Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elméletileg ma már egy munkahe...

Elméletileg ma már egy munkahelyen egymás fizetése titkos adat. Hogy működik ez a gyakorlatban mennyire tudják egymásról, hogy mennyi a fizetése?

Figyelt kérdés
nov. 3. 08:33
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
59%
Jellemzően mindig van egy kolléga aki a másik zsebében szokott turkálni. Aztán van aki igazat mond neki, van aki hazudik.
nov. 3. 08:49
 2/32 anonim ***** válasza:
66%

A gyakorlatban is titkos tudomásom és tapasztalatom szerint.

Ebben azért lesz annyi (szerintem pozitív) változás, hogy bér sávokat kell rendelni az egyes munkakörökhöz és az álláshirdetésekben is meg kell jelennie. Ennek az a célja, hogy két ember közül, ha azonos munkakörben dolgozik, ne járjon rosszabbul az, aki szerényebb/rosszabbul tárgyal/régebb óta van a cégnél. Nyilván sávon belül lehet mozgas és titkos marad.

nov. 3. 08:51
 3/32 A kérdező kommentje:
Tehát akkor csak az történik hogy megkérdezik egymástól és aztán vagy kap választ vagy nem ha kap akkor vagy igazat vagy nem?
nov. 3. 08:51
 4/32 anonim ***** válasza:
58%
Nem titkos adat és nem is tilos megosztani. Sőt, az lenne a normális, ha az emberek, akár kollégák is nyíltan beszélnének az anyagi dolgokról, hogy ki mennyit keres, miért kap annyit, hogyan érte el stb.
nov. 3. 09:12
 5/32 anonim ***** válasza:
89%

IT-ban konkretan erre specializalodott forumokon es weboldalakon osztjuk meg egymassal a kompenzacioinkat, pl. levelsen:

[link]

Igy tudjuk magasan tartani a bereket.

Hogy mas teruleten ez miert nem jellemzo, azt nem tudom.

nov. 3. 09:18
 6/32 A kérdező kommentje:
/Mo az /hónap?
nov. 3. 09:27
 7/32 anonim ***** válasza:
75%
Olyan értelemben titkos, hogy a másik engedélye nélkül nem tudhatsz a fizetéséről, de azt semmi nem tiltja, hogy önként megosszátok egymással a fizetéseteket. Ahogy 5-ös írta, bizonyos területeken ez kimondottan jelemző, máshol meg valamiért nem. Én például elmondom bárkinek, hogy mennyit keresek, ha megkérdezik, sok proli meg úgy titkolja, mintha az élete múlna rajta, aztán meg sír a szája, ha kiderül, hogy a munkatársa sokkal többet keres ugyanabban a munkakörben. Nem is értem.
nov. 3. 09:41
 8/32 anonim ***** válasza:
85%

Az hogy titkos vagy sem a szerződésen múlik, nekem jelenlegiben nincs például benne, de az előzőben bent volt.

Egyébként meg szürke zóna ez a szerződésben titkosítás, plusz néha életszerűtlen. Mondjuk ha van egy párja valakinek technikailag neki se mondhatnád el, de ha rálát a számlára akkor egyből kiderül.

#1 nem feltétlenül azért van erről beszéd mert a másik zsebében akar az ember turkálni. Nálkunk pl simán lehetett erről beszélgetni, mert kevés infó volt arról hogy milyen pozícióban mik az elérhető bérek, mennyit lehet elkérni stb. Ez inkább a munkaadónak nem előnyös :)

nov. 3. 09:43
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szerződés szerint titkos a bér, nem is kérdezzük egymást. Csak azzal a pár emberrel beszélem meg, akiket munkahelyen kívül is barátnak tartok (egyikük nem közvetlen csapattársam), hogy a bértárgyalásnál kedvezőbb pozícióból induljunk.

Névtelen, összesítő oldalakon, mint pl Glassdoor, meg szoktam adni a fizetésem legalább egy szűk sávval.

nov. 3. 09:53
 10/32 anonim ***** válasza:
78%
Vannak munkahelyek, ahol körülírva, de utalnak rá, hogy nem árulhatod el, hogy mennyit keresel.
nov. 3. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!