Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha úgy jővők el a munkahelyemr...

Ha úgy jővők el a munkahelyemről hogy befújok, attól jelentkezhetek álláskeresőire. Vagy mi szerepel a kilépőn?

Figyelt kérdés
ápr. 9. 23:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi?
ápr. 9. 23:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy a portán befújok
ápr. 9. 23:37
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Ha a portan, azt rairjak a lap szelere. Tollal.
ápr. 10. 00:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Befújsz? Mi a fost jelent ez? Ittál és elkapnak szondával? Elvileg ilyenkor fegyelmit kapsz/azonnal kirúgnak. Nálunk az utóbbi van, de szerintem ez semmivel nem másabb, mintha szimplán kirúgnának. És igen, jelentkezhetsz.
ápr. 10. 06:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
#4: Szerintem azt akarja jelenteni. Valami helyi szleng lehet, gyanítom, nem tudományos munkakörben.
ápr. 10. 07:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#4, #5: azt jelenti. Lebukik az alkoholszondás ellenőrzésen és azonnali hatállyal megköszönik az eddigi közreműködését.
ápr. 10. 09:34
 7/9 anonim ***** válasza:
15%

Ilyen esetben, ha szigorúbb a vezetés, akkor rendkívüli felmondással válnak meg az alkalmazottól, ami viszont NEM jogosít álláskeresési támogatásra.

De azért elég gyakori, hogy első körben "közös megegyezéssel" próbálják a munkaviszonyt megszüntetni, amit ilyen esetben hülye az, aki nem fogad el. De ha mégsem, akkor jön a rendkívüli. Közös megegyezésnél viszont jogosult az álláskeresési támogatásra. (Feltéve, ha a többi feltételnek is eleget tesz.)

ápr. 10. 09:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
7-es: de jár akkor is. Nincs ilyen szabály, hogy ne járna, ha azonnali hatállyal rúgnak ki. Amennyiben a kellő munkaidő megvan, kaphat ilyen járadékot bárki, függetlenül a kilépés módjától.
ápr. 10. 09:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

", ami viszont NEM jogosít álláskeresési támogatásra."

De igen. Az álláskeresési járadékra jogosultsághoz egyetlenegy feltételnek kell megfelelni ->

A megelőző 3 évben legyen legalább 360 napnyi jogviszony (munkaviszony). Még csak az sem kell, hogy folyamatos legyen...

ápr. 10. 17:09

További kérdések:

300e nettó nem kevés egy NKH gépjárműmérnöknek?

A páromnak 5 éves egyetemi képzése van, és az NKH-nál dolgozik pályakezdőként. Autók honosításával és műszaki ellenőrzésével foglalkozik. Nem kevés fizetés ez? Esetleg kamuzik róla? Én diploma nélkül többet keresek felszolgálóként.

Milyen munkaval lehet nettó 400-at keresni tapasztalat nélkül?

Annyi kivansagom lenne, hogy egy műszakos legyen és nettó 400 fizu lenne az igenyem. Mérnöki vegzettsegem van, de ahhoz nem ragaszkodom, barmilyen otletet meghallgatok. Ha minimálbéres bejelenteses, az sem baj. Ami saját ötletem lenne azok segedmunkak lennenek,...

Hol tudom hasznosítani a gyors- és gépírás tudásomat?

Érettségiztem belőle, a gyorsírást fel kell frissítenem, de a gépírást azóta is használom a fórumozásokra, chatelésre, levelezésben, stb. Nemrég vettem észre közjegyzői álláshirdetést, ahol feltétel a gépírás. Olyan sokat kell írni? Miért nem diktafonra mondják fel? A...

Mibol tevodik ossze a postan egy havi fizetes?

Van egy brutto havi alapberem. Erre megy ra pl muszakpotlek? (2muszakban dolgozom) Azt tudom hogy tulorat nem szeretnek fizetni. Felvett csekkek, level/ csomag felvetel utan, esetleg csomag, level kezbesites utan jar valami? Sorsjegy eladas utan? Ezek “megnyomjak”...

Hogy lehet manapság munkát találni?

Böngészem az állásportálokat, eddig többszáz helyre leadtam a jelentkezést, de sehova nem vettek fel. Talán rosszul csinálom.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!