az mikor a főnököd vagy épp a teljes csapatod másik lokáción van és neked be kell járnod heti 4x (khm BlackRock)

Én olyanban vagyok amihez kevesen értenek de így sem egyszerű a dolog, mert nem csak ez az egy prioritás van.

okt. 31. 23:32
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
Villamosmérnök unokatesóimnak heti 2-3 nap HO van. Én irodai munkát végzek is nálunk is megvan a heti 3 nap, fel is mondanék, ha el akarnák venni. Távmunka mindig lesz, nem a kőkorban élünk már.
nov. 1. 07:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Német multi, szoftveres pozi, heti 1 nap iroda ajánlott, de nem történik semmi ha nem jön össze (vannak ilyen időszakok). Mivel legtöbbször még csak nem is magyarokkal dolgozok, ezért aztán nincs is sok értelme az irodának.

US multi cégekről rosszat hallottam ismerősi körökben, ott valóban visszaszorulóban a HO.

nov. 1. 11:04
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

"Milyen lehetőségek vannak erre villamosmernokkent személyes tapasztalataitok szerint?"

A villamosmernok egy vegzettseg, a home office lehetoseg attol fugg, hogy milyen munkakorben dologozol es melyik cegnel.

A home office valoban visszaszoruloban van, csak sokan valamiert nem teszik hozza, hogy a COVID alatti allapothoz kepest van visszaszoruloban.

Ahol COVID elott is jellemzo volt a (full) HO, ott ezutan is az lesz. Rengeteg ilyen ceg van.

nov. 1. 11:11
 7/14 anonim ***** válasza:
12%
#6 nem csak ott, mint írtam én irodai dolgozó vagyok, COVID előtt nem létezett itt HO, most mégis megmaradt a heti 3 nap.
nov. 2. 08:57
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
#7 senki nem mondta, hogy csak ott
nov. 2. 09:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Egyébként home office lehetőségekhez vissza ugorva beágyazott rendszerek szakirányra gondoltam az fekszik. Csak nem sok multicégnek van kint álláshirdetése felénk pesti céghez meg nem mennék heti 1 nap bejarassal sem. Környéken multiknál ha hiány szak akkor bevállalhato lenne 5/3 nap-ban, csak ezzel nem vagyok tisztában mivel senki sem keres.
nov. 2. 09:15
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Beagyazott rendszerek pont az a terulet, ahol kevesbe jellemzo a full HO, mivel valamilyen celhardverre fejlesztesz, amihez jellemzoen a ceg telephelyen van hozzaferesed.
nov. 2. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!