Aki több évig dolgozott irodai közmunkán, utána hogyan sikerült rendes munkahelyet találnia?

válasza:Ingázni vagy felköltözni Pestre nem lenne opció?
Vidék teljesen ki van halva, egy megyeszékhelyen is elég szűkösek már a lehetőségek. Havi pár hirdetésre jelentkezni nagyon kevés, ha valóban állást keresel.
Ingázáshoz messze van Pest, a költözés most nem opció.
Tudom, hogy nagyon kevés, de ha nincs több, akkor nem tudom több helyre beadni :(

válasza:Irodai közmunkán csak bele születettek vannak. Aki ott van, az onnan is megy nyugdíjba!
Akit mégis elküldenek, az jobban jár ha elköltözik onnan. Mert ha hatalom váltás volt a településen, akkor úgy is diszkriminálni fogják, őt is és családját is!
Saját tapasztalat!

válasza:

válasza:Miért lenne esélytelen ismerős nélkül? Jó állami szférába bekerülni kapcsolatfüggő fővárosban is. Ott áll, hogy mázli kell.
Vidéken meg a piaci cégeknél az a nehezítés, hogy a cégeknek és a munkavállalóknak is kicsi a merítése. Ha van valaki, aki egyszer bevállt a cég nem cseréli, mert nem akar kísérletezgetni, a munkavállaló meg azért nem, mert tudja, hogy necces újra elhelyezkedni. Ha meg mégis új emberre lenne szüksége, akkor körbenéz a cég, és felveszi azt az egy embert a 100-150 jelentkezőből. Az ilyen irodai adminisztrátor állásokra vidéken úgy repülnek rá, mint a keselyűk, szóval a nagy verseny miatt versenyképes tudást kell nyújtani cégnek, ráadásul -mivel nem multicégek - olcsón. Lehet Te tudod a legtöbbet, de ha dupla annyit kérsz, mint az utánad következő legnagyobb bérigény egy kis vidéki vállalkozásnak biztos nem fogsz kelleni.
És milyen "papírod" van?
Nem hinném, hogy elrugaszkodott lenne a fizetési igényem, az interjúkon tapasztaltak alapján a gmb az átlag, ezért e körül szoktam írni.
Gazdasági diploma, pénzügyi-számviteli ügyintézői, közmunkában az utolsó pár évben gazdasági osztályon dolgoztam, előtte szintén hosszabb ideig titkárságon.

válasza:Pár éve votam szellemi közfoglalkoztatott. Csökkentették a létszámot, utána már nem kellett plusz egy szellemi munkakörbe ember, szóval leépítettek.
Először csak rendbetettem a kertet miközben munkát kerestem, aztán végül elmentem a Tescoba árut tölteni és mellette tanultam. Olyan 1,5-2 hónap telt el közben.
Kapcsolódó kérdések:
Sörözés a kollégákkal, csapatépítő kirándulás stb. Nem nagyon vonzanak az ilyenek.
Érettségi+angol nyelvtudás szükséges, olasz cég.
Reménykedhet benne?
Irodát szeretnék nyitni, és kezdő vállalkozásnál nem mindegy mennyibe kerül... -Ami normális, az havi 60 + rezsi, és 2 év hűségszerződés, 3 havi kaució (gázfűtés). -Van egy új építésű nyaralóm, ami ingyen lenne... de fafűtés van, ezért reggel fél-1 óráig hideg van....
Normál, kb heti 40 órás, irodai munkáról van szó Mennyire megszokott, hogy olyan szorosan ülnek a dolgozók, hogy ha pl kinyújtanád a karodat, mindkét oldalon megböknéd egy-egy munkatársadat? Esetleg az asztal mögött is szűk a hely, lapkával férsz el a kollégád széke mögött?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!