Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyon rosszul érintett mikor...

Nagyon rosszul érintett mikor 25 éves lettél és már nem voltál SZJA mentes?

Figyelt kérdés

Mennyivel kevesebbet viszel azóta haza? A főnököd adott fizetés emelést hogy ne kapj kevesebbet nettóban?

Át kellett tervezned a kiadásaid?

nov. 4. 18:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
39%

jaj, a fidesz által elkényeztetett kis fiatal munkavállaló picsogása jön, hogy milyen nehéz megélni havi 47 ezer forintból.

na kímélj meg a hülyeségektől

nov. 4. 19:24
 2/17 anonim ***** válasza:
76%

Nem történt semmi, mert amikor én voltam 25 éves nem volt ilyen.

Amúgy meg nem akkora összeg az, hogy földhöz verjen. Max kevesebbet teszel félre, de 25 éves korodig tehettél, így már van egy szép megtakarításod.

nov. 4. 19:58
 3/17 anonim ***** válasza:
83%

már rég 25 felett voltam mikor ezt behozták....

ha visszamenőlegesen megadnák király lenne, de nem élünk ilyen jó világot :D

nov. 4. 20:11
 4/17 anonim ***** válasza:
96%
Kb 95 ezerrel keresek kevesebbet, mióta betöltöttem a 25-öt. Annyiból kényelmetlen, hogy előtte havi 150-et tudtam félrerakni, azóta pedig csak 55-60 ezret. Nem kaptam fizetésemelést, de nem is vártam el, mivel ez egy adókedvezmény, a munkáltatónak semmi köze hozzá, hogy nem vagyok már rá jogosult.
nov. 4. 20:41
 5/17 anonim ***** válasza:
79%
Nekem pont szerencsém volt és gyakornokból teljes állásba mentem át amikor betöltöttem, szóval ~10% al több is lett amit kézhez kaptam.
nov. 4. 20:51
 6/17 anonim ***** válasza:
93%

Minden ilyenről pont lemaradtam ,szóval nem érintett a dolog. Amikor 25 voltam még sehol nem volt hasonló kedvezmény, akkor még nem akart ennyire osztogatni a kormány. Egyébként egy rohadt igazságtalan intézkedés, az meg külön röhej hogy mégis az egykulcsos adórendszert propagálják, holott már régóta nem az... Csak kor, családi állapot szerint diszkriminál.

Aki elmúlt 25 de még nem nyugdíjas és uram bocsáss, nincs gyereke, ráadásul nem is nő, azt kifejezetten bünteti a rendszer.

nov. 4. 21:11
 7/17 anonim ***** válasza:
87%
#6 Ne aggódj, 25-65 közötti gyermektelen nőként ugyanúgy nem érint semmilyen adókedvezmény. A 40 éves munkaviszony után járó korkedvezmény sem fog, mert mire én oda eljutok, ha még élek, az sem lesz.
nov. 4. 21:33
 8/17 A kérdező kommentje:

Kérdés azokhoz szól akiket érintett a kedvezmény. Én is elmúltam 25 mikor ezt behozták ,sőt már nem is laktam az országban.

Amugy meg olyan állásaim voltak ahol órabérben fizettek, pl 600 forint akkoriban és ezt kézhez kaptam. A bejelentés pedig 4 vagy 6 órás volt. Szoval semmi adokedvezmeny nem segitett volna

nov. 4. 21:42
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem ezeket a kérdéseket.

Logikus, hogy "rosszul" érintette őket, hiszen kevesebb bért vittek haza. Vagy van olyan, aki ennek örült?

nov. 5. 04:08
 10/17 anonim ***** válasza:
76%
Az érintett rosszl, amikor 25 évesen jött a Bokros-csomag és pont szültem... Kicsit fájóbb volt, mint fizetni valamit, amit amúgy mindenki fizet...
nov. 5. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!