Ha már elfogadtam egy állásajánlatot, lemondhatom még az első munkanapom előtt?

válasza:

válasza:

válasza:Semennyit nem kell ott lenned, visszamondhatod nyugodtan.
#2 ilyen mentalitással nem érdemes élni. Ha a kettő közül egyik sem jönne be neki, majd lesz egy harmadik. Nem kell azért a szart választani, mert félsz a jövőtől. Sikeres ember ilyenekből nem lesz.

válasza:49. § (1) A felek a munkaszerződés megkötése és a munkaviszony kezdetének napja közötti időszakban nem tanúsíthatnak olyan magatartást, amely a munkaviszony létrejöttét meghiúsítaná.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott tartam alatt a munkaszerződéstől bármelyik fél elállhat, ha a munkaszerződés megkötését követően körülményeiben olyan lényeges változás következett be, amely a munkaviszony teljesítését lehetetlenné tenné vagy aránytalan sérelemmel járna.
Az első bekezdés szerint tehát nem kereshetsz és fogadhatsz el másik állást, ezt kicsit árnyalja a második bekezdés. De! annak ugye semmi akadálya hogy az első napodon bemenj és nulla perc munka után felmondj, és mivel ehhez képest az ha előre szólsz sokkal kedvezőbb eset a cégnek is, így ezt nem szokták nagyon forszírozni. Ha meg alá se írtál még semmit, akkor eleve nem is vonatkozik rád.

válasza:Meg a magyar jog se egy, szentírás!
Ha nem megy be sem történik semmi!
Jobb esetben keresik majd telefonon, rosszabb esetben meg kijelentik holnaptól aztán annyi.
De legtöbb helyen kihasználják a napi bejelentős lehetőséget is. Ahol meg járulék meg adókedvezmény van a multiknak ott le se szrják az egészet!
Nem mindenhol mindenkire vonatkoznak ugyanúgy a szabályok...

válasza:A Munka törvénykönyvét konkrétan már nem is értem minek van...
Csak a helyet foglalja meg a papírt, valójában totál haszontalan, mivel mindíg, mindenre, mindenkor van benne kivétel, szankció viszont egy se.

válasza:Szerintem amíg nem írtál alá semmit, konkrétan nem kötöttetek munka szerződést addig nincs érvényben rád semmilyen kötelező dolog.
De ha alá is írtad, jó eséllyel min. 3 hónap próbaidő kezdődik, szóval gyakorlatilag a próbaidő alatt felmondasz (ez lehet ténylegesen nulla óra munkával).

válasza:#4 - Nekem az összes munkahelyemen az első nap íratták alá a munkaszerződést.
Gondolom a cégek is tisztában vannak ezzel a szabállyal, így nekik is jobb, ha előre nem írnak alá semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Mármint ha még nem volt semmi felület, digitálisan semmi. Hogy csinálták meg az első programot? Kellett már valami, hogy készítsenek digitálisan valamit. Tudom nem érthető, de nem tudom a saját kérdésem sem megfogalmazni, elnézést ezért.
Ez az 5. félévem gazdaságinformatikus BSc-n Szegeden, jövő nyáron fejezem be. Az egyetemen minden jól megy, a tanterv szerint haladva teljesítettem mindent, ráadásul főleg 4-es 5-ösökkel. Mégis amikor szakmai gyakorlati helyet kell keresnem, mindenhonnan elutasítottak,...
Elvileg ha ezt írom be az ugrás ablakba (F5) és irányított kijelölést választom, üres cellák, enter akkor az első sorba sorszámoznia kellene A1-től M1-ig. De nem csinálja! Mi a hiba?
Az egyetemre úgy mentem, hogy a plusz pontok miatt előtte elvégeztem egy techinikumot szóval már vannak alap ismereteim a szakmáról...
Szeretnék belekezdeni a programozásba és az egyik haverom ajánlotta, hogy a c vel kezdjem, mert sok programozási nyelv alapja.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!