Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akinek jó/magas végzettsége...

Akinek jó/magas végzettsége van, az tényleg keveset dolgozik?

Figyelt kérdés

Olvasom itt néha, hogy akinek van valamilyen speciálisabb végzettsége, tapaszalata (IT/gazdasági területen pl.) az a napi 8 órából csak napi 1-2-3 órát tölt ténylegesen munkával. Ez tényleg jellemző?

A vezetőség sem ellenőrzi ezt?

tegnapelőtt 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos igaz. De pl. vannak diplomás orvosok, akik tizenkétóráznak, éjjelznek, mint egy betanított munkás. Szóval nem minden magas végzettség mellé párosul a munkaidőbeli semmittevés.
tegnapelőtt 14:02
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

IT-ban ez nem vegzettsegtol fugg, hanem cegtol/munkakortol/projekttol/csapattol.

Mas terulettel nem vagyok kepben.

tegnapelőtt 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Vannak kivételek de azért a legtöbb esetben ez nem igaz.

Mindenképpen flexibilisebbek az állások, én is néha napközben elintézek valamit, vagy épp korábban el kell mennem és senki nem nézegeti hogy épp mikor hol voltam. (Ott mondanék fel ha valaki megemlítené hogy 5 helyett 4:30 kor mentem el)

A projekteknek viszont meg kell lenniük, időben le kell adni és ha jobb bónuszt szeretnél akkor oda kell tenned magad.

Persze az is előfordul hogy pont a projektek miatt nem fejezem be 5 órakor a munkám hanem 6-7-8 de volt hogy este 11 kor csuktam le a laptopom.

A magasabb szellemi munka nem időre megy, attól, hogy 2x többet dolgozol nem fogsz tudni 2x többet letenni az asztalra. Főleg ha logikáznod kell és kreatív megoldások kellenek nem fogsz tudni 8 órán keresztül folyamatosan koncentrálni.

tegnapelőtt 14:23
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem ez inkább függ cégmérettől. Kis cégnél sokat kell teperni, sok a túlóra, multiban nem annyira.

Nem magas végzettséggel is van üresjárat. Csak akkor nem otthonról "teszel semmit" (csinálsz amit szeretnél), hanem a helyszínen unatkozol és teszel úgy, mint aki csinál valamit.

Nekem ez a tapasztalatom. Diákmunkán is volt üresjárat, most magas végzettséggel is van. De volt olyan is, amikor nem volt, mikor startup-nál voltam

tegnapelőtt 15:47
 5/11 anonim ***** válasza:

A magas végzettség nem jelenti azt hogy keveset fogsz dolgozni. Rengeteg gyenge képességű munkavállalóval dolgoztam együtt akiknek gondot okozott a határidők betartása és még munkaidő után is dolgoztak, hogy határidőre be tudják fejezni a feladatukat. Valamint olyanokkal is dolgoztam akik gyorsak és tehetségesek, ők valóban napi 1-2 óra munkával megcsinálták azt ami másnak 2-3 nap. Plusz munkakörökből is vannak semmittevő munkák, pl az előző munkahelyemen a volt kollégám másfél milliós fizuért ránézegetett a dashboardra, hogy minden működik-e home officeból és nagyjából ezzel le is tudta a munkáját.

Egyszóval: a magas végzettség nem feltétlenül jelent kevés munkát de mindenképp nagyobb az esélyed kifogni olyat, mint alacsony végzettséggel.

tegnapelőtt 18:37
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Továbbá van úgy, hogy a kívülálló szerint az irodisták csak beszélgetnek, holott érdemi megbeszélést folytatnak. Legföljebb egy kávé mellett.
tegnapelőtt 18:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen így van, sőt!

Apámnak "magas" végzettsége van és fontos pozícióban dolgozik egy kisebb cégnél. Sok a melója, napi 10 órát a munkahelyén tölt, gondolom az effektív munkavégzése is sok emiatt.

Nekem relatíve "magas" a végzettségem, de igazából egy semmit érő diploma, amire nincs is szükség a munkámhoz. A 8 órából ténylegesen nagyon max. 1 órát ha dolgozok átlagban. Cserébe a fizetés szar, viszont olyan feladatom van amit más vagy nem tud vagy nem akarna megcsinálni (de inkább nem tud), illetve ha pl. szakszervízre lenne szükség minden alkalommal amikor én elvégzem a feladatom az többszörösébe kerülne a cégnek, mintha engem alkalmazna ezért a nevetséges fizetésért teljes munkaidőben.

tegnapelőtt 19:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, de azért nem ez a jellemző.
tegnap 08:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem! Legalábbis az én rokonságomban miután letolják a diplomás melót, utána még otthon is dolgoznak, hogy még több pénzük legyen és még szebb helyekre menjenek majd nyáron nyaralni, de addig meg csak a munka van - szerintem ez nem élet!
tegnap 12:42
 10/11 anonim ***** válasza:

#9 ez mondjuk preferencia kérdése.

Sokan, főleg melósok nehezen tudják elképzelni hogy vannak olyanok akik szeretik amit csinálnak és szimplán nehezen teszik le a munkát.

tegnap 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!