Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az mennyire szokványos ha egy...

Az mennyire szokványos ha egy új munkahelyen felajánlanak egy magasabb pozíciót, és nem él vele az ember akkor a "kisebb" pozicióba nem alkalmazák vagy csak addig szívasák míg otthagyja őket?

Figyelt kérdés
ápr. 8. 14:57
 1/5 anonim ***** válasza:
25%
Ugy tudom 709 esetbol 153-szor fordul elo
ápr. 8. 15:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyire átlagos, de gondolom az adott pozícióra kerestek embert elsősorban :)
ápr. 8. 15:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem adott pozícióba, kisebbre adtam be a jelentkezést, fel is vettek.Csak látták az önéletrajzomba hogy előző munkahelyemen is azt csináltam, de utálom azért váltanék.
ápr. 8. 15:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Telefonon értesítettek, hogy lenne az a pozíció.

Csak félek ha nemet mondok oda se kellek.

ápr. 8. 15:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Derékbatörsz anyagilag ha nem fogadod el? Ha igen, akkor fogat szívva elfogadod.

Ha vannak lehetőségeid és jó szakember vagy, akkor megmondod, hogy az eredeti pozició érdekelne, és meg is indokolhatod, hogy miért nem akarod a másikat.

Aztán kiderül.

Lehet, hogy a kisebb pozira van más jelentkező is, akkor kapásból 50% eséllyel indulsz, míg a magasabbra 100%. ez ilyen.

ápr. 8. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Az szokványos, ha állásinterjún a főnök (férfi, korombeli) személyes dolgokat kérdez? Pl. hobbi, mit szeretek csinálni szabadidőmben, hol szeretnék...

Titkárnői állásra jelentkeztem, a főnökkel beszéltünk kettesben az irodában, és néhány kérdés után úgy éreztem, mintha valami ismerkedős randin lennék (ami kicsit egyoldalú, mert csak ő kérdez...) Túlgondolom, vagy ez teljesen normális egy állásinterjún? (Talán csak...

Mennyire szokványos 15 év alatt 1 alkalommal bért emelni? És a 15 éves kezdőbérem 1,3x keresni most 2019ben?

Röviden összefoglalom munkahelyi pályafutásomat a fizetést illetően. Trollozni felesleges mert csak nyers adatokat közlök, azokon meg nincs mit vitatni. Belépés éve 2005. Bérem ekkor 98.000 nettó. Majd semmi emelés 2014-ig. Ekkor kaptunk egységesen mindenki 30%...

KKV-nál mennyire szokványos hogy évek alatt se emelnek semmit a béren és inkább hagynak bárkit elmenni aztán majd lesz valahogy?

Ez a gondolkodásmód egy kkv-nál mennyire szokásos? Évek alatt se emelnek semmit a béren, a bér amit adnak eleve nem egy nagy szám, de emelni aztán semmit, 5-6 év után se, és úgy vannak vele aki marad marad aki megy megy. Majd lesz valahogy. Ha végképp nem marad senki...

Az mennyire szokványos, hogy aki kimegy egy nyugati fejlettebb országba dolgozni, azt az ottaniak lenézik?

Néhány helyről hallottam azt már, hogy lenézik a magyart. Ez mennyire gyakori? És az sem mindegy, hogy milyen munkát végeznek azok. Pl aki legalja csicskamunkát végez minimálbérért, azt sajnos itt Magyarországon is lenézik, tehát nem feltétlenül nemzeti hiba az,...

Mennyire szokványos az, hogy egy cég email-ben válaszol a beküldött önéletrajzomra?

Nem mint ha nem tetszene az ötlet, csak fura. Eddig már sok önéletrajzot beadtam, de sose kaptam egy ilyen emailt: "Kedves pályázónk! Ezúton értesítjük, hogy önéletrajzát megkaptuk és feldolgoztuk. Amennyiben a megpályázott pozícióra kiválasztásra kerül, telefonon...

A zsúfoltság mennyire szokványos irodai munkahelyen?

Normál, kb heti 40 órás, irodai munkáról van szó Mennyire megszokott, hogy olyan szorosan ülnek a dolgozók, hogy ha pl kinyújtanád a karodat, mindkét oldalon megböknéd egy-egy munkatársadat? Esetleg az asztal mögött is szűk a hely, lapkával férsz el a kollégád széke mögött?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!