10 millió forint összekuporgatott megtakarításom van. Tudom ez rettenetesen kevés pénz bármihez is, de mibe érdemes rakni, hogy ne inflálódjon?

válasza:Ha nem értesz a pénzügyekhez és a befektetésekhez, s a szavaidból úgy veszem ki hogy kockázatvállaló hajlandóságod is viszonylag kicsi lehet, így nagyon más lehetőséged nincs, mint valamilyen állampapír.
Eddig miben kuporgattad?

válasza:Attól függ mit akarsz vele csinálni.
Atomerőművet építeni tényleg rettenetesen kevés.
Lakást venni ahhoz önerőnek sok helyen már elég.
Olcsóbb válalkozást is lehet belőle indítani.
Ha csak parkoltatni akarod, akkor állampapír. Vagy nagyon rövid (diszkont kincstárjegy 2-12 hónap)
Ha sokáig akarod parkoltatni, akkor 5 éves Fixmáp vagy MÁP+.

válasza:Tedd be magyar kincstárnál állampapírba.
Amennyiben hosszútávú befektetés a célod, kezdd el képezni magad a témában, pl Benjamin Graham - Intelligens befektető, avagy több ingyenes tartalom is segít, pl Pénzügyi fitness, Elemzés központ, Bence Balázs.
Ha nem szeretnél vele foglalkozni, akkor állampapirnal nincs jobb, de alacsonyabb lesz a hozam.

válasza:7%-os fix állampapírnál jobbat jelenleg nem nagyon lehet, ha az ember biztonságos, inflációnál magasabb hozamot adó és olyan befektetést akar, amellyel nem kell foglalkozni.
Eddig amúgy miben volt? Csak úgy gyűjtögetted? Az elég nagy hiba volt, de még nem késő.

válasza:TBSZ + S&P 500?
Ugyan úgy adó mentes, mint az állampapír. Hasonlóan egyszerű létrehozni a számlát.
A befektetés is csak annyi, hogy beutalod a tbsz számlára, majd rámész a vásárlás gombra.
Közben pedig masszívan felülteljesíti az állampapírt.

válasza:Semmi garancia nincs rá, pontosabban az állam ad rá garanciát. Nyilván ha olyan infláció van mint 2022-23 környékén akkor jó eséllyel az ilyen fix kamatozású állampapírok nem jók, de mondjuk az infláció követő meg igen. Én nekem akkor olyanból volt sok, előtte csak 3-4% kamatot fizetett, amikor megugrott az infláció volt amelyik 22%-ot. Az pedig már nem rossz.
Ki lehet venni, meg kell nézni milyen feltételekkel. Egyébként általában nem fogsz bukni rajtuk, ha meg rövid távra kell ott van a diszkont kincstárjegy.

válasza:“ Tudom ez rettenetesen kevés pénz bármihez is”
Én ennyi pénzből 3,5 milliós önerővel elkezdtem lízingelni egy zsír új 10 milliós autót, elutaztam Japánba 1,5 millióért, és még mindig van belőle 5 millióm. De neked ez “kevés bármihez is”. Te aztán tudod értékelni azt, amid van…
Ennyiből egyébként már egy kisebb lakást is vehetnél, önerőnek elég.
Kapcsolódó kérdések:
Elég sok álmom volt. Concept artist aztán 3D modellező akartam lenni, de látva, hogy az AI mikre képes (bármit lerajzol) ejtettem. Bátyám után játszok a fejlesztői szakmák gondolatával, de ebben már most is mondják, hogy juniorként lehetetlen lesz elhelyezkedni, mert...
Eletemben eloszor most tappenzre mentem, mert influenzas lettem, es mondom, jo, vegulis jog megvanhozza, es a berem 60% az nem olyan rossz, de hogy emiatt az 5 nap tappenz miatt 250 ezer ft-tal kevesebb fizetest kaptam ez nem elfogadhato. Mas hogy van vele?
Szeretnék takarítónőként vagy portásként dolgozni, ha úgy van diplomás irodai állásban is, de könnyebb munkát is dolgoznék, csak állami intézményben legyen, 25 évet dolgoztam privát szférában. Ez az intézmény nem hirdetett állást, majd csak a jövőben ott szeretnék...
Eddig a legtöbbet egy alacsony presztízsű, szakképesítést nem igénylő munkakörben dolgoztam, és csak nagyon kevés évet dolgoztam szakdolgozóként. Most egy új szakmában szeretnék elhelyezkedni, amiből 1,5 éve vizsgáztam le, de mostanáig nem nagyon volt lehetőségem benne...
Teljes munkaidős (8 órás) állásra gondolok, 18 évesen, van érettségim, B-s jogosítványom és B2-s angol nyelvvizsgám. Sajnos jelenleg a továbbtanulásra vagy saját vállalkozás alapítására nincs lehetőségem. Mit javasoltok?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!