Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elméletileg ma már egy munkahe...

Elméletileg ma már egy munkahelyen egymás fizetése titkos adat. Hogy működik ez a gyakorlatban mennyire tudják egymásról, hogy mennyi a fizetése?

Figyelt kérdés
nov. 3. 08:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%
19 Úgy ám.
nov. 3. 20:24
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Lookhead :D
nov. 3. 20:27
 23/32 anonim ***** válasza:
29%
22 :D
nov. 3. 20:29
 24/32 anonim ***** válasza:
48%
Január 1-től nem hogy titkos, de kötelezően nyilvános adat lesz. 🙂
nov. 3. 20:34
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Minuszoló"bajnok" vedd be a nyugtatódat, és keress egy a jelenleginél egy normálisabb, téged valósan kezelni tudó pszichiátert:D Jobbulást neked.
nov. 3. 20:36
 26/32 anonim ***** válasza:
69%
#24 nem lesz kötelezően nyilvános adat senkinek a fizetése, a cégeknek kell majd egy adott pozícióhoz tartozó alapbérsávot megadni. Persze akkora sávot adnak majd meg, amekkorát akarnak.
nov. 3. 20:47
 27/32 anonim ***** válasza:
Önkormányzati helyen dolgoztam, eleinte titkos volt, aztán új vezető lett, na az kezdte a célozgatást, hogy ki mennyit keres. Érettségivel rendelkező láblógató kolléganőm többet keresett, mint én, ez is hozzájárult a felmondásomhoz.
nov. 4. 08:25
 28/32 BeefEater ***** válasza:
100%

Én is a Lookhead-en röhögök.

Például az USÁ-ban (de sok más országban sem) tilthatja meg a munkavállaló, hogy akár kivel megbeszéld a fizetésemet.

Az én pénzügyi helyzetem, beleértve a bevételemet is, az én személyes adatom, majd én eldöntöm, hogy kivel osztom meg. Az összes barátom fizetését ismerem és ők is tudják, hogy én mennyit keresek.

A munkáltatók azért nem akarják, hogy megbeszéld a fizetésedet, mert akkor kiderülne, ha valakit nagyon durván alul fizetnek. Egyik ismerősnek új munkahelye van, körülbelül egy hónap alatt kiderült, hogy az egyik kolléganője, aki ugyan abban a pozícióban van, csak már 3-4 éve ott dolgozik, fele annyit keres. Amint ez kiderült ment is a főnökéhez és amint a cég rájött, hogy nem tudják többet hülyére venni jelentősen emeltek is a fizetésén. Nah a cégek ezért nem akarják, hogy megbeszéld a fizetésedet, és pont ezért ez az érdeked, hogy az egész cég tudja, hogy mennyit keresel.

nov. 4. 10:42
 29/32 anonim ***** válasza:
Ez a Lookhead olyan mint valami alternatív angol rock banda neve! 😄
nov. 4. 15:55
 30/32 anonim ***** válasza:

Mostani helyemen nem tudom senkinek, előző munkahelyen sem tudom, csak nagyából a sávokat, de ahogy felmondtam hirtelen mindenki magától megtalált a saját problémáival a HR-ről.

Mindenkit érdekelt mennyit fogok keresni és persze ők is elmondták a keresetüket.

Ez volt az első főállásom, így nem tudom mennyire gyakori, de nekem úgy tűnik, hogy ha látják, hogy egy jobb lehetőséget kaptál, akkor mindenki kíváncsi és szívesen mesél a saját problémáiról.

nov. 4. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!