Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki több évig dolgozott...

Aki több évig dolgozott irodai közmunkán, utána hogyan sikerült rendes munkahelyet találnia?

Figyelt kérdés
Lehetetlen feladatnak érzem. Egy kollégámmal leépítettek minket magasabb iskolai végzettség miatt, úgy gondolták, jobb esélyeink vannak elhelyezkedni rendes munkahelyen. Ez sajnos nem jött be, első pár hónapban még hívtak pár helyre interjúra, de egyik helyen sem lettem befutó. 1 hely volt szimpatikus, a többi olyan, ha nincs más jó lesz ez is kategória volt. Viszont több, mint 1 éve már interjúra sem hívnak, hiába jelentkezem akár végzettséget/tapasztalatot, akár végzettséget nem igénylő munkára, tény egyikből sincs túl sok, csak havi pár hirdetés. Nincs olyan ember a környezetemben, aki tudna segíteni.
2025. nov. 25. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Ingázni vagy felköltözni Pestre nem lenne opció?

Vidék teljesen ki van halva, egy megyeszékhelyen is elég szűkösek már a lehetőségek. Havi pár hirdetésre jelentkezni nagyon kevés, ha valóban állást keresel.

2025. nov. 25. 10:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Ingázáshoz messze van Pest, a költözés most nem opció.

Tudom, hogy nagyon kevés, de ha nincs több, akkor nem tudom több helyre beadni :(

2025. nov. 25. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Irodai közmunkán csak bele születettek vannak. Aki ott van, az onnan is megy nyugdíjba!

Akit mégis elküldenek, az jobban jár ha elköltözik onnan. Mert ha hatalom váltás volt a településen, akkor úgy is diszkriminálni fogják, őt is és családját is!

Saját tapasztalat!

2025. nov. 25. 11:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Vidéken irodai munkát? Kb annyi az esély rá, mint a lottófőnyereményre. Csak ha van egy speciálisabb, magasabb végzettséged (főleg műszaki/IT szakirányban) akkor van esélyed. A pénzügy, logisztika, adminisztáció vidéken betelt, és ha el is megy valaki, már rég megvan, hogy kit vesznek fel a helyére.
2025. nov. 25. 11:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem ragaszkodom az irodai munkához, látom is, hogy ismerős nélkül esélytelen, hiába van papírom. Ami elkeserítő, hogy olyan helyekre sem sikerült bekerülni, mint a Tesco-ba árufeltöltőnek, vagy a Rossmann-ba eladó/pénztárosnak, és hasonlók. Jelentkeztem kisebb gyárba csomagolni, onnan meg csak azért felhívtak, hogy megkérdezzék, biztos oda akartam-e jelentkezni.
2025. nov. 25. 13:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne esélytelen ismerős nélkül? Jó állami szférába bekerülni kapcsolatfüggő fővárosban is. Ott áll, hogy mázli kell.

Vidéken meg a piaci cégeknél az a nehezítés, hogy a cégeknek és a munkavállalóknak is kicsi a merítése. Ha van valaki, aki egyszer bevállt a cég nem cseréli, mert nem akar kísérletezgetni, a munkavállaló meg azért nem, mert tudja, hogy necces újra elhelyezkedni. Ha meg mégis új emberre lenne szüksége, akkor körbenéz a cég, és felveszi azt az egy embert a 100-150 jelentkezőből. Az ilyen irodai adminisztrátor állásokra vidéken úgy repülnek rá, mint a keselyűk, szóval a nagy verseny miatt versenyképes tudást kell nyújtani cégnek, ráadásul -mivel nem multicégek - olcsón. Lehet Te tudod a legtöbbet, de ha dupla annyit kérsz, mint az utánad következő legnagyobb bérigény egy kis vidéki vállalkozásnak biztos nem fogsz kelleni.

És milyen "papírod" van?

2025. nov. 25. 14:53
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy elrugaszkodott lenne a fizetési igényem, az interjúkon tapasztaltak alapján a gmb az átlag, ezért e körül szoktam írni.

Gazdasági diploma, pénzügyi-számviteli ügyintézői, közmunkában az utolsó pár évben gazdasági osztályon dolgoztam, előtte szintén hosszabb ideig titkárságon.

2025. nov. 25. 15:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Pár éve votam szellemi közfoglalkoztatott. Csökkentették a létszámot, utána már nem kellett plusz egy szellemi munkakörbe ember, szóval leépítettek.

Először csak rendbetettem a kertet miközben munkát kerestem, aztán végül elmentem a Tescoba árut tölteni és mellette tanultam. Olyan 1,5-2 hónap telt el közben.

2025. nov. 25. 16:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem nem jött be a Tesco, az elmúlt pár hónapban 2x utasítottak el még a jelentkezés napján, mikor árufeltöltőnek jelentkeztem. Az Auchan dettó ugyanez :(
jan. 5. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Irodai munkahelyeken kötelező részt venni az extra programokon?

Sörözés a kollégákkal, csapatépítő kirándulás stb. Nem nagyon vonzanak az ilyenek.

Irodai munka, ezért lányoktól kérdezem - mennyire probléma, ha éjjel nincs fűtés a munkahelyen, ezért reggel hideg van? (Úgy az első fél-egy órában. )

Irodát szeretnék nyitni, és kezdő vállalkozásnál nem mindegy mennyibe kerül... -Ami normális, az havi 60 + rezsi, és 2 év hűségszerződés, 3 havi kaució (gázfűtés). -Van egy új építésű nyaralóm, ami ingyen lenne... de fafűtés van, ezért reggel fél-1 óráig hideg van....

A zsúfoltság mennyire szokványos irodai munkahelyen?

Normál, kb heti 40 órás, irodai munkáról van szó Mennyire megszokott, hogy olyan szorosan ülnek a dolgozók, hogy ha pl kinyújtanád a karodat, mindkét oldalon megböknéd egy-egy munkatársadat? Esetleg az asztal mögött is szűk a hely, lapkával férsz el a kollégád széke mögött?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!