Elméletileg ma már egy munkahelyen egymás fizetése titkos adat. Hogy működik ez a gyakorlatban mennyire tudják egymásról, hogy mennyi a fizetése?

válasza:

válasza:A gyakorlatban is titkos tudomásom és tapasztalatom szerint.
Ebben azért lesz annyi (szerintem pozitív) változás, hogy bér sávokat kell rendelni az egyes munkakörökhöz és az álláshirdetésekben is meg kell jelennie. Ennek az a célja, hogy két ember közül, ha azonos munkakörben dolgozik, ne járjon rosszabbul az, aki szerényebb/rosszabbul tárgyal/régebb óta van a cégnél. Nyilván sávon belül lehet mozgas és titkos marad.

válasza:

válasza:IT-ban konkretan erre specializalodott forumokon es weboldalakon osztjuk meg egymassal a kompenzacioinkat, pl. levelsen:
Igy tudjuk magasan tartani a bereket.
Hogy mas teruleten ez miert nem jellemzo, azt nem tudom.

válasza:

válasza:Az hogy titkos vagy sem a szerződésen múlik, nekem jelenlegiben nincs például benne, de az előzőben bent volt.
Egyébként meg szürke zóna ez a szerződésben titkosítás, plusz néha életszerűtlen. Mondjuk ha van egy párja valakinek technikailag neki se mondhatnád el, de ha rálát a számlára akkor egyből kiderül.
#1 nem feltétlenül azért van erről beszéd mert a másik zsebében akar az ember turkálni. Nálkunk pl simán lehetett erről beszélgetni, mert kevés infó volt arról hogy milyen pozícióban mik az elérhető bérek, mennyit lehet elkérni stb. Ez inkább a munkaadónak nem előnyös :)

válasza:Nálunk szerződés szerint titkos a bér, nem is kérdezzük egymást. Csak azzal a pár emberrel beszélem meg, akiket munkahelyen kívül is barátnak tartok (egyikük nem közvetlen csapattársam), hogy a bértárgyalásnál kedvezőbb pozícióból induljunk.
Névtelen, összesítő oldalakon, mint pl Glassdoor, meg szoktam adni a fizetésem legalább egy szűk sávval.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!