Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha már elfogadtam egy állásajá...

Ha már elfogadtam egy állásajánlatot, lemondhatom még az első munkanapom előtt?

Figyelt kérdés
Kaptam egy ajánlatot, és elfogadtam, január 1-jén kezdenék fejlesztői pozició. A kérdésem az lenne, ha addig kapnék egy másik ajánlatot, ami például full HO és elfogadnám azt, akkor a január 1-i kezdést letudom mondani. Vagy ilyenkor kötelező 2-3 napot annál a cégnél tölteni?
2025. nov. 27. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Igen, a próbaidő vége előtt bármikor lemondhatod, akár a munkaviszony megkezdése előtt is.
2025. nov. 27. 11:59
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Hajrá, csak aztán nehogy "két szék közül a földre" ess...
2025. nov. 27. 12:15
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

Semennyit nem kell ott lenned, visszamondhatod nyugodtan.

#2 ilyen mentalitással nem érdemes élni. Ha a kettő közül egyik sem jönne be neki, majd lesz egy harmadik. Nem kell azért a szart választani, mert félsz a jövőtől. Sikeres ember ilyenekből nem lesz.

2025. nov. 27. 12:19
 4/8 anonim ***** válasza:

49. § (1) A felek a munkaszerződés megkötése és a munkaviszony kezdetének napja közötti időszakban nem tanúsíthatnak olyan magatartást, amely a munkaviszony létrejöttét meghiúsítaná.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott tartam alatt a munkaszerződéstől bármelyik fél elállhat, ha a munkaszerződés megkötését követően körülményeiben olyan lényeges változás következett be, amely a munkaviszony teljesítését lehetetlenné tenné vagy aránytalan sérelemmel járna.

Az első bekezdés szerint tehát nem kereshetsz és fogadhatsz el másik állást, ezt kicsit árnyalja a második bekezdés. De! annak ugye semmi akadálya hogy az első napodon bemenj és nulla perc munka után felmondj, és mivel ehhez képest az ha előre szólsz sokkal kedvezőbb eset a cégnek is, így ezt nem szokták nagyon forszírozni. Ha meg alá se írtál még semmit, akkor eleve nem is vonatkozik rád.

2025. nov. 27. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:
27%

Meg a magyar jog se egy, szentírás!

Ha nem megy be sem történik semmi!

Jobb esetben keresik majd telefonon, rosszabb esetben meg kijelentik holnaptól aztán annyi.

De legtöbb helyen kihasználják a napi bejelentős lehetőséget is. Ahol meg járulék meg adókedvezmény van a multiknak ott le se szrják az egészet!

Nem mindenhol mindenkire vonatkoznak ugyanúgy a szabályok...

2025. nov. 27. 14:55
 6/8 anonim ***** válasza:
27%

A Munka törvénykönyvét konkrétan már nem is értem minek van...

Csak a helyet foglalja meg a papírt, valójában totál haszontalan, mivel mindíg, mindenre, mindenkor van benne kivétel, szankció viszont egy se.

2025. nov. 27. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem amíg nem írtál alá semmit, konkrétan nem kötöttetek munka szerződést addig nincs érvényben rád semmilyen kötelező dolog.

De ha alá is írtad, jó eséllyel min. 3 hónap próbaidő kezdődik, szóval gyakorlatilag a próbaidő alatt felmondasz (ez lehet ténylegesen nulla óra munkával).

2025. nov. 28. 06:15
 8/8 anonim ***** válasza:
61%

#4 - Nekem az összes munkahelyemen az első nap íratták alá a munkaszerződést.

Gondolom a cégek is tisztában vannak ezzel a szabállyal, így nekik is jobb, ha előre nem írnak alá semmit.

2025. nov. 28. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Hogy készült a világ első programja/op rendszere?

Mármint ha még nem volt semmi felület, digitálisan semmi. Hogy csinálták meg az első programot? Kellett már valami, hogy készítsenek digitálisan valamit. Tudom nem érthető, de nem tudom a saját kérdésem sem megfogalmazni, elnézést ezért.

Mi volt az első szakmához kapcsolódó munkátok?

Ez az 5. félévem gazdaságinformatikus BSc-n Szegeden, jövő nyáron fejezem be. Az egyetemen minden jól megy, a tanterv szerint haladva teljesítettem mindent, ráadásul főleg 4-es 5-ösökkel. Mégis amikor szakmai gyakorlati helyet kell keresnem, mindenhonnan elutasítottak,...

Mit jelent excelben ez:>>M1 ?

Elvileg ha ezt írom be az ugrás ablakba (F5) és irányított kijelölést választom, üres cellák, enter akkor az első sorba sorszámoznia kellene A1-től M1-ig. De nem csinálja! Mi a hiba?

Gazdinfo hallgatóként van esélyem az első félév után gyakornoki állást találni?

Az egyetemre úgy mentem, hogy a plusz pontok miatt előtte elvégeztem egy techinikumot szóval már vannak alap ismereteim a szakmáról...

Mennyira ajánlanátok a C-t első programozási nyelvnek ?

Szeretnék belekezdeni a programozásba és az egyik haverom ajánlotta, hogy a c vel kezdjem, mert sok programozási nyelv alapja.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!