Mennyire veszi el az orvosi karrier az életed?

válasza:

válasza:Feleségem orvos. Régen elég nagy szívás volt fiatal orvosnak lenni. Valszeg ma már jobb. Ügyelni kell sok helyen, ami sztem elég nagy nyűg.
Jár áldozatokkal, de a legtöbbeknek sikerül családot alapítani orvosként is.

válasza:

válasza:Az én környezetemben alapból a tehetősebb szülők gyerekei mennek orvosira, nekik meg a szülők biztosítják a saját lakást, tehetösebb párral karöltve. Szóval igazából a legtöbb orvosit végzett ismerősömnek 25 éves korára, mire végez az alapképzéssel, van ingatlana, sokan házasok, szülni is elmennek.
Élni, nyaralni, utazni meg ugyanúgy lehet orvosi mellett is, mintha heti 40 óraban dolgoznál valahol, sőt, annál sokkal kötetlenebbül.
Nem veletlen, hogy kevesen mennek orvosira, az nem azoknak való, akiknek maguktól kell megteremteni mindent.

válasza:Az egyetem nehéz, sok időt elvesz. Ha jó a logisztika és mennek a vizsgák, akkor jut idő barátokra, párkapcsolatra, utazásra is, de csak akkor, ha jól osztod be az időd és a környezeted is elfogadja, hogy nem érsz mindig rá. Ha nem megy az időmenedzsment vagy a vizsgák, akkor teljesen szét lehet csúszni mindennel. Mindkettőre láttam példát.
Férfi orvosoknak a család általában nem gond, mert általában a nő rendezi a gyereket. Sőt, az anyagi biztonság miatt férfi dokiknak átlagosqn több gyerekük születik, mint az átlag populációban és a párkapcsolat is stabilabb a hagyományos szerepek miatt. Nő orvosoknál fordított a helyzet: több női doki marad végül gyerektelen/kevesebb gyereket vállalnak és a párkapcsolatok is gyakrabban tönkremennek. A gyerek téma kapcsán nyilván közrejátszik a kitolódott életkor, a párkapcsolati instabilitást pedig a hagyományos családmodell felborulása okozza, ez főleg a műtős/ügyeletes dokiknál van igy. Háziorvosnál, normál munkarendben dolgozó orvosnőknél ez kevésbé jellemző. Főleg akkor nehéz, ha anya és apa is karrierként tekint a munkájára valamint nincsenek mindig talpra kész nagyszülők. Ahol az egyik fél beáldozza a munkáját, vagy van segítség, ott jobban működik a család. Illetve, a gazdag család sarjainál is jobb a helyzet, ahol a házat kb megveszik a szülők és ezzel már nem kell foglalkozni. Normál családból jövő orvosoknál, ahol egyik fél sem gazdag, gyakran elhúzódik a gyerekvállalás, nőknél gyakoribbak a meddőségi gondok.

válasza:Nyugi, az orvos haverjaim mind jól élnek.
Nem is értem, hogy merült ez fel.... 🤣

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!