Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell munkát keresni ?...

Hogyan kell munkát keresni ? Mit tanácsolnátok ha munkahelyet szeretnék találni magamnak ? Első lépésnek tanács ? Megkeresnétek,érdeklődnétek cégeknél,hogy van e felvétel ? (hátrányos helyzetű megyében lakom sajnos amiben sok munkalehetőség nincs.)

Figyelt kérdés
Olyan helyen lakom ahol aztán kb nulla munka van sajnos szóval szerintem utaznom kell olyan városba ahol van. Ti hogyan szereztétek ? Interneten vagy személyesen odamentetek érdeklődni van e felvétel esetleg ?
2025. nov. 12. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Személyesen nagyon ritkán lehet találni. A legtöbb helyen ez mínusz pont is.

Rossz úton haladsz ha az érdekel más hogyan jutott munkához, mert az az érdekes, hogy te hogyan fogsz tudni szerezni egyet.

Magyaro.-t felejtsd el, ez halott kategória. Keresgélj külföldön.

2025. nov. 12. 11:54
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Ahol látod, hogy van kiírva állás (pl. Pékségnél eladót felveszünk) oda beadod személyesen.

De van, hogy nem írják ki. Ha épp kasszánál fizetsz kérdezz rá. Én így szereztem barátnőmnek benzinkúton állást.

Amúgy boltokba és raktárakba mindig kell ember.

2025. nov. 12. 11:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Na,de a személyes találkozás miért rossz pont?
2025. nov. 12. 12:02
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Figyi, kérdező!

Mint írta 2-eske is, van ahol lehet így szerezni állást, de a legtöbb helyen ez nem működik és erősen visszatetsző is. Nem írtad milyen helyen és tudással keresnél állást, így én úgy vettem, hogy bizonyos szint felettit keresel.

2025. nov. 12. 12:31
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
2025. nov. 12. 13:12
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Mindenhol érdeklődj, ahol van lehetőség. Interneten rengeteg állás elérhető, de ahogy irják, egyes boltokban ki van írva, avagy lehet személyesen érdeklődni.

Legjobb taktika, ha minden héten több 10, 100 pozícióra jelentkezel, mert ha végül egy helyre felvesznek, máris nyertél.

2025. nov. 12. 13:13
 7/9 krwkco ***** válasza:
90%

Egy angol tanulmány szerint azok az emberek tudtak legkönnyebben állást szerezni, akik sokat jártak a helyi kocsmába (pub). A magyar kocsmák ugyan nem hasonlítanak a pub-okra, de a szerzők szerint az ok az volt, hogy személyes ismeretséggel lehet legsikeresebben állást szerezni.

Vagyis tartsd a kapcsolatot minél több dolgozó emberrel. Hátha tudnak álláslehetőséget és beajánlanak. Keress olyan társaságot, ahol sok ismerősöd lehet. Pl. osztálytalálkozó, kirándulócsoportok, vallási közösségek, helyi önkéntes munka, stb...

2025. nov. 12. 13:13
 8/9 XXXBalazs ***** válasza:
84%

Jelentkezel álláshirdetésekre.

Megírod az önéletrajzod, végignézed az állásportálokat, és a szimpatikus állásokra beadod.

2025. nov. 12. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Kell írni egy jó önéletrajzot, meg kell pályázni az állásokat.

Profession fizetős, így az állások többsége fent se lesz rajta. Érdemes nézni a többi állásportált, cvonline, jobline, stb. fb álláskereső csoportok. Annó mikor állást kerestem 40 csoportot követtem napi szinten, megvolt a környéken lévő összes cég karrier oldala (már amelyiknek volt ilyen) + be volt állítva rengeteg álláskereső oldalon hirdetésfigyelő

2025. nov. 12. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Külföldi munkalehetőség mint pl housekeeping. Melyik cég a megbízhatóbb Pesten?

Ne kelljen többszázezer forintot fizetni hogy ki tudjak menni.

Mennyire nehéz ma munkát találni Miskolcon?

Nem egy konkrét szakma érdekelne, hanem általánosságban: elmondható-e, hogy aki dolgozni akar Miskolcon, az tud is? Például egy informatikus, sofőr vagy vendéglátós mennyire talál könnyen állást?

Győr és környékén tényleg csak akkor lehet munkát találni - ami nem például gyári meló- ha van ismerősöd valahol,vagy ha nagyon speciális a tudásod?

Mindenhol ezt olvasom,sajnos ismerősök is hasonlóakat mondanak. Mosonmagyaróváron nőttem fel de 10 éve Budapesten élek,dolgozom. Szívesen költöznénk arrafelé de nem tudom hogy találnék munkát:( Párom tudna lenni HO-ban. Én amúgy gyógytornász vagyok,ami jól hangzik...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!