Elméletileg ma már egy munkahelyen egymás fizetése titkos adat. Hogy működik ez a gyakorlatban mennyire tudják egymásról, hogy mennyi a fizetése?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én is a Lookhead-en röhögök.
Például az USÁ-ban (de sok más országban sem) tilthatja meg a munkavállaló, hogy akár kivel megbeszéld a fizetésemet.
Az én pénzügyi helyzetem, beleértve a bevételemet is, az én személyes adatom, majd én eldöntöm, hogy kivel osztom meg. Az összes barátom fizetését ismerem és ők is tudják, hogy én mennyit keresek.
A munkáltatók azért nem akarják, hogy megbeszéld a fizetésedet, mert akkor kiderülne, ha valakit nagyon durván alul fizetnek. Egyik ismerősnek új munkahelye van, körülbelül egy hónap alatt kiderült, hogy az egyik kolléganője, aki ugyan abban a pozícióban van, csak már 3-4 éve ott dolgozik, fele annyit keres. Amint ez kiderült ment is a főnökéhez és amint a cég rájött, hogy nem tudják többet hülyére venni jelentősen emeltek is a fizetésén. Nah a cégek ezért nem akarják, hogy megbeszéld a fizetésedet, és pont ezért ez az érdeked, hogy az egész cég tudja, hogy mennyit keresel.

válasza:

válasza:Mostani helyemen nem tudom senkinek, előző munkahelyen sem tudom, csak nagyából a sávokat, de ahogy felmondtam hirtelen mindenki magától megtalált a saját problémáival a HR-ről.
Mindenkit érdekelt mennyit fogok keresni és persze ők is elmondták a keresetüket.
Ez volt az első főállásom, így nem tudom mennyire gyakori, de nekem úgy tűnik, hogy ha látják, hogy egy jobb lehetőséget kaptál, akkor mindenki kíváncsi és szívesen mesél a saját problémáiról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!